Question about Metra Ford Mustang 2001

1 Answer

Misses just replaced plugs in 2001mustang 6cy no they were right plugs got from ford dealer . car runs great when you first stat it up, whe you shut it off for a few min. and then start it up again it s rought you have to let it run then its fine also on freeway it will miss just a little then be fine. it does this but yet it runs great also replaced wires amonth ago.Seems to have started wheen plugs were replaced?

Posted by on

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Problem Solver:

    An expert who has answered 5 questions.

  • Contributor
  • 5 Answers

YOU MIGHT OF CRACKED ONE OF THE PLUGS WHEN THEY GOT PUT IN THE PORCELAIN ON THE PLUGS ARE REAL FRAGILE ONCE YOU START PUTTING THEM ON YOU CAN DAMAGE THEM BY TIGHTENING THEM A LIL TOO HARD YOU MIGHT WANT TO GO GET A DIAGNOSIS FROM A MECHANIC SO HE CAN GIVE YOU THE EXACT CYLINDER OF THE MISFIRE

Posted on Sep 14, 2009

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Hello i have a 1998 jeep cherokee 6cy when i start it up cold the engine runs fine after a few minutes the engine misses and runs rough for a few more minutes then it runs fine


google cherokee forums or go to cherokeeforums.com, naxja.org, cherokeetalk.com jeepsunlimited.com or jeepgarage.com

join one or all and post this and all future ones there
see ya there my name is kennzz05 on the forums

Feb 03, 2013 | 1998 Jeep Cherokee

1 Answer

Runs great but sometimes after a hour starts missing and shuts off.


Not positive but sounds like coil pack. There is a liquid coolant in em and if it gets a crack in it then it over heats easy. So after it gets hot it stops working. Then it cools back down and works right. Just basing this on other cars I have worked on. Some have two wires per coil. When it starts running bad pull one of the wires off and seee if it runs the same or worse. And if it is the coil you should be able to trace down the one that is bad. Just trying to help.

Oct 23, 2011 | 1997 Dodge Avenger

1 Answer

Need to find a plastic Upper Intake Manifold for a 2001 Mazda Tribute 3.0L 6cy. Mine has a crack. A part number or a autoparts web site where I could order one from would be great. I've had no success...


The 3.0L Mazda should be the same as the Escape.
I found this website for Ford OEM parts (It's probably a Ford dealer);
https://www.silverstatefordparts.com/ford-escape-parts.html

Look under Intake Manifold:
Fuel system Cruise control Fuel induction Fuel injection Intake Intake manifold Manifold gasket

Intake manifold, escape, mariner, 3.0l, upper
01-04 ($214.98 List) $151.95
plus tax and shipping.
Don't forget the gaskets.

Apr 04, 2011 | 2001 Mazda Tribute

1 Answer

2003 ford taurus - replaced fuel filter & fuel pump - runs great then starts chugging, RPM's drop, pull over, turn it off and wait about 1 or two minutes, then runs great, only in the heat of...


is the car missing when driving? 2000 and on has coil over plug's there are no wires. Is the check engine light on? if so go to an Auto Zone parts store or one that will scan the car computer for free and get the codes out to pin point the problem. Sounds like the cars miss firing. it could be more than one coil and or plug going bad. Did you replace any coil packs? Bad coil packs are 90% of all miss fires on todays cars and trucks.

Aug 09, 2010 | 2003 Ford Taurus

2 Answers

1995 F-150 6cy automatic trans. was running great. now the speedometer doesn't work and shifts very hard. like it doesn't know when to shift


speed sensor at tailshaft were driveshaft enters may want to check make sure not unplugged may want to replace sensor

Mar 23, 2010 | 1995 Ford F150 Styleside Regular Cab

1 Answer

Heating will not go off when timer says so


Hi, you must be referring to the times you have programmed into your thermostat. Now, if the heater will not shut off at all with the stat, remove the cover and next section which requires a small screw driver and remove this section, this is the stat. You will now see the wiring and subbase. If you remove the red wire and it shuts off, the stat is faulty. If it continues to run, you have a wire touching somewhere in the wall from stat back to heater. I just wanted you to know this as I believe you are just having a problem with the program not shutting off the stat when it is time to. If you are sure that you have the program set up to shut off at a certain time and temperature, and it does not, then you also have a faulty stat. If this stat has batteries, replace them with fresh ones first. If this does the trick, then great. If not, the stat is faulty if you have to shut it off manually and should be replaced.
Sincerely,
Shastalaker7

Jan 23, 2010 | Honeywell Programmable Thermostat Heater

1 Answer

Rough Idle and missing at low rpms on 2003 Ford Ka


make sure you put the right plugs in the fault is most likely the coil pack follow the plug leads from the spark plugs and you will reach the coil pack about £60

Oct 28, 2009 | 2003 Ford Escort

1 Answer

2000 ford diesel will start and run 1 min. and shut off


send me ten dollars and i will be happy to share the solution you SOB.

May 01, 2009 | 1995 Ford F350

1 Answer

Engine missing when under load


your egr valve is sticking good luck

Feb 01, 2009 | 1996 Ford F250 Crew Cab

1 Answer

Idles too low


A clogged fuel injector would make the engine shake, and your power would be compromised.
Whe you changed the plugs, did you put Toyota plugs in, or a different brand? More often than not, using any other plug than plugs bought at a Toy dealer can make the engine run worse. The engines are designed with a specific plug. Also, replace the wires if they are older than 5 years.

Sep 27, 2008 | 1994 Toyota Tercel

Not finding what you are looking for?
Metra Ford Mustang 2001 Logo

Related Topics:

59 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Metra Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4844 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

75797 Answers

Jason

Level 2 Expert

211 Answers

Are you a Metra Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...