Question about Power Acoustik PS2-820 Car Audio Amplifier

1 Answer

Can't get my amp to work right

Why would my red protect light stay on even tho i have the amp grounded and all ?

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Corporal:

    An expert that has over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer got voted for 2 times.

    Problem Solver:

    An expert who has answered 5 questions.

  • Contributor
  • 14 Answers

Recheck each and every wire connected to the amp. If everything is wired correctly, then you either have a shorted speaker, or a shorted pair of speaker wires, or one of the speaker wires is touching another grounded location, or the amp is blown.

That's about as far as you can take it, unfortunately.

Double and triple check all you wiring. EVERY wire! Don't assume anything about any single wire.

Posted on Nov 16, 2009

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

The Ground wire is hooked up right but the red light wont go off and stay green so the amp will work. It is very frusterating all the cables are the right size its is a 1000 watt amp. I have two 500 watt...


Sounds to me like the amp is going into protection mode. Try placing one sub on the amp with very little gain. One of the biggest reason why this happens is because the subwoofers are wired wrong. What is the brand and model number for your amp?

Apr 14, 2011 | Car Audio & Video

1 Answer

Why is the red light that says protect on? my amp turns on but it dosent work, i have a sup hooked up & it dosent work. the red light that says protect is on.


first thing check all ground and power wires and make sure ur rca wire make sure it isnt cut in anyway. after that unplug ur sub and unplug the negative wire from ur amp, while its out check the fuses on the amp if all is well put all fuses back if not get new. then plug the negative wire back in if protect goes off check for heat and if no heat inspect the wires from speaker out put all the way to the sub, look for any wire touching another this is were most problems are even the smallest wire can trip a protect. if u still cant find the problem. an amplifier specialist is in order.if its trashed go on ebay and buy a powerbass there goin cheap right now. hope i could help

Oct 12, 2010 | Lanzar VIBE266 Car Audio Amplifier

1 Answer

Amp goes green at first then protection.


check the impedance load or try a different ground. when you hook your ground up always make sure you sand the metal down before you connect to ensure a good and clean connection.as for the impedance, make sure your subs are wired to the right ohms. for example, if your subs are wired to 2 ohms or even 1ohm, and your amp is only 4 ohms, then it will do exactly what your saying it does.

Sep 19, 2009 | Car Audio & Video

2 Answers

Amp is going out.


Have you tried replacing all of your fuses? If that does'nt work check your ground........ I would check all your connections also could be a connection shorting out causing your red light to come on.

May 10, 2009 | Car Audio & Video

2 Answers

My amp stays in protection mode


Does it go into protect in the vehicle if you disconnect the speaker wires from the speaker terminals of the amp?


Nov 29, 2008 | Sony XM-2002GTR Car Audio Amplifier

2 Answers

Protect led light


It appears that the amp is going into protect mode. To eliminate external causes, read through the following page. Let me know if you have any other questions.

Amp in Protect Mode - Troubleshooting

Oct 10, 2008 | Car Audio & Video

1 Answer

My sony xplod 1000w xm-1652z doesnt work anymore


First off, according to the manual, the protect light should be green. That's normal operation. If it is red, that's a problem.

If it does go red, disconnect all of the wiring to the amp except the +12V and ground. Short the remote connection to the +12V to force the amp on. If the protect light still lights red, the issue is inside the amp and will need repair. If the issue goes away, try reconnecting one wire at a time until the protect light goes red again.

Mar 23, 2008 | Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier

4 Answers

Red light


something is shorted in the circuit, or your subs. unhook the subs first and try it again, if it is still in protect then it is most likely the output transistors.

Feb 22, 2008 | Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier

1 Answer

Amp staying in protection mode


No, this amp is not a heavy power consumer- matter of fact it takes very little power to run.Maybe you should check the fuses on the amp to see if they are what is recommended.Also check your fuse kit to your amp- your fuse might not be big enough.If neither works take it back where u got it.

Jan 01, 2007 | Soundstream XTA880.2 Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Power Acoustik PS2-820 Car Audio Amplifier Logo

Related Topics:

147 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Power Acoustik Car Audio & Video Experts

Tygh Duval
Tygh Duval

Level 2 Expert

300 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76164 Answers

Professor_V
Professor_V

Level 2 Expert

92 Answers

Are you a Power Acoustik Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...