Question about Computers & Internet

2 Answers

Hi everyone, i had a problem on my PC and i tried everything but none of it works. If i connect the IDE and the power cord on my cd-rom/hard drive, there's no power enters on my cd-rom or hard drive and it doesn't bootup but if i remove the IDE, my cd-rom/hard drive works but still it doesn't bootup, can you help me please?!?thanks

Posted by on

Ad

2 Answers

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Master
  • 4,924 Answers

Ok ...it s not perfectly clear what you have done ...but ya may try to get another IDE cord...and hook up the Hdd and the CD drive separatly ...all pc'es have a master and a secpndary IDE drive ...so no matter which one ya put first ..they have to work ....putting them on the same cable ..involve setting one as a master and one as a slave ...and probably will have to ajust some jumpers on them ....thats why it makes troubles....but even if you use the same power source ..use separate IDE cables...check the power cable to be ok ...and if it do not boot ..remove the bios battery to restore it to the optimal defaults ...( set the clock again on next power up )
if everything ok ...it has to boot...

Posted on Sep 08, 2009

Ad
  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Master
  • 3,153 Answers

Double check you are connecting them the correct way !

Power connectors have a shape to them so its quite easy to see how they go.

IDE cables usually have a pin blanked off and a pin missing on the drive.
They are usually numbered also and pin one is usually by the RED wire on the connector.

If you are putting both drives on the same able you should set the ROM drive as SLAVE by moving the small jumper on the back of th drive.

Posted on Sep 08, 2009

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

My computer can't see any IDE drives in setup i


i see do you use only 1 ide cable?if you only have 1 ide cable and it is connected to to of your drive...you must put one of your drive's jamper to slave....it must be the cd rom drive...hope it works...

Dec 09, 2010 | Dell OPTIPLEX GX60 Motherboard

2 Answers

Massage appear no hardisk found


Try the following: 1. Try replacing the IDE cable or SATA cable of your hard disk. 2. Check the power cord if it is properly seated at the hard disk. 3. If you are using IDE hard drive. Check master or slave setting. 4. If you added a cd/dvd rom make sure it is set to a slave. 5. Try replacing another hard drive. Check if it works.
Thanks. More Power. Please rate. Let me know if you need further assistance.

Apr 26, 2010 | Maxtor Hard Drive

3 Answers

Dell 8100 Dimension will not find the Hard Drive or CD Rom


If the drives share the same IDE cable, try to replace the cable and make certain it is seated properly on the motherboard. Check for bent pins on either drive and on the motherboard IDE connector. Sometimes pins (especially near either end of the 2 rows of 20 pins) will bend under if they are not lined up with the IDE cable. Also check that nothing changed on the Jumper positions on the drives. They should be set to Master if both drives are single and Master (hard drive) and Slave (CDROM) if they share the same cable.

Jun 29, 2009 | Dell Dimension 8100 PC Desktop

4 Answers

Cant boot from CD Drive.. cannot be seen in the bios


Make sure the hard drive is connected to the ide cable that has a blue end. Don't connect anything else to this cable. when the pc is booting up watch the screen for the option to enter setup usually Del, or F2. Once into the bios see if the boot options are set to cd first and ide 0 second. You can also see if the hard drive is being detected in the bios.
Hope this helps. Let me know.
Thanks,
Henry

Nov 15, 2008 | Dell Dimension 4700 PC Desktop

1 Answer

My computer will not read any of my disk or install


when you say disk did you mean hard disk? if you do... did you recenlty install a new hard disks?... if you did... did you check the jumper-master-slave configuration when installing the new hard disk?
only one hard disk can be configured as master in each ide channel. set up to master (not single) the one on the end of the ide cable and set up to slave the one attached to the midlle of the ide cable.
check that both hard drives are properly attached to the cable and that the power cable is properly seated.

when you say disk did you mean cd rom disks or dvd disks?
does it work in other computers? if it doesnt.. you cd/dvd disks may be the problem
are you trying to read a dvd disk on a cd rom only drive... you can't read a dvd in a cd rom drive.
if you cd/dvd rom drive should read the disk you're putting in, check in device manager if your system detects the cd/dvd rom drive. if it doesn't: check the physical connections (reseat ide cable, check jumper configuration for slave and master on your cd/dvd rom drive and check that the power cable is properly seated), check also in device manager the properties of the cd/dvd rom drive and check if it says on device status if the device is working correctly. if it doesn't post the error code that it may give you or google a solution with error code.

suggestion.. be more specific when posting your questions.. that way it will be easier for a solution to be provided as your issue could be interpreted in different ways


Sep 24, 2008 | HP Computers & Internet

1 Answer

Motherboard problem


Hi Conor, every SATA drive is a master drive. With that in mind you're SATA must have windows installed on it. Please disconnect the data cable & power cable's from the IDE drives.
(Do not reconnect either IDE untill you have finished).
Install windows on the SATA drive. Install all the needed drivers, than update windows. When finished Check the pin setting on the IDE drives. Set one as the "master with a slave" & the other as the slave. Than you can add both into the system. If you had windows on one of the IDE's just delete the root files on that drive so it does not conflict with the new windows on the SATA drive. Go in the bios make sure you have the SATA drive as the boot drive & not either of the IDE drives. If the system still shuts down after all this, try replacing the data cable for the IDE drives (Both should be on the same data cable). Swap the power connector from the CD-ROM drive to the IDE.
Next, if you're system still shuts down after adding either of the IDE drives, than swap the ports. Connect the CD-ROM to the primary IDE port on the board & the IDE hard drive to the IDE slave port. (This is for testing only). Double check all power connections from the power supply to the motherboard. Leave the case opened. Look at the board when booted. Watch for the the case LED's lighting up & flashing cr-rom's LED flashes, look at the CPU fan. Make sure all fan's are running & listen for the drives running.
Let me know if anything changed or not. Post any thing odd or if any thing did or didn't work & I'll go from there. Everything is a test & error soulation. One change at a time.

Mike

Jun 27, 2008 | Gigabyte Motherboard, GeForce 7100, Core 2...

1 Answer

Problem ide


Hi gustabir,
try this first. (If I am understanding you correctly).
Power on the PC, press the Delete key every two seconds untill the boot menu loads. Go to the title, Boot. Set you're boot device's in the correct order. They should be listed as follows.
1st Boot device Floppy drive. (If a floppy drive is connected).
2nd Boot device CD-ROM/DVD drive.
3rd Boot device Hard drive.
(If you're CD-ROM drive is not listed in the bios main menu, than you're CD-ROM drive is not connected correctly). Please check the CD-ROM data cable is firmly & correctly connected), also check the power cable is firmly connected). If you are using more than one CD/DVD-ROM drive on the same data cable, check that you are listing the correct CD/DVD drive in the boot order. To change the drive's order while in the Boot menu, see page 34 in you're manual.
If the above does not address you're problem, please describe the issue/problem again.

If I can help you further, feel free to post.
Suggestions & comments welcomed.
Mike

May 27, 2008 | Foxconn (945G7MA-8KS2) Motherboard

1 Answer

Mobo only one ide connection socket for HDD & CD-Rom


yes you can add both your HDD and CD-ROM Drive with the same IDE, get a IDE data interface cable (BUS) atleast three connection point. Add 1 to mobo, second to HDD and top 1 one to CD-ROM drive. Just connect and dun wrry m sure it will work....so............:))

If any problem just Ask me

Thanks
Iqbal

Apr 07, 2008 | Computers & Internet

3 Answers

The disk drives don't work!!


ensure that , if they are IDE drives ,and they are connected on the same data ribbon as another drive ,that they are set up as a slave drive, via the jumper settings on the rear of the drive,

if both are on the one ribbon, setup one as the master and one as a slave drive.

good luck & please rate my efforts
Terry

Apr 06, 2008 | Computers & Internet

3 Answers

Msi motherboard


Try using the cd rom on the second cable as a master.
Let me know whats up

Nov 15, 2007 | Intel Motherboard

Not finding what you are looking for?
Computers & Internet Logo

Related Topics:

31 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Computers & Internet Experts

Doctor PC
Doctor PC

Level 3 Expert

7733 Answers

kakima

Level 3 Expert

102366 Answers

David Payne
David Payne

Level 3 Expert

14161 Answers

Are you a Computer and Internet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...