Question about Hifonics Brutus BXi 1206D Car Audio Amplifier

Open Question

My hifonics bxi2608d power light is on but no sound,the relay doesn't even click

Posted by on

Ad

2 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya Technician can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repair professionals here in the US.
click here to Talk to a Technician (only for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad
  • 631 Answers

SOURCE: no sound in my Hifonics Brutus BXi 1206D amp

Have you confirmed that you have a good signal feeding the amp?

Have you confirmed that the speakers are in good working order and don't have any breaks in the wiring?

Posted on Jan 02, 2008

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I have a hifonics brutus 1606d 1600 watt amp it gets power green light is on lit up across the top but i cant get any sound


Your amplifier may have experienced circuit failure other than a dead short that still allows power to be applied

Dec 05, 2016 | Hifonics Car Audio & Video

1 Answer

Electric scooter no power to motor


Sounds like the surface of the relay needs to be cleaned. Doesn't let enough juice through the connection to keep the contact. Might even just need a new relay. Or "Curtis Module."

Apr 16, 2012 | Pride Celebrity Xl 4 Wheel Scooter

1 Answer

No sound. Tried disconnecting/reconnecting all input/output HDMI cables. Only computer is connected via RCAs (for sound only). No sound at all. Audio works on HDTV, which is going from cable box,...


Did the speaker relays light up ? and did you hear the third speaker relays ON clicking sound? If both no, DSP problem. If both yes, DIR problem. If the speaker relays lit up but NO speaker relay clicking sound, check relay driver +24V power supply.

Sep 17, 2017 | Yamaha RXV467 Receiver

1 Answer

My car will not start my lights, radio work its not the battery. I recently replaced the starter, the altenator, battery, fuel pump catalyic converter. when i turn the key there is no noise it won't...


Sounds to me like the starter or starter relay, OR did you check all the fuses? When the starter doesn't click or turn over the engine it is likely a problem with it or the power supply to it. Start with the easy thing. check the fuses, then the relay.
The P0300 is usually caused by something other than the spark plugs or coils. A fuel/oxygen sensor can cause this code. I would say that doesn't have anything to do with not starting.
Good luck.

Thanks for using FixYa.

Gaker

Jul 22, 2011 | Ford Expedition Cars & Trucks

1 Answer

Amp not working


sounds like the amp is going into protection mode. maybe a sub is shorted (blown). Or, the only other possibility is the mosfet transistors on the inside of the amp are blown.

Feb 01, 2010 | Hifonics Brutus BX 1205D Car Audio...

1 Answer

HiFonics txi4008 not working, partially lighting up


Sounds like your amp has some power supply compents shorted out. Maybe some of the power mosfets are shorted and your only getting a little bit of power. That why only the H is lighting and as far as the green light, it don't take much for it to turn on. If it was major it would go into protect mode but it is'nt. I repair amps for a living and I'm the cheapest you'll find. But if you know about electronics and think you can take a crack at it, check it out. Becareful you could do more damage. Let me know if your interested. skinnman33@gmail.com

Jun 06, 2009 | Hifonics Brutus BXi 1206D Car Audio...

4 Answers

No sound in my Hifonics Brutus BXi 1206D amp


Have you confirmed that you have a good signal feeding the amp?

Have you confirmed that the speakers are in good working order and don't have any breaks in the wiring?

Jan 01, 2008 | Hifonics Brutus BXi 1206D Car Audio...

1 Answer

Okay i have a problem hifonics brutus 1500 mono d class amp


well your amplifier is obviously going into protect mode,(i used to have this amp and it is awesome) anyway i would go through just to be sure and check all the power connections with a test light, remote wire, positive, and ground. and check the fuse to see if it is still good. you can buy a test light at wal-mart and any automotive store. if you stil have a problem then i would check to see if your running below 1 ohm on this amp. that would cause it to go into protect mode. if all this fails i would just go buy a new one.

Oct 07, 2007 | Hifonics Brutus BX 1505D Car Audio...

1 Answer

Power light


This could be a DC offset condition. Check you manual for what this means. Or other condition. First Disconnect the Subs and try it. If it still goes red then disconnect the RCA's and try it again. If the Led continues to go red after the click then the Amp is hosed. The Click you hear is an internal relay that cuts the subs in after a dely so you do not get the turn on THUMP of the radio at your subs.

Jul 08, 2007 | Hifonics Titan TX 8805 Multi-Channel Amp...

Not finding what you are looking for?
Hifonics Brutus BXi 1206D Car Audio Amplifier Logo

Related Topics:

239 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Hifonics Car Audio & Video Experts

Professor_V
Professor_V

Level 2 Expert

92 Answers

Shehu Pro
Shehu Pro

Level 3 Expert

1284 Answers

hoyzee1

Level 2 Expert

150 Answers

Are you a Hifonics Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...