Question about Pelonis Heating & Cooling

1 Answer

The automatic thermostat isn't working. The heater doesn't stop at all anymore. What can I do?

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    President:

    An expert whose answer got voted for 500 times.

  • Master
  • 1,714 Answers

The fan switch has failed and keeps the blower running. Change the fan switch.

Posted on Oct 04, 2009

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of.(from cars to computers, handyman, and even drones)
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Washing cycle stops


Thermostat or heater faulty. Can get over temporarily by connecting fill hose to hot tap only but then doesn't allow cool rinses!. Check thermostat continuity and power to heater to trace faulty part

May 09, 2012 | Washing Machines

2 Answers

Heater stop working. blower still works no heat.


check the coolant level in the rad,then check both heater hoses when the truck is warmed up they should be the same temperature if not then the heater core is plugged.you can try running/soaking the heater core with CLR to try to unplug it.if it doesn`t work then it will have to be replaced.also the thermostat may need replacing.

Oct 27, 2011 | 1994 Toyota Pickup

1 Answer

Had a problem with the thermostat connected to GW-50-4 Wall furnace. One fan is not working at all, the other fan runs continuously even when the furnace isn't running. Is there a control swith or...


Jake, it sounds like the motor coil wiring on the blower that doesn't work may be damaged or has been disconnected.

Regarding the one that is still running. The automatic fan control is located on the bottom of the blower assembly. The fan control is a nonadjustable, automatic type. The fan control will require between 3 and 7 minutes of main burner operation before the fan control "closes" and activates the blower. The blower will continue to run between 3 and 7 minutes after the main burner shuts off, before the fan control "opens" and deactivates the blower. In which case, if it continues to run and run and run, the fan control switch (part # R-2503) may have failed and will need to be replaced. You can order the part from Empire Comfort Systems Tech Service 800-851-3153. Have the Model Number, Serial Number of the heater handy, as well a the Part Number. when you call.

To help you further, I have included a link to the Owner's Manual for that model wall heater. You can download and print it for future reference.

http://www.empirezoneheat.com/assets//EHS/manuals/GWT-%2825,35%29_Manual.pdf

I hope this helped you troubleshoot and solve the problem. Please let me know. Thanks.

Jun 11, 2011 | Empire GWT-50 Wall Mounted Panel Heater

1 Answer

Amana ARB9058CSO defrost system isn't working. I tested the timer and it seems fine. When in defrost mode there is 120V at the heater but no heat is generated, so i assume the heater is dead but can...


that's a calrod heater,they hardly ever go bad but it could be bad,try this,it's a good idea to change out the thermostat to while you're in there so do this,shut down the freezer control or unplug the machine,cut the two wires going to the thermostat located on top of the evap coil,wire the two wires together bypassing the thermostat,plug it in and put it in defrost,if the heater gets hot then you know the t-stat was bad and the heater is good,if it's in defrost and the heater doesn't get hot change out the heater and the t-stat and you shouldn't have to worry about either one of them going bad a gain.,also you can look at the t-stat,if it has clear plastic cap on top and it looks popped up on one side,it's bad,you can tell just by looking at the t-stat.hope this helps,when you cut the wires off of the t-stat cut them as close as you can to it so you can connect the new t-stat to the wires,when you get the new one the wire connectors come with the thermostat

May 18, 2011 | Amana ARB9058C Bottom Freezer Refrigerator

3 Answers

Pilot is lit but the heater won't fire up


A few things dictate when the main burner turns on. One is a thermocouple not getting hot enough, the other is a bad thermostat ot thermostat wire, and another is the gas valve. First look at the gas valve located on the heater and make sure it is in the On position and not in the Pilot position. Remove your thermostat and jump the two wires together. The heater should light. If not, go back to the gas valve and find the wires up to the thermostat, the should be attached to terminals marked TH and MV or something similar. Jump the terminals. The heater should start. If not, you may need to replace the thermocouple.

Sep 04, 2009 | Lite On Laars Lite 2 Heaters: 250,000BTU...

2 Answers

Replace cooling fan termstat and vehicle still over heats


Thermostat

Test thermostat in a jug and pour boiling water on it , it should compress meaning it works. Check that the waterpunp is operating pushing water into the engine .Check that radiator water flows to the watrpump. Is tension of fanbelt of waterpump sufficient that it doenst slip. Lastly check that the radiator fan is working if has a electric fan. if this doesn’t help check if radiator or engine water passages isn’t blocked.

Aug 29, 2009 | 1995 Pontiac Sunfire

1 Answer

Olympus 1030 sw -Flash doesn´t work anymore


Have you tried to reset the camera to the factory defaults? To do this: have the camera in shooting mode - go to Menu - left arrow to reset - press ok - Highlight Yes and press ok. This will reset the camera to factory settings. See if flash works now.

Feb 11, 2009 | Olympus Mju 725 SW Digital Camera

Not finding what you are looking for?
Heating & Cooling Logo

Related Topics:

226 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Pelonis Heating & Cooling Experts

Paul Carew

Level 3 Expert

2557 Answers

Mack Baxter

Level 3 Expert

383 Answers

Angel Joseph Jr.
Angel Joseph Jr.

Level 2 Expert

683 Answers

Are you a Pelonis Heating and Cooling Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...