Question about Hitachi VMH665LA Hi-8 Analog Camcorder

Open Question

Dropped camera on carpet

Everything seems to be in tack but when tryin to view on playback it will play for a couple secs then says tape error

Posted by on

Add Your Answer

0 characters

Uploading: 0%


Complete. Click "Add" to insert your video. Add


1 Points

Related Questions:

1 Answer

Power turns off after about 10 secs of watching the video

First guess is the camera has dirty heads. Suggestion is to run a head cleaner in your video camera. Regardless of the instructions on the head cleaner, I usually run the head-cleaner tape on "Play" for about 10 to 15 seconds, and then on "Record" another 10 to 15 seconds. Wait for 10 minutes before loading your playback tape. Try playing your tape again.

Also, check to be sure the tape is loaded properly and that the hatch closes securely and properly. A hastily loaded tape or an ill-fitting closure could cause the play function to stop.

If this does not solve the issue, it may be something in the play switch or in the playback mechanism that requires repair services. If the problem continues, I would recommend calling the Panasonic Company and speak with Tech support or Video Camera Repair. They may be able to tell you and estimate of what it would cost for the repair.

May 16, 2011 | Panasonic NV-DS60 Mini DV Digital...

2 Answers

Recording and Playback error

I'm not sure what the solution is, but I am having the same probelms, and I would appreciate any help with this since I am shooting a childrens camp and I am fairly isolated and don't have the time to swop cameras or send it to get fixed. I need to know if the recording is fine (video and audio) but the playback is not working correctly...or is it not recording correctly or playing back correctly. The sound cuts out from time to time in playback. Thank you.

Dec 09, 2009 | Sony Dvcam DSR-PD150 DV Digital Camcorder

1 Answer

Horizontal grey lines on tape playback

please state the age of your devices. It can help a great lot in solving your problems. The lines that you get aren't continuous, are they? They appear to be going up and down, are different sizes and shift as the tape plays, yes? well, this is simple. You need to clean your recording head.

Sep 23, 2009 | Canon ZR200 Mini DV Digital Camcorder

1 Answer

Gray horizontal lines in video playback

dear ,
i Jasdeep working in superb broadcast as an lengineer .and for this problem i can suggest u the following things :
1. Play back the cleaning tape for 10 sec. only then use it.

actually this problem occurs when the head get clogged (i.e, dirty ) it REC. only single band and shows the same in play back too.

Jun 27, 2009 | Sony Handycam DCR-HC42 Mini DV Digital...

2 Answers

Playback problems - timer stays at zero

Firewire transfer problem with PV-GS320. HAd bought the PV-GS90 and ran into significant transfer issues importing to Mac (iMovie and Fincal Cut Express HD both had problems). Upgraded to GS320 as Macworld rated it highly. Same problems: video plays back perfectly with no computer connection. once connected, video and audio stutter, go out of sync, sometimes just stop and/or crash the program.

I've used a borrowed Canon GL with this Mac before with no issues, so I suspect the camera. Have tried reset button, trashing preferences, restarts, the works. still can't get clean video to transfer from a brand new camera. Any Ideas?

Feb 09, 2008 | Panasonic PV-GS320 Camcorder

2 Answers

Playback problems started suddenly

I had the same problem. I fixed it by gently dropping the camcorder on the carpeted floor. I know it sounds silly, but it really works. I've had to do it twice, and it worked both times. I hope it works for you.

Jan 08, 2008 | Sony Handycam DCR-TRV460 Digital Camcorder

1 Answer

Video breaks up

what we do at work is run a tape in ff and rw that has been recorded with completely and then use a soft head cleaning tape for twenty secs if that doesnt work then it needs to go in for repair.

Nov 16, 2007 | Sony Handycam HDR-HC3 HDV Digital...

1 Answer

No playback on JVC GR-D72

It souunds like the problem is in the Vid-PC connection. I suggest you start by downloading the latest version of whatever software you have used to capture and view.

Also - uninstall any hardware in the PC that is used to capture (just remove from system device list) and then restart the PC and let it detect and re-install.

If you don't know how to do these steps, then you'll need geek help.

Oct 28, 2007 | JVC Cybercam GR-D72 Mini DV Digital...

1 Answer

Sony dcr-hc35e

first try a cleaning tape and this will not solve the problem have a service dealer check the the cleaning tape once and try to playback a good old recording, if it does not work try to run the tape twice before testing . do not run the tape too many times as you may damage the video cleaning session should not be longer than 10-15 seconds. most of the new cams are stopping the cleaning tape playback after 10-15 secs.

Jul 04, 2007 | Sony DCR-PC55E Mini DV Digital Camcorder

4 Answers

Blue bars across video

I have the same problem with my PV-GS14. You have to find the last spot you recorded in, pause it, then switch to record, and just record something for a couple of seconds. Switch back to playback, and it should be fine. Neonlaundry, I read your other posts, and it seems we both have the same problems. If you find a solution, please post it. Thnks.

Mar 13, 2007 | Panasonic Palmcorder PV-GS12 Mini DV...

Not finding what you are looking for?
Hitachi VMH665LA Hi-8 Analog Camcorder Logo

Related Topics:

17 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Hitachi Video Cameras Experts


Level 3 Expert

56797 Answers

Donald DCruz
Donald DCruz

Level 3 Expert

17129 Answers

Larry Stiles
Larry Stiles

Level 2 Expert

286 Answers

Are you a Hitachi Video Camera Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides