Question about EliteGroup ECS A780GM-A Motherboard - AMD 780G, Socket AM2+, ATX, Audio, Video, HDMI, PCI Express 2.0, Gigabit

1 Answer

Green lines in black/grey screen (only vista, xp runs normal)

No solution by the way :S
may be an issue with ati video onboard?
mobo: ecs a780gm-a
processor: athlon 64 x2 5000+

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 2 times.

  • Contributor
  • 37 Answers

It's the onboard video try removing the CMOS battery and placing it back in after serveral hours, if that doen;t work it's the onboard Video replace it with a PCI Express Video Card.

Posted on Aug 06, 2009

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

ATI FireGL 8800 graphic card show black screen in digital mode


You didn't tell more details about your problem with your graphics card so I can troubleshoot what will be the problem with it. Before I solve it, lemme ask you a few question:
Since your OS is Win XP, is it 32bit or 64bit? What is your CPU frequency clock speed? What application does your graphics has a problem? And also, what is your monitor's maximum resolution? And what is your mobo (sometimes this has some source of issues).
I'll wait for your response to this. Thank you.

Mar 08, 2014 | IBM 25p6680 - Ati Firegl 8800 128mb Agp4x...

1 Answer

When i connect my graphics card to my pc i get a black screen there is no beeps and i cant even hear an windows sound. when i disconnect my gpu my pc works fine i have tried to disable onboard graphics...


Hello xvanpersiex, these are "Full Specifications" of your [Graghis Card].
"Check this to the 'Specs' of the "Motherboard to see if it 'Supports' the Graphic Card?"
"Try 'disconnecting, and reconnecting' the "Graphis Card"
Verify that 'all' the "Connections" are "Tightly Inserted."
*Go to the Control Panel > Device Manager > AGP Graphic Card > Verify Installed? >
Update Driver! > Restart Computer"

"If this information helped? Return and give a "Helpful Rating," please!
Thanks, paul7of9"
ATI Radeon X1650Pro (AGP 8x, 512MB) General

  • Device Type Graphics adapter

  • Enclosure Type Plug-in card

  • Vista Capability This graphics card is capable of running the new Aero interface featured in Windows Vista Home Premium and higher.

  • Interface Type AGP 8x

Processor / Memory
  • Graphics Processor / Vendor ATI Radeon X1650 Pro

  • Graphics Card Performance This card's graphics processor and memory mean that it is not recommended for most games, but it will still be fine for office applications and other normal computing tasks.

  • RAMDAC Clock Speed 400.0 MHz

  • Video Memory Installed 512.0 MB

  • Technology DDR2 SDRAM 128-bit

  • Features Avivo Technology

Video Input
  • Type None

Video Output
  • API Supported OpenGL 2.0,
    DirectX 9.0

  • Max Monitors Supported 2.0

  • TV Interface HDTV out

  • Analog Video Format S-Video,
    Composite video

  • Digital Video Standard Digital Visual Interface (DVI)

Expansion / Connectivity
  • Interfaces 1.0 x DVI-I (dual link) - 15 pin HD D-Sub (HD-15),
    1.0 x HDTV output - 29 pin combined DVI,
    1.0 x VGA

  • Compatible Slots 1.0 x AGP

Miscellaneous
  • Microsoft Certifications Certified for Windows Vista

Software / System Requirements
  • OS Required Microsoft Windows XP,
    Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005,
    Microsoft Windows XP 64-bit Edition,
    Microsoft Windows Vista

  • Recommended Power Supply 350.0 Watt

  • Peripheral / Interface Devices CD-ROM

Feb 22, 2011 | ATI RADEON X1650 Graphic Card

1 Answer

Video is sporadic. Will work at first but if any


This Presario uses the 256 MB dedicated ATI Mobility Radeon X600 Video Display card according to the manufacture's website. Also this system came from HP with Windows XP or Windows Vista.

This may be a driver issue. Dealing with video driver issues can be difficult, but there are tools that can help.

If you are using Windows, boot into Safe Mode by pressing the "F8" key during initial startup. You will be presented with the option screen with many choices. Pick Safe Mode without networking.

After a second, Windows will boot into Safe Mode. From there go to the Control Panel and then to Add Remove Programs (XP) or Programs (Vista & Windows 7). Find the program(s) from ATI including

- ATI Software Uninstall Utility
- ATI Catalyst Control Center
- ATI Display Driver

These may prompt you to reboot after each removal, please select a manual reboot, or reboot at a later time.

Once all the ATI items have been removed, restart the computer. The system will reboot and it will load a generic driver. The screen may look different as the resolution has changed. This is normal.

Go to Softpedia and download Driver Cleaner to finish removing the drivers as they are still cached in the system. The link is here at http://drivers.softpedia.com/get/Other-DRIVERS-TOOLS/Others/Driver-Cleaner-Professional-15.shtml

Install and run this tool to finish the removal of the cached ATI Driver files. The screen may flicker, this is normal.

After completing the installation, restart the machine again.

When the reboot has completed go to ATI to obtain the latest driver here at:

NOTE: If you are using Vista, please make sure to obtain the correct driver for the 32 bit or 64 bit operating systems. This information can be found by right clicking on "Computer" in the Start Menu, then selecting "Properties". Once this is up there will be displayed the related information on your system. Look specifically for "System Type" and it will read "32-bit Operating System" or "64-bit Operating System"

(Windows XP) http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Legacy/Pages/radeonaiw_xp.aspx?type=2.4.1&product=2.4.1.3.19&lang=English

(Vista 32 Bit)
http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Legacy/Pages/radeonaiw_vista32.aspx?type=2.4.1&product=2.4.1.3.19&lang=English

(Vista 64 Bit)
http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Legacy/Pages/radeonaiw_vista64.aspx?type=2.4.1&product=2.4.1.3.19&lang=English

Select the Catalyst Software Suite. It is a large file and will require time to down load. Save the file to the computer. Once you have it you will need to run it. Installation will run then ask to reboot.

Reboot your system.

You may notice again the screen flickers. This is normal and the machine may also be slow for the first few mins after reboot. After a few minuets have passed you can adjust the screen resolution by right clicking on empty space on the desktop and selecting "Properties" (XP), then the "Settings" tab or "Screen Resolution" (Vista). The factory specs for the Presario are WXGA+ (1440x900) max resolution.

After adjusting resolution I suggest going to getting the latest version of DirectX (DX 9c Feb 2010) from Microsoft here at http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=2DA43D38-DB71-4C1B-BC6A-9B6652CD92A3&displaylang=en

This may also be a large file depending on what the installer needs and will require time to download.

This should complete the driver installation.

The Driver Cleaner tool can be removed now form the computer.

Feb 23, 2010 | Compaq Presario X6000 Notebook

1 Answer

Dell dimension 3000 has onboard video there is no video card on it.when check device manager i've seen yellow exclemition mark in "others" and it say "video controller vga". that's why i download video...


beckup your all data then install a fresh win XP, compatible with your driver you download from the dell website,,,,

change the RAM Memory to other slots onBoard..
it shell solve the problum..
good luck
shafky

Jul 06, 2009 | Dell Dimension 3000 PC Desktop

1 Answer

No beep,No Display on my monitor,only CPU heatsink fan is moving


You motherboard has onboard video. It's possible it needs to be disabled and the option changed to use the pci or pci-express slot for the Ati card you installed. Since you have no post error beeps this is the best place to start. Also I had built a system not to long ago and had a similar problem. Resetting the cmos on the motherboard (usually a pin combo) solved the issue.

Start by hooking up your vga cable to the onboard video.

Hope this helps.

Apr 07, 2009 | MSI P7N Diamond Core 2 Quad/ Nforce 780i...

1 Answer

ECS 915-A(1.1) Ram Reading Issues


Is it a single ram module or dual ie. 2x 1gig ddr2 533?
What motherboard are you running?
Is it possible that you've given a static charge out while handling the ram?

Feb 27, 2009 | EliteGroup ECS 915-A Intel 915GV Chipset...

1 Answer

Just put together A780GM-A MOBO With dual processor amd and used my harddrive from my old system. It comes up to cmos setup, but it won't boot to windows. It comes up with the screen that ask you if you...


That mean you if you put a hardisk into the mobo but you never format the disk along with the mobo you need to do so. you need to format/install win xp/vista on the hard drive so that it can work with the mobo.
So here is the point, if you have a new mobo, whenever you put hardisk on it, you must format the hardisk with win xp/vista.

Jan 29, 2009 | EliteGroup ECS A780GM-A Motherboard - AMD...

2 Answers

ECS 761GX-M754(V3.0A) Motherboard, No Graphics Acceleration in Xp


Were the correct drivers installed into XP.
It seems to me no video drivers are in XP and you are running on the windows ones

Nov 12, 2008 | EliteGroup ECS 761GX-M754(3.0A) Socket...

6 Answers

ECS 945GCT-M/1333 System Board


I can see you getting an error with pci.sys but not with pcy.sys.
Did a full system scan in a working WinXP Pro & found not such animal within the system or regestry. After looking through microsoft I did come across pci.sys and what may creat such an error. I would point to your onboard VGA. If intergrated into the board as I suspect. It is a pci device. During install windows found something wrong with it hence your error & blue screen. Suggest using your PCIE card & set bios to same disabling the VGA. Your install should no longer fail.
Good luck & please vote!

Jan 12, 2008 | ECS 945GZT-M (V1.0) Motherboard

Not finding what you are looking for?
EliteGroup ECS A780GM-A Motherboard - AMD 780G, Socket AM2+, ATX, Audio, Video, HDMI, PCI Express 2.0, Gigabit Logo

Related Topics:

348 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top EliteGroup Computers & Internet Experts

David
David

Level 3 Expert

778 Answers

Matthew Spark
Matthew Spark

Level 3 Expert

1066 Answers

Jerry Umali

Level 3 Expert

979 Answers

Are you an EliteGroup Computer and Internet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...