Question about Kenwood KDC-MP435U CD Player

2 Answers

My Cd and iPod doesn't have sound

The radio works fine, but when I turn it to the iPod selection it shows that the iPod is connected and playing but there's no sound. It even shows the song name! Same with the cd, it shows how it's going through the song (minute and seconds w/ track) but no sound!

Please help!!! I really appreciate it

Posted by on

2 Answers

Re: My Cd and iPod doesn't have sound

Wow dude... that was completely the fix on my jeep... Thanks... Def. ANT wire!

Posted on Jan 08, 2008

Re: My Cd and iPod doesn't have sound

Alright I fixed it. My stock Jeep stereo had a speaker amp that was wired in with the power ANT, the kenwood would turn the power ANT off when using other medias. So I had to hook up the BLUE power ANT wire up to the RED IGN wire so that when the car was on both the ANT and AMP would be on when the car was on. There are other ways of hooking this up I could have hooked the ANT wire up to the AMP wire coming out of the Kenwood so that the AMP and ANT would've only been on when the radio was on, but I'm happy with the way this turned out.

Posted on Dec 08, 2007

Add Your Answer

0 characters

Uploading: 0%


Complete. Click "Add" to insert your video. Add


3 Points

Related Questions:

1 Answer

I had my system installed by a professional and it is having these issues. The radio plays fine, but the cd, ipod and dvd's are not playing, it looks like they are but there is no sound coming out. Then at...

it sounds like the installer used the blue wire (antenna remote turn on) instead of the blue/white (amplifier remote turn on) to power up your amplifier.

Jan 09, 2011 | Kenwood Car Audio Receivers

1 Answer

Just purchased a cda105, the radio works fine and sounds great. Although when using the cd player or my iPhone it produces no sound. The display shows that the iPod and cd player is working correctly, the...

the problem is that you are not turning on the amplifiers,
pull the radio out there are 2 blue wires, you are using the wrong one
just switch them and the cd and ipod will work
good luck

Sep 13, 2010 | Alpine CDA-105Ri CD Players

2 Answers

Alpine cda 9884 has no sound in cd or ipod mode

actually, chrysler/dodge has factory Infinity sound systems installed. The nice part about these systems is that you dont have to bypass the amplifiers in order to put a new radio in, but simply power up the amp by hooking up the amp turn on wire at the harness. The alpine should have 2 blue wires coming off of the back, one that is solid, the other with a white stripe. The one that is solid only has 12v when the fm/am radio is on (used for power antenna) but cuts off when other sources are used (cd,aux,ipod). My guesses are, you have the amp wire on the vehicle harness (blue) tied into this wire, instead of the BLUE/WHITE wire on the alpine which has 12v as long as the radio is on. i hope this solves your problem, 9 times out of 10 on a chrysler this is it.

Auto Tech
DA2 (Supa)

Jun 07, 2009 | Alpine CDA-9884 Car CD/ MP3 Player

1 Answer

No sound with USB and IPOD Apline IDA-X100

You connected your blue alpine wire (power antenna) to your blue wire (amplifier remote on) on the BMW harness adapter. You need to undo this, amputate your blue alpine wire (because your E36 has no power antenna) and connect the alpine blue wire with white stripe (remote power) to your blue wire on the harness adapter.

When you switch source from the radio, alpine is shutting off your amplifier through the connected power antenna wire. Since you're not listening to the radio anymore, it sees no reason why it should give it power.

Dec 27, 2008 | Alpine CDA-9851 CD Player

2 Answers

Eclipse CD2000 has no sound from a cd or sirius... radio works

If you have an amplifier hooked up make sure that the correct blue wire on the harness is connected. One of the wires is the remote amp turn-on, the other is for a power antenna. That would be why your radio plays through your speakers, the power antenna wire' when the source is set to radio, sends a 12 volt signal. That would turn on your amp if thats the way that its hooked up.

Nov 16, 2008 | Eclipse CD2000 CD Player

1 Answer

Alpine 9885 - no sound with cd's or ipod

have you fixed it yet? if not try this. your car probably has factory amplified speakers. hook up the remote wire AND the power antenna wire to the blue factory amp wire and it should work just fine

Mar 08, 2008 | Alpine CDA-9885 CD Player

1 Answer

Radio has sound but not the CD player or iPod

Your amp is not turning on - what you should do is connect the "blue/white - remote turn-on lead" to whatever wire you have the "blue - power antenna" output from the Alpine connected to now. That should solve your problem.

Mar 07, 2008 | Alpine CDA-9883 CD Player

2 Answers

Radio sound but NO cd or ipod sound

Radio is screwed.

But try these these steps:

Clean the eye of the head for reading CD. Must open up the radio.

IPod: check for good connections from Ipod to PCB.

Feb 23, 2008 | Alpine CDA-9856 CD Player

1 Answer

Jvc sirus and ipod issues

I am having exactly the same problems. No sirius and ipod has to be turned up very loud to hear at all. The problem appeared suddenly friday night with no movement of accessories. It was working when I turned it off and wasn't when I turned it on a few hours later. I have checked connections and reset unit with no success.

Oct 02, 2007 | JVC KD-HDR1 CD Player

Not finding what you are looking for?
Kenwood KDC-MP435U CD Player Logo

293 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Kenwood Car Audio Receivers Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4679 Answers

Donald DCruz
Donald DCruz

Level 3 Expert

17129 Answers

Pablo Gonzalez

Level 3 Expert

733 Answers

Are you a Kenwood Car Audio Receiver Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides