Question about Hoover Vacuums

1 Answer

I have a Hoover Wind Tunnel Supreme mach 3.9. It

I have a Hoover Wind Tunnel Bagged Supreme mach 3.9. It keeps shutting itself offafter just a minute or so. Is there an overheat relay switch or someithing? Or any idea why it might be doing this. Thank you Teri

Posted by on

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 2 times.

    Problem Solver:

    An expert who has answered 5 questions.

  • Contributor
  • 18 Answers

Check the filter above the dirt tank. If you take out the dirt cup and look where in slides into the machine, there is a filter that is probably dirty. It can be cleaned or replaced

Posted on Oct 08, 2009

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Why is it my vacuum cleaner keeps shuting off after ten minutes. i have a Hoover wind tunnel uh70086


Sounds like it has an overheat problem and is shutting down to protect itself. Make sure the exhaust filter is clean and that there are no blockages. Hoover UH70086 WindTunnel Cyclonic Pet Rewind Plus Upright Vacuum Parts...

Sep 17, 2015 | Hoover Vacuums

1 Answer

Where is reset button on Hoover Wind Tunnel vacuum?


Hello my good friend, this cleaner doesn't have a reset button or anything, it resets by itself after cooling down, it takes about 30 minutes to cools down.

Nov 07, 2009 | Hoover Company Wind Tunnel U53019 Upright...

1 Answer

How to change the V belt on hoover wind tunnel U6435-900 ?


Below I have listed a link to the manual which has instructions and a link to the V belt you need.

Windtunnel Manual

Windtunnel Replacement Belts

Nov 03, 2009 | Hoover U6437-900 / U6439-900 Windtunnel...

1 Answer

Hoover Wind Tunnel does not turn on


that is a pretty good lifespan for a hoover, but its probably the power switch that's bad. Hoover uses a very poor quality switch. It shouldn't cost to much to have it replaced

Jul 05, 2009 | Kenmore 33721 Upright Vacuum

1 Answer

Hoover wind tunnel


Did you check down by the brush roll for a clog in the dirt inlet. And is the brush roll turning freely, if it is being lugged down, it can cause the motor to overheat and the thermo protector will caught it off, until the motor cools down. But if both are ok, then maybe the motor protector needs to replaced, it is prematurely tripping.

Jun 19, 2008 | Vacuums

2 Answers

Hoover wind tunnel


A clog or partial clog is what causes the motor to overheat, then a thermo protector will cut off and the motor will stop until it cools down. So either you do have a clog, in the hose or down by the brush roll. If they are clear, and the filters are clean, then maybe the thermo protector is bad and needs to be replaced.

Mar 08, 2008 | Hoover 5416-900 WindTunnel Bagged Upright...

2 Answers

Hoover doesn't suck well


Did you check the inlet from the bottom? Take the bottom plate off, make sure that the tube(inlet)is free of any clogs. Also if the belt is stretched, then it won't drive the brush roll like it should, replace it part #38528033.

Feb 04, 2008 | Hoover U5444-900 5100 Wind Tunnel 15 Inch...

2 Answers

Hoover wind tunnel vacuum cleaner shuts off during use


Check the inlet down by the brush roll to make sure it isn't clogged. If not and the hose isn't clogged, then probably the thermo protector (part #28382093) maybe bad. It is mounted near the motor. Could be motor Part #43576188. But I would suspect a clog in the inlet or hose, or the thermo protector has gone bad.

Dec 25, 2007 | Hoover U5444-900 5100 Wind Tunnel 15 Inch...

Not finding what you are looking for?
Vacuums Logo

Related Topics:

564 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Hoover Vacuums Experts

Les Dickinson
Les Dickinson

Level 3 Expert

18389 Answers

Gerry Harvey
Gerry Harvey

Level 3 Expert

1456 Answers

Brad Brown

Level 3 Expert

15478 Answers

Are you a Hoover Vacuum Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...