Question about Kenwood Car Audio & Video

1 Answer

Can’t get kenwood kac-7251to turn on anymore.

When i bridge the remote wire from power wire on kenwood kac-7251 fan comes on but amp light doesnt until i take wire back off power wire and light goes back off quickly. I am using a brand new scosche loc2sl add-on amp adapter since my friends car is a newer Lincoln ls v8 and the stereo is tied in to the security system. But the amp worked fine until the scosche adapter just stopped working and it was returned for a new one. Even tried a kicker sm1-1500 on it and nothing still. Does anyone have any advice? I’ve never run into this problem before. Thank you.

Posted by on

  • Eugene Thomas
    Eugene Thomas Apr 27, 2019

    Bridging the remote wire was just a test

  • Eugene Thomas
    Eugene Thomas Apr 27, 2019

    Everything worked fine before and just stopped

×

Ad

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

    Corporal:

    An expert that has over 10 points.

    Welcome Back:

    Visited the website for 2 consecutive days.

  • Expert
  • 39 Answers

Is the signal going to the Scosche from the factory HU or a factory amplifier. If from amplifier you will need something like the Audio Control LC-2i that can handle amplified inputs. You may have done damage to the input side of the amp or the LED circuits.

Posted on Apr 28, 2019

Ad

6 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE:

Hi there,
Save hours of searching online or wasting money on unnecessary repairs by talking to a 6YA Expert who can help you resolve this issue over the phone in a minute or two.

Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.

Here's a link to this great service

Good luck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad
  • 631 Answers

SOURCE: install my Kenwood KAC-9102D in my 2006 Acura RSX Type S

You will probably need to use a Line Output Converter (LOC). They're available at virtually any shop that sells car audio.

Many times, the outputs of the OEM amplifier will have significant DC voltage on them. This could damage the input circuits on the kenwood amplifier.

Let me know if you have any other questions.

Posted on Aug 25, 2008

  • 5 Answers

SOURCE: Kenwood KAC-8103D Power Amplifier wont turn on

it sounds to me like its burnt.but with some amps the screws that hold it in place have to be screwed into the car chassisfor grounding. be careful not to srewe into hidden wires.

Posted on Apr 15, 2009

djmaximus_87
  • 26 Answers

SOURCE: kenwood kac-x1r flashes code e-03

HI DUDE EVERY REMOTE WIRE THEY HAVE FUSE NEAR THE BACK OF PLAYER TRY TO CHANGE IT .... R...TRY UNPLUG UR AMP .. AND ..FIX IT BACK

Posted on Jun 23, 2009

  • 2 Answers

SOURCE: leads for old kenwood car stereo amps

Hey wdalley69, I've got the KAC-8070. My setup has the crossover module for it.

Posted on Feb 27, 2010

  • 1 Answer

SOURCE: I had my Kenwood KAC-9105D amp and 2 Kicker subs

Kenwood WTF the same problem with the KAC-9105 all across the nation

Posted on Aug 03, 2012

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

My amp blew the 20 amp fuses. Replaced and they blew as soon as the radio kicked in. Took the back off to look for any burnt connections or blown open/expanded capacitors or resistors. It smells like...


Remove all the wires from the amp including the remote turn on wire. Once you do that, after about 30 seconds the amp will reset. Hook the power up first, then the ground then the remote. Turn the unit on and check for power WITHOUT the speakers hooked up. If you get no power by now it's a good chance that the amp is cooked. If you do get power, try hoking up your speakers first on one channel then the other channel and then bridged. If it cuts out or off when you touch the speaker wires to one channel or the other, then that channel is no good. Hope this helps.

Mar 17, 2011 | Kenwood KAC-728S Car Audio Amplifier

2 Answers

The red light on my kenwood stereo amp KAC-628 will not turn on. I was wondering which wire is causing this to happen?


the power wire or the remote wire check ur fuse in ur power wire if thats good check your connection to the battery if thats all good its ur remote wire located in the back of ur head unit

Mar 16, 2010 | Kenwood KAC-628 Car Audio Amplifier

1 Answer

I hooked up my kenwood amp and the power lite doesnt come on kac-6104D


That is because it is in protect mode. A lot of times this is because of a bad ground or the battery is not strong enough and you should give it a charge then try it again. But normally it is the ground and make sure the remote wire has a good connection.

Feb 21, 2010 | Kenwood KAC-6104D D Class Mono Power...

1 Answer

Car amp not turning on


double check your remote wire or the ground. make sure you have atleast 9vs to the remote.

May 07, 2009 | Kenwood KAC-7251 Car Audio Amplifier

1 Answer

To bridge a Kenwood KAC-9102D


Hello laurogleal,

The Kenwood KAC-9102D is a mono amp. There is no bridging. Having two sets of terminals is just a more convenient way of connecting two subwoofers. The amp is stable down to 2 ohms impedance, so it is safe to run 2 4 ohm loads in parallel.

Hope this helps.

Apr 28, 2009 | Kenwood KAC-9102D Car Audio Amplifier

1 Answer

Kenwood kac-x1r flashes code e-03


HI DUDE EVERY REMOTE WIRE THEY HAVE FUSE NEAR THE BACK OF PLAYER TRY TO CHANGE IT .... R...TRY UNPLUG UR AMP .. AND ..FIX IT BACK

Apr 16, 2009 | Kenwood KAC-X1R Car Audio Amplifier

1 Answer

Power amp wont power up


Check the fuses-should be a pair of 30 amps on the side. use a paper clip and jump power from the power+ to the remote+ and see if that lights it up-if it does than your remote lead isnt giving it juice-

Apr 06, 2009 | Kenwood KAC-9152D Car Audio Amplifier

1 Answer

My kenwood kac-7251 car amp


My first adivse is to check to make sure there are no power to ground shorts or any shorts for that matter. Then, a possibility would be if you have too small of fuses. Make sure you put the correct fuses in in amp according to the manufacturer's specs and the fuse under the hood should be size of your fuses on your amp added up plus a little extra. Meaning if you have 2 25A fuses on your amp then you probably want around a 60A. What ever you do don't put bigger fuses in the amp than the manufacturer specifies or you will cause damage if something gets shorted. Another possibility is that you could have the speaker impedence too low and the amp isn't stable at the impedence you have it at. I hope I could help. Let me know if you need me to specify more. Good luck
-Andrew Hawkins

Aug 26, 2008 | Kenwood KAC-7251 Car Audio Amplifier

3 Answers

Kenwood KAC-7202 wont turn on


I have found the problem to my Kenwood KAC-7202. The amps fan was the only thing that would come on thats it. So I started checkin zener diodes cause all transistors checked out fine. So I remember readinf about a guy that had same problem and took it to a shop and they said it was some diodes. Well, thats what I was thinkin or the transformer. It turned out that 1 zener diode was no good, diode D9 1ss133. I took a zener out of an old vcr I use for parts and put it in and the fan came on as usual then the red light. Then I hooked my mp3 player to the rca input and hooked up some speakers and it works great. Hope this helps you other guys with the same problem. Check your zener diodes with a digital volt meter, if you get any measurement other than the reverse impedance which will read between 600 and 1200 ohms some lower or higher and then reverse the leads on your meter and if you get any reading it's no good and the reading will be 0-50 cause mine read 047 ohms.

Btw, I’m available to help over the phone in case u need at https://www.6ya.com/expert/mark_b53a7494531bf96d

Feb 09, 2008 | Kenwood KAC-7202 Car Audio Amplifier

1 Answer

Kenwood KAC-9152D Car Amp


use a multimeter to check for power on the +ve wire, could be your fuse, it only rus a sec when you jumper the remote to +ve because the remote cannot give out the nessary current to run the amp.

Sep 13, 2006 | Kenwood KAC-9152D Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Car Audio & Video Logo

Related Topics:

32 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Kenwood Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

5013 Answers

Marvin
Marvin

Level 3 Expert

85020 Answers

Mike Duncan
Mike Duncan

Level 2 Expert

219 Answers

Are you a Kenwood Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...