Question about Irons

2 Answers

Faulty Russell Hobbs Steam Iron

After several months of problem free use, the iron will not now pass hot water from the base unit to the iron.... Have changed filter, but still no joy

Posted by on

2 Answers

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points


    An expert who has answered 20 questions.


    An expert that has over 10 points.


    An expert whose answer got voted for 2 times.

  • Expert
  • 138 Answers
Re: Faulty Russell Hobbs Steam Iron

I think the pump inside the Iron needs to be changed! try it it may help you!

Posted on Jan 03, 2008

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points


    An expert that got 10 achievements.


    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Master
  • 790 Answers
Re: Faulty Russell Hobbs Steam Iron

Add Your Answer

0 characters

Uploading: 0%


Complete. Click "Add" to insert your video. Add


3 Points

Related Questions:

1 Answer

My Iron heats up but no steam comes out and no noise please help !! Russell Hobbs steam 2200

If the water used is hard it will build up with shale, and block the steam vents, best to flush with clean water after every second use . Best to take to the dealer and have it serviced .

Jul 10, 2015 | Russell Hobbs Irons

1 Answer

Lights come on when plugged in, doesn't heat up and has a beeping sound , colour panel is red thankyou

Read the operator's instructions. They are available of the Russell Hobbs site or by contacting Russell Hobbs UK on-line through the "Contact" link. In most cases, steam irons tend to clog with hard water deposits and need to be de-scaled from time to time. If that doesn't help you, buy a new iron. Rowenta's seem to perform best.

Apr 09, 2015 | Russell Hobbs Irons

1 Answer

I have so far seen 3 other people with the problem i have with my russell hobbs steam glide iron 13153. I have tried what was suggested to me but nothing has worked. the iron gets hot but no steam coming...

I would write to russell hobbs and complain, my friend bought one of these 18 months ago and hers got hot but no steam through. She sent it back to them and they sent her a new one as a gesture of goodwill.

Aug 04, 2011 | Russell Hobbs 13153 Iron

2 Answers

Brown water and seems like sand or fine grit comes from iron ,when first put on with the steam

sounds like it is time to de-scale the iron to loosen all the deposits inside the unit.
add some white viegar to the water ( which should be distilled water ) and heat up and let the iron steam out the solution. now add just water to the unit shake it and rinse out with water and drain. now do one more vinegar / water de-scaling and rinse out again. now fill with just distilled water and let it steam out and now your iron should be clean as new.


Feb 12, 2011 | Russell Hobbs 13153 Iron

1 Answer

I have a Russell Hobbs Steam Generator iron - less than two years old. It has started to leak water - not really sure where it's coming from - it just pours out and eventually fuses the plug.

My Russel Hobbs Steamglide iron has stopped pumping steam , iron itself heats up but no steam...has the pump gone and can it be reapired

Oct 08, 2009 | Irons

1 Answer

Russell Hobbs Steamglide 2200.Iron and steam station seem to be heating correctly, but will not dispense steam when trigger on iron pressed.

is the water in your area heavy? it may have clogged your iron with stone. soak plate in something like clr .

Aug 10, 2009 | Irons

2 Answers

Russell Hobbs Steamglide 2200 - no steam

Same with mine! What you have to do is keep taking the water cannister off and pushing back on until its lined up correctley. Also have the whole unit at the same height as the ironing board, that should do it! Can you help with filters? I cant find them anywhere.

Mar 23, 2009 | Irons

1 Answer

No steam from russell hobbs steam glider iron. replaced filter

its due to not getting appropriate required current to the main board of the unit.also check out any thing got loose on the board .first off all try doing dry /cold solder to whole board it should work if not then check out for the proper current flowing through the resistors mostly 1 of them may be definately faulty and needs replacement. thanks.

Jan 04, 2009 | Applica Steam N Glide WSI750 Iron

Not finding what you are looking for?
Irons Logo

Related Topics:

510 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Irons Experts

Donald DCruz
Donald DCruz

Level 3 Expert

17129 Answers


Level 3 Expert

18258 Answers


Level 3 Expert

6993 Answers

Are you an Iron Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides