Question about AudioBahn A2002T Car Audio Amplifier

1 Answer

Amp stoped working

I was driving home from work and it just quit. when i got home i checked my fuses, there good. when i unplug my ground wire the protection light barley comes on.......

Posted by on

  • 2 more comments 
  • cilica Jan 05, 2008

    lol well now i know.... nope nothing comes on.

  • cilica Jan 05, 2008

    nothing comes on with the negitive plugged in

  • cilica Jan 05, 2008

    ok so you think that i dont have enough power to the amp? coming from either the battery or the remote wire? that would cause it to work normal for a few days then stop working... k ill check it

  • Brent20 Feb 13, 2008

    Same problem - I pulled the cover off and all 3 tranformers were blown. It is a very cheap part but can not find it. If anyone know where I can find 3 transformers



    Part number TO-220AB or IRFZ44N

×

Ad

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Master
  • 631 Answers

You should never disconnect the ground from the amp when it has B+ and remote voltage applied. This will cause damage to the head unit ith some amplifiers.

Does the protection light come on with the ground wire connected?

Posted on Jan 05, 2008

  • Perry Babin Jan 05, 2008

    With your multimeter set to DC volts, the black meter lead on the ground terminal of the amp and the head unit on (so the amp will have remote voltage applied), touch the red lead alternately to the B+ and remote terminals of the amp. If the voltage is below ~11 volts, you need to check the wiring feeding whichever line is too low.

×

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi there,
Save hours of searching online or wasting money on unnecessary repairs by talking to a 6YA Expert who can help you resolve this issue over the phone in a minute or two.

Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.

Here's a link to this great service

Good luck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Radio stopped working when I unplugged the rca wires and fuses are good whats next


check the connection of ground on the stereo does not have good ground so the stereo is turned off when disconnected

May 08, 2015 | Pioneer Car Audio & Video

1 Answer

Heater Switch


Switch could have burned out,but not likely.Use a hot and ground wire to the motor after unplug the wires to see if motor runs.First,after unplugging the motor,flip the switch on and check power on the plug with a test light.

Apr 17, 2014 | 1991 Nissan Pickup

1 Answer

Horn , power windows and sunroof all stoped working on 2007 changed horn fuse and as soon as i used the horn the fuse blew again


This wold indicate that you have a shorted horn circuit. Generally, the horn circuit has a negative contact at the steering wheel, meaning when you push the button, it grounds (-) the sysem causing the relay out in the engine compartment area to provide 12V (+) directly to the horn. If nothing else causes the fuse to blow, the pwr window/sunroof., then either the relay itself is shorting out or a wire to the horn is grounding, or you have a bad horn. (spend a few fuses & save time, unplug the relay, replace the fuse & press the horn button & see if the fuse blows. Next, plug in the relay & do the same for the horn)

Generally it won't be the wire from the horn button or the horn would be working continually. Your owners manual should tell you where the relay is & you could see if you notice any unusual appearance to the case, as well as following the wiring from there to the horn, to see if any damage is apparent. IE: if the horn is located in the front grill area or near a opening in the fenderwell, does it appear a rock or something has hit it or any wiring causing damage. With a vehicle as new as yours, if it isn't obvious damage, I would suspect the relay. good luck

Jan 31, 2010 | 2007 Jeep Liberty Sport

4 Answers

Instrument panel went dead


Checked Every fuse in the fuse box (no small task).This includes #4 - Power point Instrument Panel, #14 - Day time running lamps (auto lamps doesn't work nor does auto lock), #27 - ignition switch run feed, #35 - Instrument Cluster, #41 - Instrument Cluster, #42 - Delayed Accessory, #45 - Ignition switch run/start feed, #102 - Door locks body security module, #103 - Ignition switch, #110 - Ignition switch, & #116 - Ignition switch. But I also check all other ones as well, they all register OK. AC panel & radio work. Turn signals work. Mileage does not work, trip computer does. So, basically, everything works except auto head-lights, auto locks, and the dash cluster (no MPH, RPM, mileage display, Fuel, Temp, Tran Temp, and Oil Pressure).

Aug 19, 2009 | 2003 Ford Excursion

3 Answers

1999 Hyundai elantra died while driving found ecu fuse blown replaced lasted half a mile and blew again


Check your o2 sensor harness. The harness if not properly secured will rub on the axle to a point where it rubs through the insulation of the wire & shorts on the axle causing the ECU fuse (20A) to blow. Repair the harness & replace the fuse & bada bing! You should be in business! Hope that works. IF NOT follow this K.I.S.S.

Keep It Super Simple! It never fails!

Jun 04, 2009 | Hyundai Motor 1999 Elantra

1 Answer

Electrical


check for a good ground connection

Jun 02, 2009 | 2000 Ford Windstar

1 Answer

My sub and amp has stoped working and the power light on the amp has tornd red instead ov green i have changed all the fuses but still nothing..


you have a light, so it's getting power, check your ground wire, make sure it's secure, the slightest movement or looseness of a ground wire can keep it from working. (I may be wrong, but it's worth a shot if you haven't tried it.)

Nov 25, 2008 | Audio Players & Recorders

1 Answer

Fuse problems


output leads shorted by chance?

Jul 05, 2007 | Scosche Industries Scosche High...

1 Answer

Cadence z1200 stays in Safe Mode!


If the subs are rmoved from the amp (wiring), does the amp still go into protection without them hooked up? If no, shorted sub, if it still des, unplug RCA's, does it still go into protection? Also check voltage. Make SURE you have greater than 12 volts AT THE AMP using amps ground to check the power AND remote wires. Hit me back wth an update.Those amps rock.

Larry T
Winona Lake, IN
http://www.cybersoundsaudio.com/cybersounds/vehiclepics.html

Sep 17, 2006 | Cadence Z8000 Car Audio Amplifier

3 Answers

Amp stopped working...


Has the amp been overheating lately? It's quite possible that the amp could have just blown. Smell around the outside of the amp for an electrical burnt smell. If available, see if a friend also has an amp hookup and try removing your amp and copnnecting to the friend's cables. That will tell you if it's a wiring problem or an amp problem.

Sep 13, 2006 | Kenwood KAC-9152D Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
AudioBahn A2002T Car Audio Amplifier Logo

Related Topics:

83 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top AudioBahn Car Audio & Video Experts

Tygh Duval
Tygh Duval

Level 2 Expert

300 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22326 Answers

Jerry Naidoo

Level 2 Expert

150 Answers

Are you an AudioBahn Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...