Question about Logitech QuickCam Pro 5000 Webcam

1 Answer

Lost sound please help

I have installed quick cam,the sound check worked but have lost sound on my computer. tall speakers work,its not on mute,sound comes out of speakers with sound check but not with you tube,my music or anythng else.

Posted by on

  • JimmyF1000 Dec 20, 2007

    After I installed the Logitech QuickCam Pro 5000 in my Windows XP machine (Dell), I lost all sound except that captured with the microphone that is integrated with the cam. If I look at Sound and Audio Devices Properties under Control Panel, it says "No Audio Device." I saw something on Logitech's page for a different cam where there is a bug that the cam won't "release" the sound system. Evidently, this happened to me as well, and I can't even use the XP system to go back to an earlier entry point.



1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points


    An expert that got 10 achievements.


    An expert that got 5 achievements.


    An expert whose answer got voted for 500 times.

  • Master
  • 4,402 Answers

Remove / uninstall the drivers from the control panel (device manager) reboot and let the computer reinstall the correct drivers.

Posted on Dec 07, 2007


1 Suggested Answer

  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

A 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
The service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Good luck!

Posted on Jan 02, 2017


Add Your Answer

Uploading: 0%


Complete. Click "Add" to insert your video. Add



Related Questions:

1 Answer

No Audio on Computer

your system need sound drivers and after install you check sound is working absolutely :) you find driver from

Jan 10, 2012 | Computers & Internet

2 Answers

My speakers are not working. There is no sound. I lost the CD and I don't know if this needs an installer/software/soundcard/driver .. etc. Creative Speakers Model: SBS 240


  1. try to reinstall your sound can find this driver on your motherboard CD or you can download this driver from your motherboard manufacturer website....
  2. try to connect speaker on another system, if it works on another system it means that your speaker in working and there is no technical fault if your speaker is not working it means your speaker need a repair..
  3. there is a icon of speaker on right bottom near by time check there if it is on mute mode if it is then unchecked the box ..
ifyou find this is helpful for you so please rate me this will encourage me to domore free work..
sandy Thanksfor using FIXYA

Sep 12, 2011 | Creative Labs SBS240 Computer Speakers

1 Answer

My lap sound problem..

Some things you need to check

1. Cable connection of the speaker to your computer and the power cable if its plug in correctly. Normally the Audio cable of the speaker is plugged into the green audio port on the computer.

2. You speaker is on mute. Check the speaker icon located on the lower left side of you desktop. If its on mute then try to un-mute the volume and test the speaker.

3. The driver is not installed properly. Check the device manager if there is a Question/Exclamation mark on the Audio devices.

4 If everything are Ok. try to plug the Audio cable of the speaker to any of your Portable sound devices like Ipod. If that still does not work then you need to replace the soundbar. Contact Dell for a free replacement if still under warranty.

Thank you.. Hope this helps..

Jan 04, 2011 | Dell AS500 Sound Bar Computer Speakers

2 Answers

Our speaker won't make sounds when i'm playing music

Please install the correct drivers for the sound card by going into the website of the laptop manufacturer and specify the model and operation system.

Mar 28, 2010 | Altec Lansing Multimedia Computer Speakers

1 Answer

My laptop g450 one speaker is not working please give me solution

try making sure your sound is switched on, try checking through control panel and sounds, make sure this is not muted, if this doesnt work repost u might need the drivers to re install your onboard soundcard on your motherboard,

glad to help,


Jan 28, 2010 | Audio Players & Recorders

1 Answer

No external speakers for radio etc,after installation

You need to check the default settings, the logitech might have over ridden the default sound card settings.

May 17, 2009 | Logitech QuickCam for Notebooks Webcam

3 Answers

Compaq Presario v2000 ALTEC LANSING speakers not working

Go to "Start", "Control Panel", Administrative Tools, Computer Management, click on "Device Manager" on the left hand side and look on the right hand side. See if you have a yellow exclamation next to the "Sounds, Video and Game Controllers". If yes, double-click on the line with the exclamation and then click on the driver tab at the top. Click update driver and when it asks if you would like to to check the internet for updated drivers, tell it yes, this time only and continue. After this process, it should either download and install a new driver for your sound card or install the one that was shipped with your computer. If this does not work, please let me know and we will check the next possible problem.

Please remember to rate this solution.

Sep 22, 2008 | Altec Lansing Multimedia Computer Speakers

1 Answer

Speakers not working

go conto click the sound and audio device check there if there is mute remove the arow or If u have a mother board cd u can install sound driver

Mar 03, 2008 | Altec Lansing VS2221 Computer Speakers

1 Answer

My speakers on my Dell computer quit working.

1) check audio driver is installed in system or not it may have some one remove audio driver.
2)If driver installed check volume is not mute.
3)If all thing is ok check speaker in another system by connecting it.
4) If spk is working in another system. it means sound card of that system is faulty.

Dec 01, 2007 | Audio Players & Recorders

2 Answers

Installing speakers jbl

the red and white x indicates that your speaker is in mute mode. you just have to click that speaker icon and uncheck the mute. then you'll hear a music thats for sure.

Sep 18, 2007 | HP JBL Platinum Computer Speakers

Not finding what you are looking for?
Logitech QuickCam Pro 5000 Webcam Logo

Related Topics:

59 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Logitech Computers & Internet Experts

micky dee

Level 3 Expert

2970 Answers

Les Dickinson
Les Dickinson

Level 3 Expert

18417 Answers

Donald DCruz
Donald DCruz

Level 3 Expert

17130 Answers

Are you a Logitech Computer and Internet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides