Question about ASUS A8N-SLI Motherboard

1 Answer

SOUND CARD PROB-Only getting sound from one channel, my Right front

Hey there everyone, first thanks already for being here! I have A8N-SLI Premium and am running winXP/sp2 ver 2002 and for some reason all of a sudden my audio system has gone down to one channel. I have tested the speaker, the receiver, updated both the sound card drivers, audio controller firmware and just about anything related to them, and still only the right fron channel!

HELP!

Jason

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    President:

    An expert whose answer got voted for 500 times.

  • Master
  • 2,351 Answers

I would say that your integrated sound controller is on it's way out. I hate to give out bad news. There is hope. All it will cost is a phone call to Asus tech at 812-282-2787. Your manual will not have the correct number because they have moved to IL, though the CA branch has not moved. Remember your board is warranted for three years. You will need the S/N located on a white sticker on your serial port.

Posted on Jan 10, 2008

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
A 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
The service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Good luck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Non-stop beep sound and won't display


A constant beep, usually indicates the post is detecting no memory installed. This is usually caused by the memory not being installed correctly or incompatible memory. double check you have the correct memory for this mother board. If you have 2 chips, install one and test. If this does not work swap the memory and try again. If both chips fail, you might try a different brand of memory.

Jan 27, 2012 | ASUS A8N-SLI Premium Socket 939 NVIDIA...

1 Answer

Doesn't recognize graphics card


make sure card is fully seated in slot. try removing and reinstalling card

Jan 30, 2010 | ASUS A8N-SLI Premium Motherboard

1 Answer

Asus A8N32 SLI Deluxe Motherboard audio problem


The new boards multiplex the connectors on the back panel to maximize use. Open the Realtek control panel and configure for sterio 2.1. Also, these new boards do not provide any power drive, so to get decent volume, you will need amplified speakers.

Oct 09, 2009 | ASUS A8N-SLI Premium Motherboard

1 Answer

Type of ram


ASUS A8N-SLI Premium Specifications
CPU: Socket 939 for AMD Athlon 64FX / Athlon 64 /Sempron / Athlon 64 X2
Chipset: NVIDIA nForce4 SLI
Front Side Bus: 2000/1600 MT/s
Memory: 4 x DIMM, max. 4GB, DDR 400/333/266, ECC, non-ECC, un-buffered memory, Dual Channel Architecture.
Expansion Slots:
2 x PCI-E x16
- SLI mode: x8, x8
- Default (single VGA): x16, x1
1 * PCI-E x 1/ 1*PCI-E x 4(x2 mode)
3 x PCI
Storage/RAID: nForce4: 4 x SATA 3Gb/s
NVRAID: RAID0, RAID1, RAID0+1 and JOBD span cross SATA and PATA
2 x UltraDMA 133/100
Silicon Image 3114R RAID controller
4x SATA with RAID0, 1, 10, 5
Audio: Realtek ALC850, 8-ch High-Definition Audio CODEC
LAN: nForce4 built-in Gbit MAC with external Marvell PHY MARVELL PCI Gbit LAN controller

or see this site:
http://www.ngohq.com/home.php?page=articles&go=read&arc_id=34


Oct 30, 2008 | ASUS A8N-SLI Premium Motherboard

1 Answer

No audio in/out right channel


you need to check the sound is card is 4:1 or 5:1 or 2:1 set.

Aug 05, 2008 | ASUS A8N-SLI Premium Motherboard

1 Answer

Asus A8N sli Premium - sli problems


I went through your bios manual three times & did not come across a setting that gives you the option as you listed above.
What I did come across & triple checked your Manual Pg. 2-28 section 14. Asus EZ selector card connector (144-pin SLI_CON.
When using two PCIE SLI cards make sure the card is seated correctly & set for Dual Video Cards. (extreamly important).
Pg. 4-34, section 4.4.9 SLI mode Recommend kepping to Auto. Than the Bios detects the setting of theSLI selector card.
Refering to the sentance above the manual recommends all settings be set to Auto. Your Bios will do the rest. If for unknown reason you no longer have your manual you can download it from Asus. You'll need to fill in the 3 windows under, Please Select the Product.
Motherboard
Socket939
A8N-SLI Premium
Any more question Drucos, please feel free to post back here!
& please vote...

Feb 22, 2008 | ASUS A8N-SLI Premium Socket 939 NVIDIA...

2 Answers

PCI card not been detected via Windows.


the sound card is installed into the ISA slot not the PCI slot.
clear the cmos for a minute, set it normal again.
install the sound card to the ISA slot carefully - i mean a working sound card and couple the system unit and boot, surely you will have your sound card working.


UZOWUANYA
e-mail:uzowuanya@yahoo.ca

Feb 12, 2008 | ASUS A8N-SLI Deluxe Motherboard

Not finding what you are looking for?
ASUS A8N-SLI Motherboard Logo

35 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top ASUS Computers & Internet Experts

Les Dickinson
Les Dickinson

Level 3 Expert

18424 Answers

Alun Cox

Level 3 Expert

2678 Answers

Doctor PC
Doctor PC

Level 3 Expert

7733 Answers

Are you an ASUS Computer and Internet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...