Question about Ulead Videostudio 8 for PC

Open Question

Ulead video studio 10 se dvd says no device found or tape corrupt

I just got ulead 10 yesterday with the easy cap. My operating system is Vista basic and my camcorder is a panasonic pv-L558. When I attempt to capture video it either comes up as no device found or the tape is corrupt. I also tried it from my vcr with the same results. I reloaded the drivers and it shows the driver for the capture device is there and working. I also reset the options in properties as per the directions. Any suggestions or fixes?

Posted by on

6 Suggested Answers

  • 2 Answers

SOURCE: ulead studio 8 wont run after installing

Need to know a bit more information, try uninstalling using the ulead uninstall not with Windows add and remove.
When rebooted check in the Ulead - Ulead Studio 8 directory (if it is still there) and see if there are any files left, if so delete them. Reboot again and try a new install of the program

Posted on Nov 11, 2007

  • 3 Answers

SOURCE: easycap002 on windows vista

From what I have experienced, EasyCap 4channel USB DVR (model: easycap002) does NOT do simultaneous 4-channel updates, rather successively updating each of the 4 channels one after the other, each taking, at the fastest update speed, about 1/2 seconds per activate channel. Also, I've been unable to make the included EasyViewer software do audio recording. Furthermore, in video record mode, EasyViewer ONLY captures ONE channel's video, not all 4 together.
I had better recording results, albeit only 1 channel with sound, using the software on the same CD named D:\drivers\files\stkatvap.exe although it requires some menu configurations to get it working --I'll cover this at the end of this post.
You are FAR better off finding some third-party recording software that MAY be compatible with this 4-channel easycap002... I don't know if there even are any compatible ones, however, but I know this EasyViewer crap they provided sucks.
I have had a LOT of problems with easycap002 4 channel USB dvr as well (hardware name is Syntek ST1160). I have it working periodically. Because I had the drivers already installed (as I am sure you do) I plugged in the easycap and clicked start > administrative tools > computer management > system tools > device manager .. right pane: +imaging devices .. right click on Syntek STK1160 and choose Uninstall and [x]delete the driver for this software. Unplug the easycap USB cable. Reboot. Login and insert the install CD that came with easycap run the autorun. Whith Easycap unplugged, choose Install Driver. If it asks you to "completely remove" then answer "yes" and after it is done eject and reinsert the CD again and choose "install driver" yet again to do the actual install this time. Click OK to the prompts to get the driver re-installed. Although you're on Vista, it installs as XP. After install is complete, plug in the easycap002 4-channel USB cable. Wait about 10 seconds to be safe then click start > administrative tools > computer management > system tools > device manager .. right pane: +imaging devices .. you should again see the "Syntek STK1160" there not having a yellow symbol over it. For the heck of it, reboot again then install the 4-port imaging software if you have not already. Be sure to plug in at least one device/camera so you have something to test. NOTE: I could NOT use the icon it put on my desktop, I had to literally go to the install location of the softwrae and run NOT easyviewer.exe at the root of the CD, but go into directory SYS\XP\ and use EasyViewer.exe there!!!! It will come up saying there is "no signal" initially but you'll see at bottom center it saying "search[ing]" so wait until that search is done so it can identify the cameras plugged in. Normally it takes up to 10 seconds for it to realize a source is plugged into one of the 4 video ports which makes debugging this thing take FOREVER. Also, initially try to use short length higher quality RCA cables so you don't risk signal loss which will complicate your troubleshooting. If you unplug a video source or the source shuts off, EasyViewer will say "video loss" and you are best to just kill and restart the EasyViewer software again - I've rarely had it re-recognize a reconnected source after plugging it back in without needing to restart the software.
If you're using less than all 4 input sources, disable the unused ones as it'll make display updates much faster by option Channel > channel control > [x]automatic ..uncheck what you are not using.. make Fast Turning:[x]enable .. and Turning Time: 1 Sec (the fastest each display will update) [ok]. Trust me, you'll want to do this to have faster display updates which are slowwww to begin with.
If video is in black and white it COULD be you have a low quality RCA cable, but likely is your needing to change setting Property> tab Video Decoder : video standard: ntsc_m (ntsc_m_j is black and white.) .. also Tab IMAGE : Video Sources: [x]Ntsc_m [x]Composite ...if on S-Video you won't see anything on this easycap002 4-channel model as it does not have an s-video input.
* What is annoying is that not all 4 channels are continually displaying. They CYCLE in updates, channel 1 taking 1/2 second, ch2 thereafter takes a 1/2 second, ch3 thereafter 1/2 sec, etc. This is why earlier I said to DISABLE any channels you are not using, saiving you 1/2 second of update time per disabled channel. I was hoping for smooth simultaneous updating. The only way to get smooth video is to watch ONLY 1 channel - do this by clicking at upper right of window Auto Turning Focus:OFF and click on the channel you want to watch in somewhat smooth mode (~15 frames per second (15fps)). Click Auto Turning Focus:ON when you want each to update, taking ~1/2 second each.
This slow 1/2 per channel update is rediculous.. It defeats the purpose of security video in my view, a person can just run across the channel's view and never be caught during the updates of the other channels which can take 1.5 to 2 seconds.
THE WORST PART: I've found NO WAY to record ALL 4 channel's video at once! I can only record a selected frame to video .avi !! Unbelievable. You CAN take a manual "snap shot" of all 4 frames however, but how useless is that. Clicking "RECORDER" locks up the LIVE display of all but the channel you're recording. Clicking "recorder" again to stop recording locks up the display for a couple of seconds but then resumes the alternating channel display updates.
Be warned: viewing the created .AVI is only reliable in Microsoft MediaPlayer, it only sometimes works in Apples' QuickTime viewer.
I've not been able to get sound to record in EasyViewer either.

I was able to get sound to work under another software provided on the CD. As mentioned at the start of this post, I had better recording results, albeit only 1 channel with sound, using the software on the same CD named D:\drivers\files\stkatvap.exe although it requires some menu configurations to get it working.
After running s5katvap.exe, plug your vid source into channel 2 of the EasyCap002 device, yes, the cord labled 2 and put the source audio into the white cord. Choose DEVICES > [x]Micorphone (usb audio interface ... OPTIONS>[x]Preview [x]Audio Preview ...
To make the video display smoother, you need to choose the video output format CAPTURE > CYCLE MULTIPLE VIDEO FORMATS > For the UnitedStates [x]320x240 UYVY or [x]640x480 UYVY
Note: Audio lags behind the video by about 1/2 second in the preview mode, but it is only slightly off when you playback the finished actual recorded .avi video file.
Now set where you want the capture to go to: FILE > SET CAPTURE FILE > ...
Now start recording with CAPTURE > START CAPTURE
Don't know if this helps much.
I'd appreciate any feedback anyone can give on better controlling software for this 4-port/channel DVR.

Posted on Jan 05, 2008

  • 1 Answer

SOURCE: EasyCap Video Capture

I had the same problem. No picture and no sound.
Here is what I did to solve it.

1. I Un-installed the software and restarted the computer.
2. Placed the installation CD (that came with the product) back in the CD drive.
3. Click on "Install Driver" (this only installs the USB 2 drivers so that the computer can see the device)

Make sure you do not attach the Easycap Device before you have installed the USB Driver (as above).

4. Once USB Driver has been installed then plug in the Easycap USB Device, windows should then detect the new device, to make sure:-
5. Right Click "My Computer" "Properties" "Hardware" "Device Manager" check "Imaging Device" (which is where my STK1150 Driver was installed) and make sure it has no yellow exclamation mark next to it.

6. Go back to CD and "install the Uplead Software", you then have to Restart the computer.

Once all installed you can then connect your external device VHS Player/Camcorder etc to the Easycap device, using the Red/Yellow/White leads.

I like many before me, tried and I tried to get the image to play on the software "Capture" screen but all to no avail, I was pulling my hair out, I wasted two days on it, I finally decided that this product was a total load of rubbish and I had wasted my money and it had to go.

Then a major break through, some smarty pants made the comment about INPUTS & OUTPUTS, my prayers along with many others could have been answered ??....

I had actually plugged the Red/Yellow/White leads into the INPUT terminals of the external VHS Player, when they should be plugged into the OUTPUT terminals of the external VHS Player/Camcorder.

On a Camcorder the RED/Yellow/White terminals are usually Output terminals but on a VHS Player they are usually always Input only !!....

I tried running my Camcorder through the software and Hey Presto that worked a treat.

So in order to get my VHS to play through the software I ended up having to buy a Scart OUT (very important "OUT") Red/Yellow/White adapter (see link for product image)

Once all connected I pressed play on the VHS Player and I have to say that nearly fell off my chair "IT WORKED - IT WORKED - IT WORKED"

Posted on Feb 16, 2008

  • 40 Answers

SOURCE: Ulead Video Studio 9 - program crash

let me guess, you are using it on vista?
no help then, otherwise specify ...

Posted on Mar 13, 2009

  • 1 Answer

SOURCE: EasyCap DC60 Vista 32 bit Driver

hi : i get the same problem but i solve it ............ how ?
i uset tow kind of cables in the same time : the svedio cable and the av cable
from the source connect the svedio normally to get a vedio and the av
cabe tow of them : the red and the white in their same color jacks .
to the easycap connect the svedio normally and the red av to the red and the white to the white and leave the yellow

but unfortunetlly this way work vey perfect withe me only on widows xp sp3 and im still keep trying to make it work on vista .
good luck to all .

Posted on Jul 04, 2009

  • 1 Answer

SOURCE: I can not install easycap driver.

I also just received my Easy Cap today (for a 64-bit Vista PC) and a little hunting online revealed the following web page which has a link to some drivers for Vista 64-bit:

The link is just under the picture. Worked for me.

Good luck

Posted on Jul 17, 2009

Add Your Answer

0 characters

Uploading: 0%


Complete. Click "Add" to insert your video. Add


1 Points

Related Questions:

1 Answer

Why am I getting the following error message after about 10 seconds of running Capture with the EasyCap bundled Ulead Video Studio SE 10 software, and what can I do about it? ''Unexpected error: unexpected...

i am using : windows XP ser.pack 3, Ram:2GB, hard disc cap: 320GB.

program using : ULEAD media studio Pro 8, i was editing a bunch off video projects since last 3 days, all working well, but today when i wanted to open my file 001.dvp (project file format) it came out with a message:
video editor has encountered a problem and needs to close. we are sorry for the inconvenience.If you were in the middle of something, the information you were working on might be lost.
Please help me to lead the way out. some of the program might be wrong here. i really like this Ulead program.

Oct 12, 2009 | Graphics Publishing, Design & Multimedia...

1 Answer

Ulead Video Studio 9 - program crash

let me guess, you are using it on vista?
no help then, otherwise specify ...

Mar 10, 2009 | Ulead VideoStudio 9

1 Answer

Video studio 10

After installing, write the Downloaded file onto a CD, a DVD, or an USB memory stick, and delete the download from Hard disk.

The downloaded file (installer) is no longer needed after the program had been installed and running, if not to reinstall the Ulead software in the future.

Do a backup of the downloaded installer and delete the file from hard disk.

Feb 08, 2009 | Ulead Videostudio 8 for PC

2 Answers

New vista lap top....using my VIDEO STUDIO 8 program

no, this is not, u need to learn the application by user manual or any other help, otherwise use some other application like adobe primeir etc.

Nov 17, 2008 | Ulead Videostudio 8 for PC

2 Answers

Ulead 8 on VISTA

when i use studio 8.0 in vista. it say: Failed to use Video engine. can you help me solve problem

Mar 21, 2008 | Ulead Videostudio 8 for PC

2 Answers

Ulead vedio studio 10

Ulead video studio - is not a free software ! U'll only find demo downloads ...

If u really want it u'll be able to download it through sharing software (strongdc, torrents, etc ...). Though if u afford it ! Buy it !

Jan 30, 2008 | Adobe Photoshop 7.0 for PC

1 Answer

Load MPEG Vio Driver Error


To resolve this Ulead has com up with a patch

Select the site & Download the patch from here

Good Luck.

Live, Love, Laugh. 

Dec 25, 2007 | Ulead Videostudio 8 for PC

Not finding what you are looking for?
Ulead Videostudio 8 for PC Logo

Related Topics:

1,705 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Ulead Graphics Publishing, Design & Multimedia Software Experts

Barbat Nae
Barbat Nae

Level 3 Expert

508 Answers

Cindy Wells

Level 3 Expert

4720 Answers

Daniel Florin
Daniel Florin

Level 2 Expert

203 Answers

Are you an Ulead Graphics Publishing, Design and Multimedia Software Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides