Question about Boating

1 Answer

I have a 50 hp lf yahama. it will crank & run. when i run it about a mile.it will shut down.it acts like it is to high in time when i try to crank it. but if i wait a minute it will crank fine and run fine for about the same time.it is putting out a strong stream of water at the weep hole.

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that gotĀ 5 achievements.

    Governor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 20 times.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

  • Expert
  • 86 Answers

When it starts to die pull the choke. If it stays running then I would say the fuel pump is weak.

Posted on Aug 06, 2009

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of.(from cars to computers, handyman, and even drones)
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

2 Answers

When you reconnect battery how much time does it take for cpu to program itself ?


All makes & models are different. You have to drive the car at several miles high speed, than several miles low speed & repeat the process. That usually covers most vehicle. But just drive normally at high & low speeds and soon enough you'll be good to go. Does not do the clock & radio for you. That your on your own.

Sep 19, 2015 | Cars & Trucks

1 Answer

Our cub cadet will run and mow for a short time then it shuts down and won't start if we let it set for awhile then it starts it done this about 4 times now it acts as if it needs the battery char


Take your battery to Oreilly's or autozone,, ask them to check the CCA (Cold Cranking Amps).. this is the true measure of battery quality... if its low, they will tell you and get a new one... see if it runs better,,, it not... you may need the assistance of a qualified professional.. ( may be a coil)..

Aug 10, 2017 | Cub Cadet Garden

1 Answer

I have a Hayward Power-Flo LX SP1515-Z2-EBK3 that is being used to pump water through 2-4x8 solar water heater panels. The pump intake is 1 1/2 inch, discharge out is also 1 1/2 inch. The pump is located...


I have a 3/4 hp hayward pumping thru solar panels, too. 1-1/2 discharge thru 50 ft of 2inch pipe, up 12 ft then thru (4) 4x12 panels. Mine is on 115 volts ac.
You have plenty of pump and when you run a pump with low flow, amperage is low. You are not tripping your breakers, it sounds like the pump is overheating. Is it hot to the touch when it shuts down?
Do you have an ammeter so you could check your amps?
What size wire is running the 60 ft to the pump?

I don't have any other ideas to share.

Gary

Sep 06, 2011 | Hayward Power Flo Lx

1 Answer

I have a 1982 yahama 650 hard to start cold if you spray carb cleaner on a rag & cover the intake it will start & run. But you can crank & crank otherwise. It fires & runs for 10 to 15 secs...


There were a couple of different carbs fitted to this era of bike. One of them has a diaphramme that works a 'fuel pump' system and floods the carb as the throttle is opened. They will split and cause problems.

Mar 06, 2011 | 1982 Yamaha XJ 650

1 Answer

I have a 1995 Cadillac Sedan Deville with 109k miles. I bought it new, and it's been without any major problems. Now there is a consistant engine shut down problem after driving or at idle for 7 minutes...


I have a similar issue with a 94 DeVille. Runs for a while then shuts down. Fuel pressure is good (I drove around with a pressure gauge attached and it still shut down with no drop in pressure). I've replaced the idle control and ignition module - no improvements.
I too have code P012 showing which to (potentially) the crank position sensor - which I can't seem to locate.
Any luck on your issue?

Sep 07, 2010 | 1995 Cadillac DeVille

1 Answer

Engine starves for fuel after running about 50 miles or so...


Has Neon do same, I ran fuel at low level, on hot day, ran engine until it started to act up & threw a fuel pressure gauge on it. Was at approx 5 psi. Cold next morning, 48-50 psi. Always hot day about 30-40 miles into work in morning, o.k. Sit in hot sun all day & would happen 3-4 times on way home. Sit and let cool, 20 minutes or so & go again for a while. Cool day, no problem. Change pump I would.

Jul 21, 2009 | 2004 Chrysler PT Cruiser

2 Answers

At Idle Runs Fine, 50% throttle runs like ****


It could be a lot of things, if you can run some component testing. You should be able to narrow it down. Test the TP, EGR, IAC sensor, Look, does the car act up at high throttle while in neutral or just when its in gear? You may want to check the timing and look inside the distributor for any signs of water, rust, or carbon build-up.

Jun 18, 2009 | 1990 Chevrolet Lumina

3 Answers

Engine shut down after 15miles then won't start for half hour


just went thru the same think wit a s 430 it was the crank position sensor . 60 bucks at auto zone and it took me 5min. 2 install if u need help feel free to call me 918 808 9706 chris

Feb 20, 2009 | 2000 Mercedes-Benz S-Class

1 Answer

2004 dodge durango engine shuts off while driving


I had this happen to me before. My battery had went out and I had put another in (didn't buy a new one-- it was holiday). It did this exact thing to me. The scary part is once, it was on the interstate going about 75 mph... didn't die but all gauges went to nothing. It turned out that the battery I was using didn't have enough cold cranking amps and was pulling down the alternator too much so the computer shut it down. The one time it didn't... it was because the RPH's were too high. Try checking the battery and alternator... make sure you have the right battery and have an alternator shop test your alternator if the battery is good.

Nov 17, 2008 | 2004 Dodge Durango

Not finding what you are looking for?
Boating Logo

Related Topics:

44 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Boating Experts

Steve
Steve

Level 3 Expert

693 Answers

ray gallant

Level 3 Expert

45374 Answers

Fabrice Wolters

Level 2 Expert

320 Answers

Are you a Boating Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...