Question about Symbol WT4090 (WT4090-N2S0GER) Network Terminal

Open Question

Symbol wt4090 gets disconnected from the network continously, I am using AP Cisco aeronet 1240 AG, this issue is not present while using Simbol AP 4131

Posted by on

  • josemiall Jun 25, 2008

    My problem is that I cannot connect to the CISCO LAP-1242. I have no problem when using a WEP security but when I use a WPA+TKIP+PEAP security I have no connection.

×

Ad

2 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
A 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
The service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Good luck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad
  • 1 Answer

SOURCE: Default IP address for symbol spectrum24 ap-4131

Try 10.1.1.1

Posted on Apr 23, 2009

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Cisco Acces Point series 1020 Air-AP-1020-A-KG


This is an enterprise AP and needs to run with a Cisco router.

Mar 30, 2014 | Cisco Computers & Internet

1 Answer

Reset Access point Cisco 1020


If your current controller can't see the AP, then the 1020 can only be reset through the Controller it was originally configured with. It doesn't have a console port, so you have to connect it to the old controller and run "clear lwapp private-config"

Mar 25, 2014 | Symbol Spectrum24 4131 Access Point...

1 Answer

When I enable the vlan option in an EAP9550 I lose wireless access


Bruce,

Is the goal to use a different VLAN for each access point (AP)? If so then you will need to configure each NetGear port to use the same VLAN as the AP that is connected to it. You will then need either a switched virtual interface (SVI) for each VLAN on the NetGear or a trunk port (802.1q) from the NetGear to the Cisco. I'm not sure the NetGear will support SVIs but it will support trunks. An SVI basically creates a gateway for each VLAN's subnet. For example, let's say AP1 uses VLAN 10 and the subnet is 10.0.10.0/24 while AP2 uses VLAN 20 with a 10.0.20.0/24 subnet. The NetGear will need 2 SVIs, one for each VLAN/subnet. The first SVI for VLAN 10 can be configured with IP address 10.0.10.1/24 while the second SVI can be configured with 10.0.20.1/24 for VLAN 20. These IP addresses will be the gateway for each VLAN. Finally, the NetGear would need to act as a router and route each VLAN's subnet to the Cisco device. Once again I don't believe the FS726TP supports this.

The other solution would be to create a VLAN trunk port between the NetGear and the Cisco device but I believe the Cisco RV042 does not support trunking. If it does the trunk would be configured to carry all of the VLANs to the Cisco device which would then have SVIs created on it.

If neither of the above is possible you would need to use the same VLAN for each AP and each of the interfaces on the NetGear and Cisco devices which negates the need for the VLANs.

I hope this helps.

Mar 13, 2014 | EnGenius Computers & Internet

1 Answer

How to connect wap4410 with pc to confgure


Try disconnecting your Cisco Wap4410 from all other network devices then restart it - it will look for a DHCP server, and when it doesn't find one will choose the IP: 192.168.1.245 ---
Set the TCP/IP settings on your laptop to:
IP:192.168.1.250 / Subnet Mask: 255.255.255.0 / Default Gateway: 192.168.1.245 and connect your laptop ONLY to the WAP4410 using a cat5 ethernet cable ---- you should then be able to load a web config page using internet explorer and browsing to: http://192.168.1.245
-------- I've paraphrased the following info from the Cisco User Support Forum (User Juunda):
"...If you read the administrator guide it states that the WAP4410N will search for a DHCP server first, if the dhcp request times out then will it default to 192.168.1.245 this is done so with a user friendly plug and play mentality in mind. Best practice would be to give the AP a static IP of your choice and in your subnet/network so the fastest way to configure the AP out of the box is to assign a static IP on your pc/laptop in the 192.168.1.X /24 and directly connect to the WAP4410N and give the WAP a static IP, define your gateway, DNS servers and then implement it into your network..."

Sep 06, 2013 | Linksys Cisco Small Business WAP4410N...

1 Answer

Network is: 2x AT-FS713FC/SC (fiber connected with each other) behind the "remote" FS713FC i have one motorola acces point (192.168.1.48 motorola ap5131). This AP functions properly. I added a...


You got to check a few things prior to perform any troubleshooting step.
1)whenever you face a disconnection check both end FO converters and try to figure out which one lights are blinking and which are not blinking in both ends at the same time.
2) are both the converter is similar make or not? If not please specify both makes.
3)How many devices are connected on both end after the AP's(approx)? Is there any switch or hub also present within the same network?
4)whenever you face a hang/disconnection position disconnect and reconnect power from one of the FO converters and see what happens then disconnect and reconnect power in the other end and see what you get.
Please revert back with the above detail and I feel I will be able to help you out.Rather you will be able to find out where the issue lies by applying the above steps.
All the best.

Nov 14, 2011 | Allied Telesyn AT-FS713FC ST-10...

1 Answer

I have a HP ProCurve MSM 410 AP. It will accept clients and then in 20 minutes it starts dropping connections..and will not let them back on with a restart. I have poured over the specs for both AP and...


I'm having a very similar issue with 5 MSM410's (at 2 differant locations), purchased at the same time, from the same vendor.

With 2, when connected using PoE Injector, the AP gets hot (at the Data/Poe port), and only permits 3 devices to connect before the devices start losing the ability comminicate beyond the AP (i.e. I can logon to the AP with the Web Interface (WI), but cannot ping the DHCP server or even the Gateway device on the other side of th AP from the devices, but can ping both directions without issue from the AP's WI). HOWEVER; when connected using the PoE from a Cisco ASA-5505 (port 0/6 or 0/7) the devices work flawlessly.
- For this site, I replaced the Power Injector first, then replaced the AP. No change
- When connected to the PoE on the Cisco the unit does not run "Hot".

With 3 others at another location, they only allow 3 devices to connect and will disconnect any devices previously connected. These 3 are supplied PoE from Dell PowerConnect Gigabit Switches (also used to supply power to the VoIP and PoE Security Camera's), and also run Hot at the Data/PoE ports. We have not tried power injectors at this site.

I've tried to find any indication of how to adjust the PoE and Data Port settings to resolve this, but cannot find anything, and this appears to be a unique issue, as noone I have contacted has ever experianced it.

- Mike

Mar 28, 2011 | HP ProCurve MSM410 (J9426A) Pre-802.11n...

1 Answer

I have the special character screen showing on the WT4090 how can I close this screen?


gray+tab (the "*" symbol through the keypad) will toggle this. Anyone know how to disable this from toggling on in the first place?

Mar 08, 2011 | Symbol WT4090 (WT4090-N2S0GER) Network...

1 Answer

Engenius eap-3660 access points channels chashing.


This is a massive and expensive network, which appears to require a full signal and configuration audit. It's quite possible that many of your problems are stemming from the APs you have already deployed being situated in suboptimal and conflicting locations, which is an issue with three-dimensional wireless networks.
I really don't see your problems being debugged by anyone short of an experienced on-site wireless network technician. I'm saying this as a person who tuns a one-man company serving two rural communities with wireless internet service.
Sorry.

May 07, 2010 | EnGenius EAP-3660 802.11b/g Wireless...

1 Answer

AP Wireless Network issue with MC9060


TRY TO UPGRADE THE AP FIRMWARE

Nov 09, 2009 | Symbol MC9060-G

2 Answers

Problems with Symbol 5100 switches


Call tech support! That's why these people get paid. Sites like this wouldn't need to exist if they did their jobs correctly!

Mar 11, 2008 | Symbol WS 5100 6-Port Gigabit Wireless LAN...

Not finding what you are looking for?
Symbol WT4090 (WT4090-N2S0GER) Network Terminal Logo

Related Topics:

106 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Symbol Computers & Internet Experts

Gareth Cockram
Gareth Cockram

Level 3 Expert

661 Answers

Greg Cann
Greg Cann

Level 3 Expert

1114 Answers

Michael

Level 2 Expert

51 Answers

Are you a Symbol Computer and Internet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...