Question about 3300 Radar Detector

2 Answers

Whistler 3300 at power up receive R1 error. Checked connection ok. Ran continuity test on wire ok. Did the reset per manual instructions. Anything else I can do?Is the front antenna unit available for purchase?

Posted by on

Ad

2 Answers

You can buy a front antenna for $89.95 from whistler or send your antenna our for repair to whistler for $55, call 1-800-531-0004

Posted on May 15, 2008

Ad
  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Sergeant:

    An expert that has over 500 points.

  • Whistler Expert
  • 347 Answers

Did you look at Whistler's website for R1 error trouble shooting steps?

Posted on Feb 11, 2008

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi there,
Save hours of searching online or wasting money on unnecessary repairs by talking to a 6YA Expert who can help you resolve this issue over the phone in a minute or two.

Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.

Here's a link to this great service

Good luck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Can this unit be repaired?


do you guys have them on the same channel

Jul 12, 2012 | Whistler MC100 2-Way Radio

1 Answer

I have a rather old Whistler 3300 radar detector with the antannae unit in front of the radiator and the suction cup unit on the front windshield for rear detection. I've had it forever and love it. ...


Here are the steps from Whistler's FAQ page on their website:

When the display shows an "R1" type error on the display or the unit clicks (flashing either the Green power LED or the Yellow city LED), it means that the link between the inside and outside unit has failed. Generally this is caused by the receiver's (outside unit) cable becoming unplugged from behind the console (inside unit).
NOTE: The receiver cable is the straight one plugged into the "Radar 1" jack. The laser receiver (LRM-5) cable is angled and plugged into the "Laser" jack. This error will also occur if these two cables are reversed.

Follow the below steps to correct R1/Clicking error message:
  • Make sure the correct cable is connected to the correct jack and that it is fully engaged.
    Make sure there is sufficient slack in the cables to prevent them from "walking out" of the jacks.
  • Follow the Factory Reset procedure.
  • If the above suggestions does not cure the problem, email our Customer Service dept for more information.
Follow the below steps to correct R2/Clicking (Not available on Pro-3450) with "R" Yellow LED flashing error message:
  • Make sure the correct cable is connected to the correct jack and that it is fully engaged.
    Make sure there is sufficient slack in the cables to prevent them from "walking out" of the jacks.
  • If the rear antenna was not installed, go to the Factory Reset procedure. If a rear antenna was installed, continue to the next step.
  • If the rear antenna is installed, it must be programmed.

    For models 2270 and 2290
    1. Remove power from unit
    2. Press and hold the Dark button
    3. While holding the dark button, apply power to unit and hold the Dark button for 5 seconds. The "R"LED and either the Green (highway) or Yellow (City) will illuminate.

    For model 3300 and 3400
    1. Unit will display "R2 ON ?"
    2. Press the Dark button for Yes or City for No.
  • To temporarily cancel the "R2"error message on a 3300 or 3400 model, press and hold either the Dark/City/Quiet button.
  • Follow the Factory Reset procedure and see if the "R2" error goes away. If so, go to next step.
  • If the above suggestions does not cure the problem, email our Customer Service dept for more information.

May 29, 2011 | 3300 Radar Detector

1 Answer

I have a 1999 R1 it wont start at all. The motor turns but wont start. I have checked all the switches- clutchm stand, gear, engine, & fuses etc, I have tested the coil resistancem pickup resistance...


Hi, Tom and the usual suspects are:
1. Fuel tank empty.
2. Fuel supply valve/petcock turned off.
3. Fouled spark plugs.
4. Engine flooded as a result of overuse of the enricher.
5. Vacuum hose to the fuel supply valve/petcock disconnected, broken, cracked, or pinched.
6. Fuel valve/petcock or filter clogged.
7. Fuel line to carburetor or throttle body pinched or kinked.
8. Carburetor float stuck.
9. Fuel injectors clogged.
10. Severely discharged or damaged battery, you need 12.5 volts or better and be able to pass a load test if necessary.
11. Check battery terminals for damage or corrosion, check the battery cables at "BOTH" ends for loose, corroded, or broken connectors, "INSIDE" and outside the cable harness, perform connector wiggle test and check cables with an ohmmeter if necessary.
12. Loose or corroded wire connection at the coil, battery or plug between ignition sensor and CDI box.
Spark plug cables in bad condition and shorting check for leakage in the dark, cable connections loose, or connected to the wrong cylinders.
13. Ignition timing incorrect due to a faulty MAP, CKP, O2, TPS, sensors.
14. Faulty neutral, clutch lever, or kickstand safety switch.
15. Faulty fuel pump or fuse or relay.
16. Faulty CDI box.
17. Tip over sensor needs a reset.
18. Check for engine trouble codes.
For more information about your issue and valuable "FREE" downloads that you will need please click on the links below. Good luck and have a nice day.
http://www.r1-forum.com/forums/103-02-03-r1-mechanical-help/318333-02-03-r1-cranks-strong-but-wont-start.html
http://www.r6messagenet.com/forums/r6-maintenance-technical/26969-bike-turning-over-but-not-starting.html
1998 1999 Yamaha YZF R1 Service Manual R1 Moto Data Project
OEM parts for Yamaha
http://mybikemanuals.com/yamaha/yamaha-yz-owners-manuals

Btw, I’m available to help over the phone in case u need at https://www.6ya.com/expert/gregg_c0ec1df182c7330e

Apr 20, 2011 | 1999 Yamaha YZF-R1

1 Answer

Replaced cycle battery. Scorpio alarm is armed constantly. Cannot reset. Advice?


Have you checked alarm wirinig connections and the sensor sensitivity switch?
If not able to resolve, have you Scorpio Owners manual, and check the electrical diag connections?
Take the power connection off from Scorpio and let it be disconnected for at least 30 minute while that check connection wirings. If all OK then reconnect after 30 minute, adjust sensitivity switch counterclock wise and test if it arming as before.

Mar 27, 2010 | 2004 Yamaha YZF-R1

1 Answer

Sony STR DE845: rear speakers not working, three fronts are OK.


The rear amp is malfunctioning (duh). Take it to a tech for a real diagnosis.

Sep 05, 2009 | Sony STR-DE845 Receiver

2 Answers

Kenmore Elite washer HE4t keeps giving us a F02 error code??


Check the drain line for kinks or obstructions. The pump should also be checked. Remove the hoses from the pump and using a flashlight, look into the suction port on the pump. Make sure there are no obstructions (like the occasional stray sock). Also check the pump impellers and make sure no blades are missing/broken and that the pump impeller spins freely. If any blades are missing/broken or if you cannot get the impeller to spin freely, the pump is defective. Sorry for your trouble and I hope this helped. Best wishes.

Aug 28, 2009 | Kenmore Washing Machines

1 Answer

F02 fault on a hot point washer says motor jammed


Hi, 

I suspected suds build up, so I tried both regular wash cycles (e.g. Normal) and Rinse and Drain cycles multiple times to clear suds in the system, but still received the F02 error. Sometimes the SUD error message came up, but not consistently.

I ran the built-in Diagnostics tests. It made it to C:06 then got stuck.

In both scenarios above, the washing machine continued to try to pump water out, despite the fact that all the water had already been drained. After 8 or so minutes, the F02 error came on. As I understand it, if the pressure switch detects either water or suds, it commands the drain pump to continue. After 8 or so minutes, if it's still detecting water or suds, the F02 error is displayed.

I performed the following with no success:
1. Check Wire Harness connections - OK
2. Check Drain pump. – OK, as water drains at a rapid rate
3. Check Drain pump motor - OK, as water drains at a rapid rate
4. Check that the Drain hose and Drain Pump Filter is clear of
foreign objects. – OK, ran a cable through both hose assemblies (exterior and interior) and not blocked.
5. Check the CCU – appears to function normally.
6. There were no kinks in the hoses, nor was the height of the pump beyond what the manual recommends.

After more diagnostics and troubleshooting, I found that the Pressure Switch was stuck and reported the SUDS state (continuity made between contacts 11 and 14 on the Pressure Switch itself). I ran many Rinse and Normal cycles with no detergent and still got this F02 error. I checked the state of the Pressure Switch’s Empty and Level 1 contacts which intermittently reported the correct water level condition (EMPTY and Level 1). In all cases contacts 11 and 14 (SUDS) were continuously made (connected) irrespective of water level, rinse conditions and the use of no detergent.

I removed the pressure switch and tested it by blowing into the inlet and did hear the switch click, so it seemed to work properly. Given the diagnostics above, I concluded that the pressure switch hose must have been clogged.

Good Luck!!

Thanks

Jul 24, 2008 | Kenmore Elite 45986 Front Load Washer

1 Answer

FAGOR WASHER FAULT FO2 WHAT IS THIS CAUSE


Hi there,

I suspected suds build up, so I tried both regular wash cycles (e.g. Normal) and Rinse and Drain cycles multiple times to clear suds in the system, but still received the F02 error. Sometimes the SUD error message came up, but not consistently.

I ran the built-in Diagnostics tests. It made it to C:06 then got stuck.

In both scenarios above, the washing machine continued to try to pump water out, despite the fact that all the water had already been drained. After 8 or so minutes, the F02 error came on. As I understand it, if the pressure switch detects either water or suds, it commands the drain pump to continue. After 8 or so minutes, if it's still detecting water or suds, the F02 error is displayed.

I performed the following with no success:
1. Check Wire Harness connections - OK
2. Check Drain pump. – OK, as water drains at a rapid rate
3. Check Drain pump motor - OK, as water drains at a rapid rate
4. Check that the Drain hose and Drain Pump Filter is clear of
foreign objects. – OK, ran a cable through both hose assemblies (exterior and interior) and not blocked.
5. Check the CCU – appears to function normally.
6. There were no kinks in the hoses, nor was the height of the pump beyond what the manual recommends.

After more diagnostics and troubleshooting, I found that the Pressure Switch was stuck and reported the SUDS state (continuity made between contacts 11 and 14 on the Pressure Switch itself). I ran many Rinse and Normal cycles with no detergent and still got this F02 error. I checked the state of the Pressure Switch’s Empty and Level 1 contacts which intermittently reported the correct water level condition (EMPTY and Level 1). In all cases contacts 11 and 14 (SUDS) were continuously made (connected) irrespective of water level, rinse conditions and the use of no detergent.

I removed the pressure switch and tested it by blowing into the inlet and did hear the switch click, so it seemed to work properly. Given the diagnostics above, I concluded that the pressure switch hose must have been clogged.


Good Luck!! Thanks for using FixYa!!

Mar 05, 2008 | Kenmore Elite 45986 Front Load Washer

Not finding what you are looking for?
3300 Radar Detector Logo

Related Topics:

284 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Whistler Vehicle Parts & Accessories Experts

Brad Brown

Level 3 Expert

17473 Answers

fordexpert

Level 3 Expert

5690 Answers

Are you a Whistler Vehicle Part and Accessory Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...