Question about Jensen JHT525 System

Open Question

Orb super 8 subwoofer was working fine for almost 2 yrs,suddenly began emitting loud hum.quits when I turn off the unit(on-off switch on rear)or by unplugging the unit. The first subwoofer was defective after one yr,so this is my second from orb audio.I'm disappointed in the reliability of these units.

Posted by on

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Fixing an humming subwoofer


Filter capacitors in the amplifier or a broken ground (shield) wire. Check if there is a ground lift switch in your system and try it in both on and lift positions.

Aug 30, 2016 | Boston Acoustics Horizon MCS130 5.1 10in...

1 Answer

The subwoofer output on my Kenwood VR-606 has suddenly stopped working. I have tried the "setup" several times, turning the subwoofer off and back on. Also, when I first power up the system, it emits a low...


It sounds like the problem is not with your VR-606. If you hear a hum from the sub, the problem is more likely to be in the sub's built-in power amplifier. However, it is worth resetting the amplifier to factory presets. To do this, unplug the power cable from the mains supply and reconnect whilst holding down the power on/standby key. If the hum persists, connect any powered speaker to the sub-out socket, power on and listen for the hum. If no hum then suspect the powered sub amp. Turn the sub on with no connection to the Kenwood VR-606. If hum persists, the sub has a problem and will need to be replaced or repaired. By the way, you said there is a low frequency hum through the 'speakers' for about 30 mins. Is that all speakers or just the sub? Hope this helps.
Cheers, Don.

Jul 06, 2014 | Kenwood VR-606 Receiver

2 Answers

Tvee 20 subwoofer has distinct hum noise. Any advise?


1.Check the input cable or change it and see the result.
2.Test the subwoofer to a computer.

May 29, 2011 | Boston Acoustics TVee Model Two TV...

1 Answer

Have an older (6 + Yrs) VX-10A model, that's worked fine up until now. I recently moved, hooked up the same stereo and surround sound speakers, which worked fine, but the subwoofer made a loud hum as...


Disconnect the input and see if it hums in the absence of an audio source. A bad audio cable shield or unwisely-routed audio cables will allow entrance of unwanted signals from external power sources, magnetic fields, even dimmer-controlled track lights. Sometimes, simply reversing the orientation of the ac power plug can eliminate humming.

Mar 03, 2011 | Velodyne VX-10 Subwoofer

1 Answer

I have a set of subwoofers in my car powered by an amp with capacitor all 3 years old. A couple weeks ago I encountered a problem where my system will suddenly emit a weird loud humming noise (similar to...


try taking out the capacitor and wire the amp up with out it. it sounds like the cap is back feeding or discharging voltage when it should not be . if you reinstall the amp with out the cap and noise goes away buy a new cap or do away with it .

Oct 29, 2010 | Rockford Fosgate T600-2 Car Audio...

1 Answer

The power fuse blows as soon as the unit is plugged in


There is a problem with the amplifier within the sub. Many of these units never completely turn off. They are often set to automatically startup when a signal is detected. This may be the case here. The loud hum as a defect in the output amp section. At this point you probably have a blown amp section. The "protection" for this is to cause a dead short that will open up the fuse. This unit will require service. It is unlikely that any service info is availabel to the general public either.

The fix could be simple, but without seeing the unit, I can not state that for sure.

Keep us posted.
Dan

Feb 03, 2009 | Dual L8SW Subwoofer

1 Answer

PEAVEY TRANSTUBE AUDITION 110. PLUG UNIT IN POWERS UP . SITS THERE AND HUMS LOUDLY. SPEAKER WORKS. plug guitar in can hear it faintly, push lead chanel button in , hum gets super loud. HUM IS IN PROPORTION...


There should be an 8 pin IC close to the input jack that will be marked 4558 or 4560. This is an Op-amp Ic that is the most likely cause of the problem. Replace that IC and report the results here.
Dan

May 27, 2008 | Audio Players & Recorders

2 Answers

Sony Active Subwoofer noise


The circuit that should be turning the sub on and off based upon the presence of an audio signal is not working correctly and the sub is trying to reproduce 60 cycle hum. The unit needs service.
Dan

Mar 09, 2008 | Audio Players & Recorders

2 Answers

YST-MSW10 quits after about 15 minutes


sounds like a fuse is getting overheated and tripped or to loud, check your volume settings again.

Jul 29, 2007 | Yamaha YST-MSW10 Computer Speakers

Not finding what you are looking for?
Jensen JHT525 System Logo

Related Topics:

878 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Jensen Audio Players & Recorders Experts

 Grubhead
Grubhead

Level 3 Expert

5190 Answers

John
John

Level 2 Expert

509 Answers

Kazim ERGUNEY
Kazim ERGUNEY

Level 3 Expert

577 Answers

Are you a Jensen Audio Player and Recorder Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...