Question about Yamaha YST-SW320 Subwoofer

2 Answers

Yamaha YST-SW320 subwoofer won't play sound

I bought a Yamaha YST-SW320 subwoofer along with a Yamaha amplifier, they worked fine for several years, just recently i've been using them to parties etc. The amplifier still works fine to my knowledge, but the subwoofer won't produce any sound. The power lights are on, but no sound. From memory it didn't just cut out when i was using it. Randomly it just didn't work when i went to use it one day. Any ideas or suggestions would be appreciated! Thanks James

Posted by on

2 Answers

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 1 Answer

I too have a yamaha sw-avs 70 it works a few seconds of switching on thensuddenly it goes off en when i de=isconect it from the reciever the reciver works well when i connect it again they both go off some one help mi here because i still want it

Posted on May 26, 2014

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Yamaha Master
  • 6,993 Answers

I too have amplifier and speakers thatI rent for parties, and sometimes when I connect them they don't work and I battle with them for hours before I find the out that its just a little thing that happened, like speaker wire might have cut inside, or the wire conneted for the CD to Amplifier is bad and son on.

But I will advice that you test your amplifier and woofer, with another equipment independently to be sure if they still working well or not. As this will help you to know what to do next.

May somthing happened to one of them the last time you used it and you did not notice, and it might just need some servicing.

Best wishes

Posted on Nov 13, 2009

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

My subwoofer only works at a very low volume, even with the bass turned all the way up on the subwoofer and on my computer.


You might need to get a different sound card and/or an amplifier, as the sound card on your computer may not be pushing enough amps to the system.

Aug 05, 2011 | Yamaha YST-MS30 Computer Speakers

1 Answer

I have a Yamaha YST SW320 and would like a service manual or a circuit diagram. Can anyone help?/ Thanks


hi,
I have the its service manual. if you need it i will sent it to you. I cant sent the same through fixya. Because its a large file in pdf format. if you can give your email id through fixya will sent the same to you.
ok

May 27, 2011 | Yamaha YST SW1500 12 in 1000 W Powered...

1 Answer

No sound from my Yamaha YST-SW315 subwoofer. When I run the test speakers don't have sound either. Not sure if its the subwoofer or the Yamaha RX-V450 receiver


Feed it with an RCA cable any other audio device you may have (CD, TV, MP3 player, PC) to prove it can or can not woof. It will respond to any audio, not just LFE or subwoofer audio.

Apr 14, 2011 | Yamaha YST-SW315 Subwoofer

1 Answer

I have a yamaha yst sw320 subwoofer connected to a yamaha dsp-a595a amp. I recently disconnected my equipment and when i reconnected it im getting a feedback hum/noise through the sub. I've tried...


Subs don't go to a variety of connections on the amp. Let's stop guessing and stick with the prescribed one.

Register and download the manuals for free at retrevo.com

http://www.retrevo.com/support/Yamaha-YST-SW320-Subwoofers-manual/id/320bh340/t/2/

See page E1 regarding placement and safety.

http://www.retrevo.com/support/Yamaha-DSP-A595-Amps-manual/id/319ag821/t/2/

Page 44 - read about "humming".

If you have hum on the sub, is it there with and/or without the input cable attached?

Disconnect the input(s) and see if it hums in the absence of an audio source. A bad audio cable shield or unwisely-routed audio cables will allow entrance of unwanted signals from external power sources, magnetic fields, even dimmer-controlled track lights. Sometimes, simply reversing the orientation of the ac power plug can eliminate humming.

Mar 02, 2011 | Yamaha YST-SW320 Subwoofer

1 Answer

I need the value of resistor 45. It is discolored and looks like either red white red or orange white orange. I think the tolerence is silver but not sure. Thanks, ae4qp The unit comes on but has no...


150 ohm, 1/4W. But the problem is in STK 404-070 power amplifier. If you change only resistor, it will burn again. Try to replace power amplifier and then resistor.

Dec 28, 2010 | Yamaha YST-SW015 Subwoofer

1 Answer

I have a YST-SW150 speaker that turns it self off after 7 minutes , turn it back on and it'll go again for 7 minutes, (sounds good those 7 min) music sensor auto on/off is off


I just fixed one of these with the same symptom.
In between the power supply board and the amplifier board are a number of rather fine interconnect wires. One of these is the shutdown/startup control line for the auto on/off function.
In my case the wire had been pinched where they are cable tied together. Causeing the power supply to think there was no music input and should shut down.
rejoing the broken wire rectified the problem.
In my case more than one wire had been damaged.
the shut down line is labled SO on the amplifier board connector.
7_19_2012_1_10_37_pm.jpg

Aug 10, 2010 | Yamaha YST-SW150 Speaker

1 Answer

No sound from yamaha yst-sw105 subwoofer, stand by light, turns from green to red


The audio amplifier IC for the subwoofer are damaged and need to be replaced

Jun 12, 2009 | Audio Players & Recorders

Not finding what you are looking for?
Yamaha YST-SW320 Subwoofer Logo

Related Topics:

619 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Yamaha Audio Players & Recorders Experts

 Grubhead
Grubhead

Level 3 Expert

5056 Answers

The Knight
The Knight

Level 3 Expert

74118 Answers

Electro Med Services...
Electro Med Services...

Level 3 Expert

6694 Answers

Are you a Yamaha Audio Player and Recorder Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...