Question about Alpine MRV-100M Car Audio Amplifier

1 Answer

Have alpine m200 went into protect mode

Was working fine went outside next day would not work

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Guru:

    An expert who has written 7 tips or uploaded 3 video tips

  • Contributor
  • 1,326 Answers

Try shutting the igniton off for 10seconds and turning back on. See if it resets. If it doesn't check your wiring (disconnect the speaker wire) and then try again to see if the short is there. Check your power/ground wire too. If all is well with wiring you have a faulty amp

Posted on Sep 07, 2009

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of.(from cars to computers, handyman, and even drones)
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

My alpine Mrd-1005 has been best amp ever. But the other day it all of a sudden started blowing fuses on the amp and the current protecter mode kicks on.. as long as I keep volume down in works but as soon...


make sure there is equal amps on the fuse under the hood and at the amp...also make sure to never mount your amp to anything metal....wood only! hope this helps, mine did the same thing

Sep 04, 2011 | Alpine MRD-M1005 1000 Watt Mono Amplifier...

1 Answer

My alpine clips out at high volume I took the subs out and hooked um up outside of the car and it was working fine. do I just have a short in a ire or is this the pdx 1000 safe mode. How can I get it fixed


Go to rockfordfosgate.com they have a woolfer wiring wizard that can help you make sure your amp is under the correct ohm load, if your woolfers are wiring up on a 1 ohm stable load the amp will overheat and go into protection mode and cut out.. Need the woolfers on a 2 or 4 ohm stable load, and the amp should run fine with a capacitor, and some good 0 to 2 guage cable, plus a good battery and alternator to feed it

Oct 09, 2009 | Alpine PDX-1.1000 1000W x 1 Car Amplifier...

1 Answer

Battery went dead alpine cd stop working


Sometimes when you jump off a truck the CD player fuse will blow because it was trying to turn on each time you turned over the engine. Check all the fuses.

Mar 22, 2009 | Alpine CDA-7892 CD Player

1 Answer

Amp powers on, no sound from subs


the output is blown. It is in need of service.
There are many different ways that an amp can fail but the two most common failures are shorted output transistors and blown power supply transistors (< those are not blown). There are several types of protection circuits in amplifiers. The most common are over-current and thermal. The over-current protection is supposed to protect the output transistors. Sometimes it doesn't work well enough to prevent the failure of the output transistors but it will work well enough to shut the supply down before the power supply FETs are destroyed. If the amp remains in protect mode, goes into protect mode or blows the fuse as soon as the remote voltage is applied, shorted output transistors are almost certainly the cause.

Dec 28, 2008 | Alpine MRD-M1005 Car Audio Amplifier

2 Answers

The protect light stays on


is your amp grounded well?
are all of your fuses fine?
connections to stereo?

if all else fails you might have blown your amp like mine, you can see about getting it fixed but i just found another one.

how many watts is your amp? how much does your sub need?

Nov 18, 2008 | Pyle - Elite: 2 Channel 1800W Elite Series...

1 Answer

Amp Not working!


If the amp goes into protect mode, it's likely due to shorted output transistors. To eliminate other possible problems, read through the following page:

Amp in Protect Mode - Troubleshooting

If the problems are not with the wiring, follow the link at the bottom of the page to the Amplifier Repair Primer page.

Let me know if you have any other questions.

Sep 20, 2008 | Power Acoustik TS620-2 Synchronized...

1 Answer

Protect Mode on Kenwood KDC-MP335


this is very simple to do just take your face plate off and were you see a red light blinking just get like a bobby pin or something and pit it through the hole and the radio will reset and that should fix your problem

Jun 23, 2008 | Kenwood KDC-MP205 CD Player

1 Answer

Unit goes into protect mode


Not unless you know how to troubleshoot solid state electronics. If you disconnected the speakers and the unit still goes into the protect mode, most likely you have a short in one of the power output stages. Good Luck

Jun 03, 2007 | Marantz SR-4200 Receiver

1 Answer

Immediately shuts off when turn on.


get another speaher wire two wires are touching making ti go into protect mode..

Jan 15, 2007 | Onkyo HT510 Receiver

Not finding what you are looking for?
Car Audio & Video Logo

Related Topics:

63 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Alpine Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4869 Answers

Tygh Duval
Tygh Duval

Level 2 Expert

300 Answers

Jaime Hernandez

Level 3 Expert

2318 Answers

Are you an Alpine Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...