Question about AOpen MX46-533V (91.89U10.061) Motherboard

1 Answer

MX46-533V Motherboard Problem

Cpu fan wprks but nothing else

Posted by on

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 2 Answers
Re: MX46-533V Motherboard Problem - AOpen MX46-533V (91.89U10.061) Motherboard Motherboards

Try swithing the power suply or battery

Posted on Jan 16, 2008

Add Your Answer

0 characters

Uploading: 0%


Complete. Click "Add" to insert your video. Add


3 Points

Related Questions:

2 Answers

It was just this morning when I tried to turn my pc on.. unfortunately it did not. ! when i press the power button on cpu it turns on for a few second like one or two but immediately after it drops the...

Try replacing the power supply - I had a similar problem that was fixed that way. If that doesn't work, it's probably the motherboard itself. The CPU is also possible - have you overclocked it or otherwise cooked it? Is the CPU cooler/fan blocked with fluff, or has the fan been slow (or stopped) - noisy fan is a sign of bearing stiffness/partial seizure which slows the fan and lets the CPU get too hot. If the CPU is fried, you get the symptoms you describe (MB won't start the PS)

Dec 23, 2010 | ASUS M2N-MX Motherboard

1 Answer

CPU fan working fast and HHDD starting up, but nothing in my monitor. I changed RAM, but nothing yet.

IF the CPU cooler is speeding up to full and nothing else goes on then you will have either a memory, cpu or motherboard issue.

Clear your cmos (search goole for the link to the manual) and try again. If it still persists. remove all memory then start the system. if you get memory error post beeps then the system board and cpu are generally good. Try 1 stick at a time or new memory and see if it works.

After that if nothing remove the optical drives and hdds from the system. see if you get anywhere.

if you dont' get past the memory part then it would either be all bad memory in your posession or memory controller on the motherboard.

Jun 13, 2010 | Asrock K8Upgrade-VM800 Motherboard

1 Answer

P4I45GV R5 Motherboard: i have intel 945g motherboard the cpu fan runs but...

Check you Ram. If possible, try with another working ram. Clean the port. It is also possible that your cpu is overclocked, remove the bios battery and leave it outside for few minute and reinsert it and boot the system. If this doesn't helps, you'll need to check your display card also. Try the monitor on another pc. Still here to assist you further. good luck and thanks for using FixYa.

May 16, 2010 | Asrock P4I45GV R5 Motherboard

1 Answer

Bios not starting

Gitu, remove tha fan, the cpu and the RAM. RE fix them in their respective places. Switch the machine on It shud work. Check the battery on the motherboard. May be it is dead. How old in your machine? Replace the button cell on the motherboard.

Aug 05, 2009 | Intel SuperMicro SUPER Motherboard - 810...

1 Answer


does your machine make it to the windows login screen, or does it fail before.

I think you haven't installed you CPU correctly, or maybe did not put heat sink compund evenly on the heat sink, and that causes the CPU to overheat and freeze.

Mar 23, 2009 | Mercury P4VM800M7 Motherboard

1 Answer

Replaced motherboard & pc won't power up

Yours memory card(Ram) may not suitable to your motherboard, read the instruction manual of motherboard, what ram is suitable for your motherboard.

Mar 17, 2009 | ASUS M2N-MX Motherboard

1 Answer

System will not start up. Cpu fan spins once, then nothing.

It is more than likely that when your old power supply died a death, it damaged some components on the motherboard. Replace the Motherboard and chip, and you should be back in business. You can pick up some good value bundles to save money on buying the parts seperately. The power supply working again after turning off and on, is because there is a little trip in the power supply that triggers when it detects a fault. Powering down resets that trip allowing it to try and work again.


1 Answer

No signal to monitor.......all dark

and im sure the screen appers to be blank and the key board lights flash once and no feed back other than the fans spinning right? . this is a common problem with asus motherboards and AMD cpu's which indicates a bad motherboard or cpu if you have acces to anouther cpu try changing to that one if that doesnt work you're motherboard is gone

thank you


Dec 11, 2007 | ATI Asus P4R800-V Deluxe Radeon FSB800...

1 Answer

Compaq Presario 4400us

Either the new power supply you purchased is not functioning correctly. But, assuming it is now that you are getting some form of power to your PC, it is very likely the motherboard. Whatever fried your old power supply (or it could have just been the power supply itself) most likely fried your motherboard in the process. Probably not the CPU since the MB can't even post.

Jun 21, 2007 | Compaq (388746-001)...

3 Answers

Mach speed motherboard problem

I had the same problem once. I took it to CompUSA to have them diagnose the problem, and they said I fried the motherboard or CPU. The fans turn on just because your power supply is on.

Jan 14, 2007 | Mach Speed P4M800 (890552603480)...

Not finding what you are looking for?
AOpen MX46-533V (91.89U10.061) Motherboard Logo

Related Topics:

52 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top AOpen Motherboards Experts

Brian Sullivan
Brian Sullivan

Level 3 Expert

27725 Answers


Level 3 Expert

5660 Answers

Mark Taylor
Mark Taylor

Level 3 Expert

728 Answers

Are you an AOpen Motherboard Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides