Question about Line 6 Spider Iii 120 Stereo Guitar Combo Amplifier

1 Answer

My 150 w spider III looses power after on for 60minutes. no volume, all preset button lites go off, but preset names stay lit up. Goes off for a few seconds, comes on, goes off. Have to turn amp off and wait awhile and start all over.

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Line 6 Master
  • 5,603 Answers

Sounds like a power supply problem. Likely have to go to a repair shop unless you are electronically capable.

I would expect either a cracked board or bad solder joint is causing the problem.

Posted on Oct 06, 2009

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Ok, i love the tones on this amp, but for some reason, i start to play, not even on at a high volume, just like at a nice level, ill play it for like 5-8 mins and it will shut off, like the power is still...


This is a tiny amp good for practice at low volume levels. You are likely overdriving it and the power amp chip goes into thermal protect. If you volume level is much louder than a small boom box, you are driving it too hard. Best to get a bigger amp.

Jan 26, 2011 | Line 6 Spider Iii 15 Modeling Guitar...

1 Answer

My line 6 spider iii 30 amp has a problem. The volume goes down by its self after a while and i have to turn the amp off and on again


If cycling the power IMMEDIATELY restores operation, it is likely something in the DSP (Digital SIgnal Processor) area associated with the built in effects. Do a test... see if the signal using headphones drops as well...

This unit uses a TDA type of power amp and those can overheat and shut down... so also do a test running it a lower level to see if it fails there... If it doesn't, you probably are just driving it too hard... solution is to get a bigger amp to get more noise...

Nov 09, 2010 | Line 6 Spider Iii 30

1 Answer

Wheres the preset button on a line 6 spider III 30 WATT


I am guessing that you are trying to replace the presets the amp comes with, with your own. In which case all you do is dial in the sound you want and then hold either the clean,crunch,metal, or insane buttons until you see the light flash. Usually hold it for about four seconds.

Mar 08, 2010 | Line 6 Spider Iii 30

2 Answers

Spider III amp stopped making sound


After making sure your guitar cable is OK (they often cause the problem) check the inout jack on the amp. They often get broken by yanking cable sideways.

Oct 26, 2009 | Line 6 Spider Iii 15 Modeling Guitar...

1 Answer

High pitched squeal when the input jack is used.


Sounds like your master volume is turned up too much. The channel volume will make the squealing go away(caused by high gain and humbuckers). The best thing to do is dial in your favorite presets and change the channel volume to the correct level with the master volume where you usually keep it. I use my Spider Valve at master volume at about noon and the channel volume between nine o'clock and noon. Let me know if this does not solve the problem......

Aug 22, 2009 | Line 6 Spider Iii 15 Modeling Guitar...

1 Answer

Black boxes on the lcd screen of the spider 6 III amp


Make sure both the master volume and channel volume is up. If that does not do it, take it to the nearest Line 6 repair center.
http://line6.com/support/serviceCenters/

Mar 28, 2009 | Line 6 Spider Iii 30

1 Answer

After hour of playing the amp starts the effect popping sound


there is an open connection, most likely right off the input jack ,causing this issue. Resolder it or retension the jack connection.

Jan 29, 2009 | Line 6 Spider Iii 15 Modeling Guitar...

Not finding what you are looking for?
Line 6 Spider Iii 120 Stereo Guitar Combo Amplifier  Logo

Related Topics:

159 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Line 6 Music Experts

Vito Vacirca Jr.

Level 2 Expert

140 Answers

Larry Stiles
Larry Stiles

Level 2 Expert

287 Answers

Lawrence Nentwig
Lawrence Nentwig

Level 1 Expert

8 Answers

Are you a Line 6 Music Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...