Question about Pool & Spa

1 Answer

Our Jacuzzi spa has been running in ''filter'' mode even after we reset the breaker the filter system kicks back on in just a few seconds...anybody know why?

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Master
  • 990 Answers

Check to be sure your timers and times are set correctly, and check your temp settings and temp you could have a bad temp sensor that is asking for heat and keeps the unit running.

Posted on Oct 03, 2009

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I have a Jacuzzi spa with a Balboa R576 (522205) control box. The control panel constantly shows "OH" (overheating) even when the water temp is 50-100 degrees F. When I reset the system by flipping the...


Hi,

There are some things to check.
Make sure the vents on your cabinet are not obstructed.
Make sure your filter cycle is not too long
Make sure you are not running high speed for more then 30 mins.

Have you looked through the Balboa error message site. I have attached a link follow your error through and you may find your answer. Diagnostic Messages

Mar 02, 2015 | Balboa BB58048 Jacuzzi R574 R576, 4.0KW,...

1 Answer

Water not pumping


Is the pump running? If so I would say you lost your impeller. If not running I would check for a circuit breaker for the motor.

Apr 10, 2013 | Intex Automatic Salt Water System for ...

1 Answer

Have a sovereign hot springs spa purchased in 2000. When turning the jets on it kicks the breaker. Also, the inside control system is not working anymore. Could our friendly electrician do this easily,...


When spas turn on initially they run through a purge cycle. This when the pump runs for a few minutes to remove any air in the heating system so the heater does not dry fire.
If your system runs through the start up cycle just fine but kicks the breaker when the heater starts then the heating element is bad and needs to be replaced.

Rod
US Parts Center
888-521-6183

Mar 18, 2013 | Pool & Spa

1 Answer

Air lock for my aruba spa hot tub how do i fix it


This sounds like a problem with the circuit board inside the spa control box.Do this:
  • Turn the breaker off
  • Unplug everything that is plugged into the circuit board i.e. the pump, heater coil, air blower, light etc.
  • Turn the breaker back on
If the circuit board stays on then you have to go thru the process of plugging one item at a time turning the breaker on then off to find the part that is bad.


Rod
US Parts Center
888-521-6183

Dec 19, 2012 | Pool & Spa

1 Answer

Spa kicks off in a cycle. needs to be reset


Dean,

Thank you for asking me to help you with your problem. However, this is either not within my level of expertise or the question is unclear or there is not enough information and I cannot help you at ths time.

Nov 25, 2011 | Jacuzzi Pool & Spa

1 Answer

I Have a Jacuzzi Magnetak pump. I do not know the horse power. 115 volt, 12.4 amps, 3450 rpm. It is attached to a DE filter sstem. The pump is at least 6 years old. It runs well and pumps well for 1-3...


The earth filter is in need of a good cleaning. You may even need to acid wash it. Welcome to the high-maintenance draw-backs of a DE filter! Once cleared your system should go back to operating normally.

Jul 30, 2010 | Jacuzzi Cyget In Ground Pool Pumps

1 Answer

Jacuzzi Laser II: Problem with the Heater/filter setting. The jets come on when it's on this setting. When I turn it to Filter setting it's fine..when I turn it off the jets come back on What gives?


The jets will run while in the filtration / heating mode. If the spa is in the middle of the filtration cycle, the jets will stay on until the cycle time runs out. So, if the spa jets are on during this time, they are on for the full duration, 2-6 hours every 12. You can cycle the jet button to high, but when you try to turn them off, they will just go back on low.

Jan 23, 2010 | Jacuzzi Cyget In Ground Pool Pumps

1 Answer

Spa / hot tub does not heat


Your temperature control is way out of calibration or, it's wired wrong. Remove it and check it in a glass of water. Use an ohm meter across the heater wires. As you add hot wwater, the heater contacts should open.

Aug 11, 2009 | Jacuzzi Home

1 Answer

Old Jacuzzi Vectra (86), not cycling!


Keep giving it a few kicks! When that happens to motors it usually means that it is on its way out, I'd milk it for as long as possible but start thinking about a new pump and motor.

Aug 03, 2009 | Jacuzzi MAGNUM FORCE POOL PUMP - TWO SPEED...

Not finding what you are looking for?
Pool & Spa Logo

Related Topics:

73 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Pool & Spa Experts

Jay Finke
Jay Finke

Level 3 Expert

1338 Answers

Bill Jordan

Level 2 Expert

372 Answers

David Spradling
David Spradling

Level 3 Expert

3543 Answers

Are you a Pool and Spa Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...