Question about Symbol PPT 8846

4 Answers

Unknown card in socket 1 on PPT8846

I have the same exact problem with several units. I have tried many things none of which have worked yet.

Anyone have a fix?

Posted by on

  • 7 more comments 
  • sgorham13 Oct 07, 2009

    I have re-loaded the newest DCP from Motorola as suggested by the Motorola support team. The new software: partician table; platform; Application and OS did not make the problem go away. I have tried this on about 4 units several times and it never works.



    Any other ideas???

  • sgorham13 Oct 07, 2009

    I have tried loading the newest DCP software package that Motorola suggested to try and fix this problem. The software consists of: partician table; platform; application and OS.
    THis has not worked yet on about 4 units I have tried fixing this way. Replacing the radio card does not work either.

  • sgorham13 Oct 07, 2009

    The manufacturer says it is a hardware problem since loading new software does not fix the problem. I have seen this problem come up on about 15 units in the last couple of months.
    The units are only 18 months old and the problem is happening on 30% of all the units being used.
    I am hoping there is a software fix because a hardware fix will be very expensive.

  • sgorham13 Oct 07, 2009

    This radio card us custom for this Mototola device. The card has holes for about 30 pins to incert into it to make a connection to the CPU board inside the terminal. It is not like simular to a PCMCIA card with all the holes that connect it to the host.

    There may be a way to reformat the card but I would have no way of knowing what that might be and it would have to be done while it is still in the PPT8846 terminal.

  • sgorham13 Oct 07, 2009

    It appears that no one has had any experiance with this type of hardware. It is not like a consumer device all the parts are propriatery so these ideas I am getting will not work. I was hoping a service technician who works on these might log in and be willing to tell me a fix if there is one.

  • sgorham13 Oct 07, 2009

    The Terminal says: Enter the name of the device driver for this card. The information can be found in the card manufacturers documentation.

    Of course you are not given such documentation nor can I find it on the internet.

    The card is an: LA-4137

    FCC ID: H9PLA4137



    Any ideas?

  • sgorham13 Oct 07, 2009

    I found this same link since my last email to you and I am downloading the software to see if I can make it work for me?

    I will let you know if this works.

  • sgorham13 Oct 07, 2009

    I went to the first link and they don't show you what they have they just want you to pay $30 to download some unknown files/drivers and take your chances they may have what you need.

    NOT INTERESTED in doing that.



    I will have to do more research and talk with more folks to find a FIX not an idea of where to find a fix.

  • sgorham13 Oct 07, 2009

    I loaded the newest drivers a few minutes ago on two units and NO DIFFERANCE.

×

Ad

4 Answers

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Master
  • 708 Answers

1 of two things:

bad card

most likely the driver for the card s not loaded onto the device and you will have to locate the driver.

Posted on Oct 07, 2009

×

Ad
  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Master
  • 11,896 Answers

Software will need to be updated for this problem to go away. you may get lucky enough to find a download on the web or you send to manufacture.

Posted on Oct 07, 2009

Ad
  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Master
  • 4,924 Answers

Try to format the card ....maybe this is what cause the problem ...if you do not have access on the card in any way ...insert it in a msd adapter that will make it sd like ...and put it in the card reader of the computer ...
it also might be cause its too big and some phones doesn't support all cards ...but only to a limit like 512 M or 1G ..

Posted on Oct 07, 2009

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    President:

    An expert whose answer got voted for 500 times.

  • Master
  • 2,923 Answers

Based on the original problem, you mentioned "
unknown card in socket 1". It seems that you are having a problem with the card slot, am I right?

If yes, you need to contact the manufacturer to test the card slot. If the slot is OK, then the only thing that would solve this issue could be firmware upgrade. The manufacturer should have the best firmware that would work best for your device and I'm sure that your device would work better than ever.

Have a great day!

Posted on Oct 07, 2009

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
A 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
The service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Good luck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

2 Answers

RNS 510 has stopped working


did u fix this problem as im experiencing the same

Jul 07, 2012 | GPS

1 Answer

My heater is not even a year old stopped working any suggestions


Check several things but unplug the unit first. Open the case and see if there is a fuse. Check it with a DMM for continuity. If none replace with the same rating. If the fuse is good check the heating coil with the DMM for continuity. If none that is your problem. Beyond that you will probably need a tech to fix.Let me know how you make out.

hardrocko

Thanks for using FixYa

Feb 12, 2010 | Heating & Cooling

1 Answer

HOW TO PLAY MISSION IMPOSSIBLE ,DOES ANYONE HAVE THE INTSTRUCTIONS AND CAN EMAIL OR FAX?


to my knowledge there hasn't been a walkthrough for this game made yet. I've searched several sites all saying the exact same thing. None of them have anything resembling cheats or walkthroughs or strategy guides. Sorry I couldn't be of any more help...I spend lots of time scouring sites like this and I would have uncovered it if it was out there. publicly available. You're looking at someone's made up version of the walkthrough which will be very difficult to find. Good luck though.

Dec 21, 2009 | Nintendo DS Lite

3 Answers

HP 7410 has power, screen is lit, but power button is not. None of the functions (print, copy, scan, etc. will work. Any ideas?


Seems like something a lot of us are experiencing. I have the exact same problem. Has anyone found a solution?

Dec 07, 2009 | HP OfficeJet 7410 All-In-One InkJet...

2 Answers

My hazard lights work but the turn signals wont


Have you tried changing the flasher unit (the small plugin unit that makes the click sound when flashing)?

These units come in several variations - perhaps an unsuitable unit has been installed.

If none of the above suggestions help, you should re-check the operation on the turn signal switch.
In one of the turn positions, if you bridge out the 2 correct pins of the flasher unit, the indicators on one side should light when you move the switch to that position.
Move the switch to the other turn position, and the indicator lights on that side should light.

If none of the above helps, you will need a vehicle wiring diagram to help find the problem.


Jun 11, 2009 | 1994 Chevrolet Cavalier

2 Answers

Vm9512 touch screen stop working just like that


The backlight has gone bad. I have seen this exact problem in SEVERAL other Jensen units.. The backlight might last 5 years, or in extreme cases, maybe 15 minutes.. I have also seen them bad out of the box.

Dec 19, 2008 | Jensen VM9510 Car DVD Player

2 Answers

Unit not responding after pressing reset button


You have wiped out the operating system. (Not your fault. I think the download is corrupt or something) I had the exact same thing happen and when I spoke to Magellan tech support they told me that something happened during the download and the operating system was erased and there is no way to retrieve it unless I sent it back to them for repair. I just recently purchased mine so I called the store where I bought it, sent it back and they sent me a new one. I don't know why the download doesn't work but I don't think I'll try it again.

Sep 27, 2008 | Magellan Maestro 4040 GPS Receiver

5 Answers

Cobra PR4700WX -none of the controls work


If you find that the LOCK/MODE button does not correct the problem, I have discovered that the microphone button on the inside has a contact patch mounted on the board. This contact patch is like a piece of scotch tape with a metal dot in the center this slides off to the side and leaves the MIC deppressed continuosly which in turn will lock the radio. I have found this on several radios. Once you center the patch place just a small amount of super glue to the edges and yo will have no more problem

Jan 06, 2008 | Cobra 22 CHANNEL 2-WAY RADIOS

1 Answer

Power transformer burnt out


Transformers are safety components. They need to be replace with exact parts. So unless you can find the same thing cheaper online, you will have to pay the price. Unless you want to burn your house down!
Try looking for "Denon replacement parts".
That might come up with cheaper suppliers. Also try E-Bay, perhaps for a none working model of your receiver. As long as the transformer is working it doesn't matter what else is gone on it.

Nov 26, 2017 | Audio Players & Recorders

2 Answers

Station Preset Memory Lost When Power Off


Have same unit, exactly the same problem: station presets lose setting when power is off. I've opened the unit; there is no apparent battery of any kind.

As long as the unit is powered up, the station pre-sets seem to hold. There IS a capacitor across the power switch. Some A/C will therefore be transmitted into the unit when plugged in, even with the switch off. If the capacitor is open, no charge will enter the unit when the power switch is open. I will probably replace this capacitor and see if that fixes things, but it may take several days to do so. Has anyone else tried this?

Feb 02, 2007 | Kenwood KR-A5080 Receiver

Not finding what you are looking for?
Symbol PPT 8846 Logo

1,181 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Symbol Computers & Internet Experts

Michael

Level 2 Expert

51 Answers

Les Dickinson
Les Dickinson

Level 3 Expert

18424 Answers

Oloyede Monsuru

Level 3 Expert

1417 Answers

Are you a Symbol Computer and Internet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...