Question about SATO LM408e Printer

1 Answer

Printer will print a label but then spools blank labels through until it stops & says sensor error

Posted by on

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 1 Answer

Adjust slce voltage by 0.1 then try, if not keep adjusting by 0.1.

Posted on Oct 08, 2009

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

My Dymo Labelwriter 450 turbo feeds out 4 labels each time I print one. The print setting is on one label. The first one prints and the next three are blank. If I try to use the reverse button the printer...


Multiple label feeding usually occurs because the sides of the spool holding the roll are not squeezed tightly together. Make sure there's no gap between the labels and the sides of the spool. If this doesn't help. take out the labels and blow a blast of air into the feed slot. There is a sensor inside the slot on the left that detects the hole in the labels, and maybe it is blocked.

Jan 26, 2011 | Dymo LabelWriter 400 Thermal Printer

1 Answer

Not printing all labels


Do a calibration, this should fix the issue. Also make sure that the label stopper (silver peg on label holder) is pressed firmly against the labels. This will stop the labels from sliding around during a print, throwing off the calibration. Also check to make sure the sensors are free of any dust.

Jun 17, 2010 | Zebra 105Se Thermal Printer

1 Answer

My dymo label writer twin turbo stopped printing on left side!


There are a few common reasons this is problem can exist.

1.) the incorrect template is used when creating the label

2.) the labels are installed incorrectly - the labels must be loaded and pushed against the left side of the printer and lid closed when printing to ensure the labels don't "wander" out of the sensor's view.

3.) the label sensor is covered by some debris - sometimes a label jam can cause a piece of label to become stuck on the underside of the sensor thus blocking its view. 4.) the print head is covered by some debris - sometimes a label jam can cause a piece of label to become stuck on the underside of the sensor thus blocking its view.

5.) The labels are defective - if you have another roll of the same size, try it to see if it has the same issue. If not, make sure you purchase quality labels like Dymo name brand or Labelvalue brand Dymo labels.
6.) The printer is defective. Labelwriter 400s have a 2 year warranty, so you can contact Dymo customer support to determine if the printer is defective and return to the retailer you purchased it from.

Oct 08, 2009 | Dymo LabelWriter Thermal Printer

1 Answer

One label prints, then red light comes on. We


Solid red light. This indicates the printer is in an error state and will not print until the error is cleared. Check to make sure the printer is not out of labels or out of ribbon if it is a TLP model.
A solid red light will occur if
  • the printer is out of labels
  • the printer is out of ribbon ( TLP models only )
  • the printhead is open, not latched down all the way. Press down on the top cover of the printer to see if the error light clears and goes to green.
  • the ribbon spool is slipping on the ribbon spool holder on TLP models:

Red light error :
https://support.zebra.com/cpws/docs/eltron/2844/28x4_rib_det.htm



Here is a trouble shooting guide:
https://support.zebra.com/cpws/docs/eltron/2844/2844_tsguide.htm


Click on this link. Or copy and paste it into your browser.
If I could be of further assistance, let me know.
If this solves your issue, please be kind to rate it.
Thanks, Joe

Mar 24, 2009 | Zebra TLP 2844-Z Thermal Label Printer

2 Answers

Machine sends out blank labels when asked to print a label


I've had this problem several times and it seems that you need to push in the lock ring of the spool as far as you can tightly because if the end of each label is not seen by the sensors than it just keeps pushing the papaer out. Also make sure that there are no labels loose inside the machine that are covering the sensors.

Mar 18, 2009 | Dymo LabelWriter 400 Thermal Printer

6 Answers

Printer keeps printing blanks...


We have found a reset that we use.
We unplug the printer and then we hold down the feed button and we keep holding down the feed button while we plug back in.
It goes through some sort of a reset and this sometimes works.

Jan 23, 2008 | Dymo LabelWriter 400 Turbo Thermal Printer

2 Answers

Printer Stripe S-500 Zebra


Question, when the printer prints is there an image of the data on the ribbon when it spools onto the ribbon takeup spool? If so, the ribbon may be installed backwards. I'm sure you know what you are doing but one must check even the smallest detail when trying to solve these strange problems. If the ribbon is installed correctly and there is no image of the data on the ribbon you may be dealing with a bad printhead and the printhead needs to be replaced.

Dec 19, 2007 | Zebra Stripe S500 Thermal Label Printer

1 Answer

No printing


try to invert the position from the ribbon.

Dec 19, 2007 | Zebra Stripe S500 Thermal Label Printer

2 Answers

Labels Print Once Then Fail (3.5 X 1)


"The printer will print one label then either push out a half a blank label or several blank labels. At that point the labewriter thinks it's out of paper. I also noticed that the labels tend to slide toward the middle while exiting. After each print I have to pull the labels back in and realign them. Then the process repeats."
This is because you haven't squeezed both sides of the spool to the edges of the label. Without the sides to hold the label in place it is free to slide about on the spool and therefore slides about where the print head and label sensor are. The sensor is on the left, so if it slides towards the middle the sensor can't see the label and reports "out of labels".

See the diagram here for a clear picture of how to correctly load the labels to avoid this problem:

How to load Dymo LabelWriter Labels

Nov 06, 2007 | Dymo LabelWriter 400 Thermal Printer

1 Answer

AS400 Spool files stuck in outq in send mode


I have WiFi Zebra QL420. In my case a simple header label prints fine then the complex label (many fields, barcode, lines & boxes) gets stuck. Labels are in separate spol files. We have many other labels printing fine, just this one ALWAYS gets stuck.
If I send same data from PC to printer it works fine.
I can see with ethernet sniffer that header label data goes but complex label doesn't even leave the iSeries. My sniffer is too crude to tell me what LPR level protocol is saying.

Oct 10, 2007 | Printronix T5000 Thermal Printer

Not finding what you are looking for?
SATO LM408e Printer Logo

Related Topics:

238 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top SATO Office Equipment & Supplies Experts

CheckitRight
CheckitRight

Level 3 Expert

1362 Answers

kbtkbt

Level 2 Expert

67 Answers

pkwc

Level 2 Expert

254 Answers

Are you a SATO Office Equipment and Supply Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...