Question about ASUS WIRELESS ROUTER |WL-520G - RT (WL520G)

2 Answers

My asus wl - 520gc router just stopped working. 5 green lights are on solid (Lan 1-4 and Wan) on/off + air are off. all cables are unplugged but the lights stay this way. I unplugged the power and plugged it back in and still have the same problem. I have tried to reset the router and nothing. my laptop says that the a network cable is unplugged when I plug in the cables. Everything was working fine. For some reason the router just stopped working after I launched explorer and read something on msn.ca. I've used the modem for about 8 or so months before now with out any problems (other than not getting wireless to work, but that is a seperate problem)

Posted by on

2 Answers

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

    Corporal:

    An expert that has over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer got voted for 2 times.

  • Expert
  • 40 Answers

Your router need repair.

Posted on Sep 08, 2009

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 1 Answer

The power source of your router does not deliver the needed current (1Amp) to yoru device. Try to replace the power source of your device (just borrow one from a friend) and test it out. I had same problem with an ASUS router. The router itself should be ok, only the power source has an issue.

Posted on Nov 25, 2009

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I need help tech support on ASUS wireless router WL-520gC...please


1. Hardwired your computer to the router.2. Go to Command Prompt and type ipconfig.
3. Get the Ethernet adapter Local Area Network Default Gateway.
4. Open Internet Explorer and type the Default Gateway. Type admin for username and password.
5. Click Wireless Tab and change the wireless password.

Mar 01, 2013 | ASUS Wireless Router WL-520gc 125HSM...

1 Answer

I cant open my WIRELESS ROUTER |WL-520G - RT (WL520GC) on my browser; if i open the default gateway the isp modem settings pops out not my asus router seting... pls hep


Hi!
I tried to figure out some explanation, and I think it's possible that both WAN side of the router and LAN side of it have same types od ip adresses, maybe the default 192.168.1.***. That means that the WAN port of the Router, the ethernet port of the modem, the wireless and LAN ports of the router have same tuype of adresses, maybe all asigned by DHCP.
To be sure, I suggest you to:
1. turn of the modem
2. check that the network connection obtains ip adress automatically
3. in a dos prompt (START - RUN -CMD) type IPCONFIG, it will return among other infos the adress of the default gateway.
4. now type that adress in the browser.
5. if it works, log on to the router and change the LAN settings so that the adresses used in the LAN will be different from the WAN, let's say 10.10.10.1 and so on

Aug 06, 2011 | ASUS WIRELESS ROUTER |WL-520G - RT...

1 Answer

Not sure what really happened, but it appears that my ASUS 500g Premium router is frozen. Was working fine yesterday, but not today. LAN 1, 2, 3 and 4, and WAN lights are all on. Power and AIR lights...


reset the router, push the tiny reset button. If it doesn't work, call your ISP (if it's a modem/router) ...or if it's a secondary router, get a new one?

Jul 21, 2017 | ASUS WL-500g Premium Router

1 Answer

I am not able to properly set up my network with an ASUS Wl-500B


Both routers need to be on the same IP scheme and subnet i.e. 192.168.0.X subnet 255.255.255.0. First, unplug the Asus router. Next, make sure you have connection to the internet by hooking directly to the Apple router. Once you've established a connection to the internet plug the Asus router into the Apple router but go LAN port to LAN port.

Mar 23, 2009 | ASUS WL-500B Wireless Router

1 Answer

I'm trying to get my Asus WL-520GC wireless router to work, but when I connect the Cable modem via the WAN to the router then the Router to the PC via the LAN, I can't get internet, so obviously something...


Try rebooting the computer, if it does not pick up an IP address. Try taking the router out of the mix. If the computer gets an IP address from the modem then you need to reset your router. If your PC does not connect straight through the modem. Call your provider to make sure they are communicating with the modem. If they are communicating then you need a new NIC.

Sep 04, 2008 | ASUS Computers & Internet

1 Answer

Can´t access 192.168.1.1 (router admin page)


hello!

-- who is your internet service provider
-- what is the operating system of your computer?
-- is this working fine before or is this a brand new router

you may try this and see if this help solve your problem. make sure that your computer is directly connected to the router

Step 1: Shutdown the computer.
Step 2: reset the router while power on then Unplug the router’s power cable.
Step 3: Unplug the Broadband modem’s power cable and wait for 30 seconds.
Step 4: Plug in the Broadband modem’s power cable and wait for its lights to appear stable.
Step 5: Plug in the router's power cable once the modem’s lights appear stable.
Step 6: Power on the computer on and configure the router settings
Step 7: test the Internet connection.

if this still didnot work, upgrade the firmware of your router

Apr 19, 2008 | ASUS WIRELESS ROUTER |WL-520G - RT...

1 Answer

Can not get my adsl modem to connect through ASUS wireless router


it could be the modem and the router has the same ip address. the asus router has an ip of 192.168.1.1, check if the dynalink modem has an ip of 192.168.1.x. if so, change the router's ip to 192.168.x.x (e.g. 192.168.2.1) then see if you'll be able to connect to the internet while the modem is connected to the wan port of the router

Apr 02, 2008 | ASUS WIRELESS ROUTER |WL-520G - RT...

1 Answer

Wireless router setup


is the problem that "nothing coming from the modem to the router"
if the router has more than one Lan port try the cable from the modem to the router, in the first lan port or the last port.

if its a wireless problem,ensure wireless is enabled on the laptop and the router,if you set up a security key ensure that it is put into the laptop wireless setting

sometimes you need to turn on the modem first then turn the router on after a little while to sort the ip address out before trying to connect the laptop, in the first instance.

hope this is of some help but more info would be good

good luck
Terry

Mar 27, 2008 | Computers & Internet

Not finding what you are looking for?
Computers & Internet Logo

610 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top ASUS Computers & Internet Experts

Les Dickinson
Les Dickinson

Level 3 Expert

18391 Answers

Doctor PC
Doctor PC

Level 3 Expert

7733 Answers

David
David

Level 3 Expert

778 Answers

Are you an ASUS Computer and Internet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...