Question about Polycom SoundStation 2W (2200-07800-001) Wireless Audio Conference

1 Answer

Please Wait.... I have a Polycom 2WE that is displaying "Please Wait". I have confirmed that the dialtone is working at the base. I reset the system defaults but it still says "Please Wait". I am thinking that it should be saying "Searching for Signal" Any ideas would be much appreciated!

Posted by on


1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 3 Answers

Push 1.4.and 9 all same time . i read this post some where and it worked great

Posted on Jan 11, 2008


1 Suggested Answer

  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

A 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
The service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Good luck!

Posted on Jan 02, 2017


Add Your Answer

Uploading: 0%


Complete. Click "Add" to insert your video. Add



Related Questions:

1 Answer

I have a D1680 system with one accessory handset. The hand set on the base is showing Searching although it is on the Base. It rings when a call comes in but when picked up it says out of range. The...

1. Press & hold End and # at the same time until you see the System Reset menu.

2. If you still have the base the handset is registered to, select Deregister HS, then select the handset you want to reset. If you don't have that base anymore, select Base Unavailable.

3. To confirm, select Yes. The handset displays "Handset not registered"

Now you want to register the phone again.

1. Place the handset in the base; the display should say Handset

2. Wait until the display says Registration Complete (about 30
seconds), then pick up the handset and press Talk/flash.
You should now have a dial tone

Oct 16, 2013 | Uniden D1680 Cordless Phone

2 Answers

Uniden powermax 5.8 GHz not working

have you tried a hard reset. please leave the phone plugged off from wall power for one night and then try starting.

this may start the phone normally and problem will get solved many times.

thank you

Aug 12, 2008 | Uniden Cordless phone EXS9950

1 Answer

How to reboot soundstation 2w polycom if you forgot the password

egistering Base Station on Polycom SoundStation 2W
Hold down 1,4 and 9 until green & red lights flash. Then hold down the page on the base station.
You can register the base station to the console by:
1. press menu key
2. Select Admin Setup
3. Select Registration
4. You will see "Register with Base Station" in display. Press the Register softkey.
5. You will see "Power cycle base station then press ok". Unplug base and plug back in and press OK softkey.
6. You will see "Press and hold the paging button on the base for 10 seconds"
7. You will see Registering in the display on the console and then it should go to ready mode.

Mar 05, 2010 | Polycom SoundStation 2W (2200-07800-001)...

1 Answer

Connection Problem

I think you have to have the upgraded cable modem with the rj11 on the back in order to pull the voip dialtone. Hope this helps

May 14, 2009 | Polycom SoundPoint IP 501 IP Phone

3 Answers

Polycom soundstation 2W

I went to Admn Setup to reboot the system from Please Wait.... & it doesn't work!! Best Solution posted on Sep 19, 2008 2%20stars.png
noavatar_s.gif Guest
Rank:nonexpert_s.gif Apprentice
Rating: 0%, 0 votes
Just had this problem with the 'please wait' - go into the admin setup and select Reboot Phone - it then works!

Jun 23, 2008 | Polycom SoundStation 2W (2200-07800-001)...

2 Answers

Polycom soundstation 2W

I thought well I wonder what holding down other buttons would do to get rid of this cursed PLEASE WAIT issue.
I tried * and # together and hey presto it worked.
I did however have to go in and turn IP mode off.

Jan 07, 2008 | Polycom SoundStation 2W (2200-07800-001)...

7 Answers

Registration Failed

I solved this issue with our Polycom by following the following instructions via the link below.

Upgrade phones with following software:
CVM: Version 1.61
All SoundStation2Ws with software CVM version 1.61 are susceptible to this failure mechanism and must be updated. To upgrade the software, please download theSoundStation2W Software Upgrade application and follow the detailed Software Upgrade Instructions located on the SoundStation2W support page. This issue only impacts the CVM version number listed above.


1. USB cable for the Polycom wireless unit
2. Windows XP machine
3. Download the instructions
4. Download the Firmware Update

Dec 27, 2007 | Polycom SoundStation 2W (2200-07800-001)...

2 Answers


I thought well I wonder what holding down other buttons would do to get rid of this cursed PLEASE WAIT issue.
I tried * and # together and hey presto it worked.
I did however have to go in and turn IP mode off.

Dec 07, 2007 | Polycom SoundStation 2W (2200-07800-001)...

1 Answer

Need advice on installing a Polycom 'Polyscan' video teleconferencing system


Some ideas based on your post/description:

It is very possible that the management/support software necessary to run your videoconferencing system resides or is installed in the PC based router that got burned. When you replaced the router with a NetGear, you simply provided an interconnection/distribution/forwarding/sharing of your Internet access to the different PCs of your firm but nothing to replace the server/management software for the Polyscan System. You have replaced only half of the PC based router - the router only, hence you have Internet acces but no video conferencing which is software managed which was installed in the PC half. Additionally, Polycom uses online Product Activation which might be necessary for your system to start working again.

Depending on the model of the Polyscan System that you have, it is also possible that you simply have to reconfigure the network settings of your Polyscan' System to match the new IP address of the Netgear (which might be very different from what the burned PC based router was using before). I understand that Polycom have several models (or series as they term it - PVX, TPX, RPX, VSX, HDX, and others). Would you pls post back with the series/model number that you are using?

Have you tried discussing your concern with Polycom Support? They might be in a better position to address this.

Hope this be of some help/idea. Pls post back with the Polycom system model that you are using.

Good luck and kind regards.

Nov 28, 2007 | Polycom (2200-30169-001) Router

Not finding what you are looking for?
Polycom SoundStation 2W (2200-07800-001) Wireless Audio Conference Logo

1,369 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Polycom Lands Phones Experts

Gerald Ridge
Gerald Ridge

Level 1 Expert

15 Answers

David Burbee
David Burbee

Level 3 Expert

1871 Answers

Shehu Pro
Shehu Pro

Level 3 Expert

1284 Answers

Are you a Polycom Lands Phone Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides