Question about ETHERNET PLANET| PCI WL-8313 (WL8313)

2 Answers

WL-8313 Device Cannot Start Code 10

Hi all,

i have just installed the PLANET WL-8313 Wireless Adapter in my PC and have had a response of Code 10: Device cannot start.

Any ideas?

all connections are tight, and i have the correct drivers also!

Any help would be much appreciated.

DJ Scousey

Posted by on

2 Answers

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 4 Answers
Re: WL-8313 Device Cannot Start Code 10

If your router has Detect unpnp or p2p devices on it disable it. That is what causes it.

Posted on Mar 02, 2009

Re: WL-8313 Device Cannot Start Code 10

I have the same

only thing diffrent is that lightnign stuck my network

Posted on Aug 18, 2008

Add Your Answer

0 characters

Uploading: 0%


Complete. Click "Add" to insert your video. Add


3 Points

Related Questions:

1 Answer

Can not go wireless followed the instructions!!

First check able to see the light on the device while connected,If no light is lit re-connect the wireless adapter and restart your computer and then search for network...

May 21, 2009 | ASUS WL-138G Wireless Adapter

1 Answer

PLANET WL-8310 Wireless Adapter - "Code 10" error on WinXP

I had to format and to install WinXP again. But this time I installed the Adapter first, and then the motherboard's chipset.

Now it works.

Jan 03, 2009 | Planet Technology WL-8310 (WL8310)...

1 Answer


Try this file, it is for the u356a for windows vista.[1].zip

Thanks and please take a moment to rate as fixya.

Nov 08, 2008 | PLANET USB WLAN...

1 Answer


First off thanks for choosing

Not all devices are supported under linux. Especially when it comes to wireless devices. I have searched several suse forums and have not yet found anyone who has gotten the 8313 to work. Your best bet if using linux and needing wifi connectivity is to use either a prism chipset device or atheros chipset device. Netgear makes several devices that work under linux.

To make sure the device really is not working try going to a console and type as root "iwconfig -a"
if nothing shows your device is for sure not installed.

Hope this helps.

Aug 11, 2008 | ETHERNET PLANET| PCI WL-8313...

2 Answers

Net work adaper

1. What is the model number of you wireless adapter?
2. What is your Operating System? ( windows XP, 2000, etc )
3. What is the brand name or model number of your wireless access point?
4. Is it working before?
5. Are there other wireless computers working?

Jul 07, 2008 | ETHERNET PLANET| PCI WL-8313...

Not finding what you are looking for? ETHERNET PLANET| PCI WL-8313 (WL8313) Logo

Related Topics:

704 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Network & Wireless Adapters Experts

Sudeep Chatterjee
Sudeep Chatterjee

Level 3 Expert

3267 Answers

Imre Vetro

Level 2 Expert

70 Answers

T-Comtech Repairs
T-Comtech Repairs

Level 2 Expert

411 Answers

Are you an Network and Wireless Adapter Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides