Question about Sony Handycam DCR-TRV330 Digital Camcorder

1 Answer

Blue screen on playback

Getting audio just fine. Blue screen with no video whatsoever. I played with the settings and couldn't get a thing accomplished.

Posted by on

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points


    An expert that gotĀ 5 achievements.


    An expert who has answered 200 questions.


    An expert whose answer gotĀ voted for 20 times.

  • Expert
  • 286 Answers
Re: Blue screen on playback

Needs cleaning or tension adj. or new heads. I can fix , call me at 916-362-8708 to get address to ship to.I have a minimum cleaning and diagnosic fee of $40. A tension adj runs about $100. Larry

Posted on Mar 13, 2008

Add Your Answer

0 characters

Uploading: 0%


Complete. Click "Add" to insert your video. Add


3 Points

Related Questions:

1 Answer

Cannot view playback!!!!

First thing to determine is if your (Playback Mode) is set for Auto or Hi 8 / 8. Select VTR setting and then select Menu. Scroll to PB Mode and select Auto. Now try playback.

Oct 25, 2008 | Sony Handycam DCR-TRV820 Digital-8 Digital...

1 Answer

Tapes won't Playback in other deivice

Hello! If the recorded tapes playback ok on the camera and not ok on another devices, you need to readjust the playback on this camera using a tape which playbacks fine on the other devices. This means that is a small difference on the tape transport. So when the supply and takeup post rollers readjusted and the audio and video playback are good, then your camera is fine.

Sep 14, 2008 | Panasonic AG-DVX100A Mini DV Digital...

1 Answer

Sony Handycam CCD-TRV87 Hi-8...

I am having the same problem. When I hit Rewind or Fast Foward, i can see the image moving clearly.
When I hit play though, I just get a BLUE screen with the Play arrow displayed. So it's playing, I just got a blue screen. And last night, I got the blue screen but I could hear the audio. 
Then I put a head cleaning tape in the camera, and I did get the picture back on for a little bit.
Skip to this morning, and we are back to the Blue screen again. Only this time, I am getting no audio. And I the head cleaning tape back in but it's not helping anymore. 

Jun 10, 2008 | Sony Handycam CCD-TRV87 Camcorder

2 Answers

No Sound

The camcorder may be in what may be called "narration mode." This function mutes the playback audio so you can narrate with you own voice when playing tapes back. Check for a function like this in the playback sound menu.

Nov 06, 2007 | Panasonic NV-DS60 Mini DV Digital...

1 Answer


That's dirty video head! Try to playback new tape for five minutes, do it for 2 to 3 times, this will serve as your videohead cleaner. eject then reinsert then playback, eject again for at least 3 to five times. most camera has a built in videohead cleaner that activates during eject, initial play and reinsert mode. you can even try to play the whole blank tape! thats 1 to 2 hours of playback! If the problem is still there after doing those things, you need pro fix then.

Sep 13, 2007 | Samsung SC-D353 Mini DV Digital Camcorder

4 Answers

PV-GS9 mini dv playback problem

I covered several threads that recommended buying a Mini DV cleaner and running it up to 4 times. They also suggested to change to change your video tape as it may have been the cause of the original problem.

These solutions may have worked for many but not me. My camera was becoming progressively worse. It went to blue bars and no sound to no picture at all...just blue. After using a cleaner 4 times I became frustrated to the point I was going to buy a new camera.

However, with the camera still playing, I did the typical guy thing and rolled up my fist and gave it a good hit along side of it. Remarkably it went back to just the blue bars. I hit it again and it went back to a perfect picture. I'm not saying this will work for you and hitting it too hard could make things worse but I was at a point where I didn't care any more and took a chance that paid off.

Dec 30, 2006 | Panasonic Palmcorder PV-GS9 Mini DV...

1 Answer


if the camera is going on in the play mode and you are getting a blue screen with play indicator it is mostly due to dirty head. what have you used for cleaning the head. take the help of repairer for cleaning as he will do so after opening the cover. if that doesent solves the problem then get the video head checked for any damages such as broken tips.

Oct 08, 2006 | Sony CCD-TRV238 Camcorder

Not finding what you are looking for?
Sony Handycam DCR-TRV330 Digital Camcorder Logo

153 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Sony Video Cameras Experts

Larry Stiles
Larry Stiles

Level 2 Expert

286 Answers


Level 3 Expert

94198 Answers

Donald DCruz
Donald DCruz

Level 3 Expert

17129 Answers

Are you a Sony Video Camera Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides