Question about MTX 3002 Car Audio Amplifier

1 Answer

The amp just kicked off last night and wount come back on. power light is on and cables are connected. fuses look good too. did i kill it?

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Governor:

    An expert whose answer got voted for 20 times.

    New Friend:

    An expert that has 1 follower.

  • Expert
  • 161 Answers

Yeap you killed it.....same thing happened to me with a 800 watt pioneer monoblock amp. took it apart to find that a copper ribbon had been totally melted on the board.

Posted on Oct 07, 2009

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of.(from cars to computers, handyman, and even drones)
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Parked my car for a day. Went to drive it last night and the sub wouldn't kick in. The sub I have is a 12inch Rockford punch p1. I have a Alpine v-power mono power amplifier MRP-M350 pushing it. Well I...


Is it possible that you may have over driven the unit and blown either the power supply or output stages? Well, if the amp is getting power as you indicate the issue lies within the stages I just mentioned.

Aug 31, 2017 | Alpine MRP-M500 Car Audio Amplifier

1 Answer

I bought a jeep gc 1993 last saturday. it started fine every time. this morning it started right up, then i shut it off to go inside to get my phone, and then no turn over, no lights, no nothing, except...


You could still have a weak battery (like with a dead cell) that wont take a charge. Get it checked first. Also check your battery connections. they need to be tight and CLEAN. You need a good ground connection on your battery negative cable too. If all that is o.k., start at the power distribution center (a large fuse block near the battery) Check that all your main fuses that distribute power everywhere are all good.

Oct 07, 2011 | 1993 Jeep Grand Cherokee

2 Answers

2002 chevy tahoe, draw on battery, new battery, altenator good, discounected pass-power seat(heard they go bad)...don't know what to do?


try unhooking the power wire off the back of altenator it may charge but if a diode is stuck it will drain your battery if this is the problem the altenator will still charge but will drain your battery over night

Jan 17, 2011 | Chevrolet Tahoe Cars & Trucks

1 Answer

On my 94 jeep im having an electrical problem, something is killing my battery and i checked the alternator and my starter and i can not find the solution something is killing my battery rapidly please...


START THE VEHICLE, PUT A VOLTMETER ON THE BATTERY. THE VOLTAGE SHOULD READ 13.90 TO 14.80. IF THAT IS OK, THERE MAY BE A BATTERY DRAIN. TURN OFF EVERY SWITCH IN THE CAR.CLOSE ALL THE DOORS. MAKE SURE ALL THE COURTESY LIGHTS ARE GOING OUT. & THE GLOVE COMPARTMENT LIGHT. RAISE THE HOOD. DISABLE ANY UNDER HOOD LIGHTS. DISCONNECT THE NEG. CABLE FROM THE BATTERY. PUT A 12 VOLT TEST LIGHT, ONE END ON THE NEG BATTERY POST & THE OTHER END ON A GOOD GROUND { METAL }. IF THE LIGHT COMES ON THERE IS A BATTERY DRAIN. NO LIGHT , NO DRAIN. IF IT'S ON, ONE AT A TIME PULL THE FUSES OUT OF THE POWER DISTRIBUTION BOX. IF THE LIGHT STAYS LIT, PUT THE FUSE BACK. DO THIS WITH ALL THE FUSES BIG & SMALL. IF THE LIGHT STAYS LIT, DISCONNECT THE ALTERNATOR. THEY CAN CHARGE THE BATTERY WHILE RUNNING, & DRAIN WHEN STOPPED.

Jan 11, 2011 | 1994 Jeep Grand Cherokee

2 Answers

1998 ford f 150 will not turn over lights go out


If all your connections are good clean and tight from the battery to the starter, the the starter is wore out. Either the brushes or the bushings wore out will draw to many amps from your battery. Causing your situation.

Feb 15, 2010 | 1996 Ford F150 Regular Cab

2 Answers

My 1995 Lexus SC 300 has been running it's battery dead the last two nights. Nothing has been left on (ie. headlights, etc.). Right now the dashboard is lite up and there is no way to turn it off....


8264124064
RELAY, INTEGRATION RELAY BEHIND THE FUSE PANEL (INSIDE KICK PANEL)
PULL IT OUT AND PUT IT BACK IN, IF THAT DOES NOT WORK
PULL THE LIGHT FUSES 1 BY 1 AND SEE IF IT GOS OUT,OFF!!

Aug 30, 2009 | 1995 Lexus SC

3 Answers

Suzuki GS 750 Starting


that year you had both electric and kick start as standard future.

the right handle bar round thumb button is the starter and the run/kill rocker switch should be in run position to operate elec starter

check fuse block under seat
Question do you get any dash lights work key turned on?

Jun 22, 2009 | 1978 Suzuki GS 750 E

1 Answer

PV 2600, couple years old, light usage. Connected to two PV SP3K speakers. One channel started to cutout somewhat but not all the way, Switched a few input cables, swapped L&R. Then whole amp shutdown....


Hi..

I've worked on similar units.
Things I'd check first :
Dust in the unit.
Weak solder connections /crusty debris stuff on the input jacks or output terminals
Any flex cables soldered in tend to be a problem on peavey amps I resolder all those contacts.
Checking the amp w/o a load IS NOT a good suggestion.
What style output connections are you using?
1/4 inch, binding post, or Neutrik style?

Dec 29, 2008 | Peavey PV® 2600 2-Channel Amplifier

1 Answer

Mackie 1501 sub immediatley shuts down after powering up.


Hi There, There are 3 internal fuses to check that clip onto the main amp board. You can access them by undoing the two screws that are on the top and the bottom of the sub. They have flat large heads and you will need a hex key to unscrew them. If it is one of the fuses that has gone it will either be discoloured as in burnt or you will see the metal inside has split. Simply replace these with a new fuse and hey presto you should be back up and running. You might also want to check that none of the push on cable ends have dropped off fom the board as this may also stop connection going through. If you need any parts for the sub or fuses then www.LondonSpeakerShop.com will be able to supply them (that is if you're in the UK). Hope this helps. Grant (from www.LondonSpeakerHire.com)

Nov 14, 2008 | Mackie SWA1501 Subwoofer

1 Answer

Dead Sporty


If the battery has a charge and the connections are all good, you have to have some juice goin through your system and should at the very least get a headlight, IF the bike knows its on. I'd check the starter switch on the handle bar.....did u kill it
accidently...its happened before.....maybe a leads popped off the key switch.
if that all fails
Sometimes battery connections look good, but arent. Try torquing them a little tighter.....good luck

Aug 18, 2008 | Harley Davidson Harley-Davidson Motorcycle...

Not finding what you are looking for?
MTX 3002 Car Audio Amplifier Logo

Related Topics:

78 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top MTX Car Audio & Video Experts

Professor_V
Professor_V

Level 2 Expert

92 Answers

Matthew Spark
Matthew Spark

Level 3 Expert

1066 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76682 Answers

Are you a MTX Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...