Question about Pool & Spa

1 Answer

I purchase a 2010 Laredo 266RL and am trying to familiarize my self it. My termination valves are pushed in and yet I have waste in the discharge line. Are the valves open when in this position?

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Top Expert:

    An expert who has finished #1 on the weekly Top 10 Fixya Experts Leaderboard.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Pool & Spa Master
  • 5,779 Answers

Pushed in closed out open

Posted on Sep 13, 2017

Ad

4 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of.(from cars to computers, handyman, and even drones)
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad
  • 21 Answers

SOURCE: resin expelled from water softener during regeneration

this is a problem you have some broken parts inside the tank you need to get this fixed.  you are loosing your resin that is what sofens your water.

Posted on Jun 23, 2009

  • 1 Answer

SOURCE: my hatchback is stuck in the locked position I

There's a small door (access hole) on the inside of the hatch door below the window & to the right looking out from the inside. Open it up by pulling the release tab & the door will come off. Stick your finger in between the insulation... about the middle of the opening & to the left a little & you'll feel a little plastic lever. Move it either up or down to unlock. I believe down unlocks it & up locks it.

Posted on Feb 15, 2011

  • 5370 Answers

SOURCE: SP-71 Vari-Flow Valve when in

The valve is in filtering position, but its discharging water through waster water area.May be the valve is not got set to filter position or its getting blocked to get set in filtering position.This happens due to faulty o-rings or o-rings getting cracked or the valve movement misalignment. also check if the filtering side of valve is got blocked, so the water is running towards other side and so its causing this.
Click this link below for more help:---- http://technoanswers.blogspot.com/2011/05/sp-71-vari-flow-valve-troubleshooting.html ------------ This should help.Thanks.Helpmech.

Posted on May 25, 2011

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

2010 Laredo transmission overheating and car won't start.


it needs service, big time.
did you scan it cranking with a scan tool?
did engine overheat at any time?
did it stall? at any time. (before no start)

Apr 07, 2015 | 2010 Jeep Grand Cherokee Laredo

1 Answer

Engine kik is very hard and back


Hi, Anonymous and the usual suspects are:
1. Spark plugs in bad condition or have an improper gap or are partially fouled.
2. Spark plug cables in bad condition.
3. Battery nearly discharged, should have 12.5 volts.
4. Discharged battery, check battery terminals for damage or corrosion, check the battery cables at "BOTH" ends for loose, corroded, or broken connectors, "INSIDE" and outside the cable harness, perform connector wiggle test and check cables with an ohmmeter if necessary.
5. Throttle controls not adjusted correctly.
6. Water or dirt in the fuel system.
7. Water or dirt in the carburetor.*
8. Intake air leak.
9. Fuel tank vent hose and vapor valve plugged, or fuel line closed off, restricting fuel flow.*
10. Enricher valve inoperative.*
11. Engine lubricant to heavy (winter operation).
12. Ignition is not functioning properly (possible sensor failure).
13. Faulty ignition coil.
14. Valves sticking.
* Carbureted models.
For more information about your issue, please visit the websites below. Good luck and have a nice day.
http://www.marutibajaj.com/pdf/platina125-jk-block-2010.pdf Bajaj Auto Platina Alloy Wheel Es User Manual

Feb 25, 2014 | 2007 Bajaj Platina

1 Answer

Starting problm self moter


Hi, Ashok and the usual suspects are:
1. Spark plugs in bad condition or have an improper gap or are partially fouled.
2. Spark plug cables in bad condition.
3. Battery nearly discharged, should have 12.5 volts.
4. Discharged battery, check battery terminals for damage or corrosion, check the battery cables at "BOTH" ends for loose, corroded, or broken connectors, "INSIDE" and outside the cable harness, perform connector wiggle test and check cables with an ohmmeter if necessary.
5. Throttle controls not adjusted correctly.
6. Water or dirt in the fuel system.
7. Water or dirt in the carburetor.*
8. Intake air leak.
9. Fuel tank vent hose and vapor valve plugged, or fuel line closed off, restricting fuel flow.*
10. Enricher valve inoperative.*
11. Engine lubricant to heavy (winter operation).
12. Ignition is not functioning properly (possible sensor failure).
13. Faulty ignition coil.
14. Valves sticking.
* Carbureted models.
For more information about your issue, please visit the websites below. Good luck and have a nice day.
Free Bajaj Motorcycle Service Manuals for download

Dec 05, 2013 | 2005 Bajaj Wave

1 Answer

Aprilia shiver won't start


Hi, Hairball_03 and the usual suspects are:
1. Fuel tank empty.
2. Fuel supply valve/petcock turned off.
3. Fouled spark plugs.
4. Engine flooded as a result of overuse of the enricher.
5. Vacuum hose to the fuel supply valve/petcock disconnected, broken, cracked, or pinched.
6. Fuel valve/petcock or filter clogged.
7. Discharged battery, check battery terminals for damage or corrosion, check the battery cables at "BOTH" ends for loose, corroded, or broken connectors, "INSIDE" and outside the cable harness, perform connector wiggle test and check cables with an ohmmeter if necessary.
8. Loose or corroded wire connection at the coil, battery or plug between ignition sensor and module.
9. Spark plug cables in bad condition and shorting, cable connections loose, or connected to the wrong cylinders.
10. Ignition timing incorrect due to a faulty ignition coil, ignition module or sensors (MAP, CMP, CKP, O2 and/or BAS).
11. Security alarm needs a reset.
For more information about your issue, please visit the websites below. Good luck and have a nice day.
DOWNLOAD 2010 Aprilia Shiver 750

Apr 20, 2013 | 2010 Aprilia Shiver 750

1 Answer

Not start in morning in single cick


Hi, Jangrakk26 and the usual suspects are:
1. Spark plugs in bad condition or have an improper gap or are partially fouled.
2. Spark plug cables in bad condition.
3. Battery nearly discharged, should have 12.5 volts.
4. Discharged battery, check battery terminals for damage or corrosion, check the battery cables at "BOTH" ends for loose, corroded, or broken connectors, "INSIDE" and outside the cable harness, perform connector wiggle test and check cables with an ohmmeter if necessary.
5. Throttle controls not adjusted correctly.
6. Water or dirt in the fuel system.
7. Water or dirt in the carburetor.*
8. Intake air leak.
9. Fuel tank vent hose and vapor valve plugged, or fuel line closed off, restricting fuel flow.*
10. Enricher valve inoperative.*
11. Engine lubricant to heavy (winter operation).
12. Ignition is not functioning properly (possible sensor failure).
13. Faulty ignition coil.
14. Valves sticking.
* Carbureted models.
For more information about your issue, please visit the websites below. Good luck and have a nice day.
http://www.marutibajaj.com/pdf/platina125-jk-block-2010.pdf
Bajaj Auto Platina Alloy Wheel Es User Manual

Feb 14, 2013 | 2008 Bajaj Platina

1 Answer

2010 yz450f starts hard when hot


Hi, Bob and the usual suspects are:
1. Spark plugs in bad condition or have an improper gap or are partially fouled.
2. Spark plug cables in bad condition.
3. Battery damaged or nearly discharged, should have 12.5 volts.
4. Check battery terminals for damage or corrosion, check the battery cables at "BOTH" ends for loose, corroded, or broken connectors, "INSIDE" and outside the cable harness, perform connector wiggle test and check cables with an ohmmeter if necessary.
5. Throttle controls not adjusted correctly.
6. Water or dirt in the fuel system.
7. Water or dirt in the carburetor.
8. Faulty fuel pump.
9. Intake air leak.
10. Fuel tank vent hose and vapor valve plugged, or fuel line closed off, restricting fuel flow.
11. Enricher valve inoperative.
12. Engine lubricant to heavy (winter operation).
13. Ignition is not functioning properly (possible sensor failure).
14. Faulty ignition coil.
15. Valves sticking.
For more information about your issue and valuable "FREE" downloads that you will need please click on the blue links below. Good luck and have a wonderful day.
2010 YZ450F Issues
Hard starting YZ450 when hot
Yamaha YZ450F Owner Service Manual
OEM parts for Yamaha
Yamaha YZ450F Owner Manual

Dec 04, 2011 | 2010 Yamaha yZ450F

1 Answer

I purchased a house that the pool filter was stolen and I purchased a used filter with a side mount valve. I need to know how to plumb itto my pool. there are 3 ports.


Thank you for posting your question here on Fixya.com.


If it is a Hayward valve like your post suggests there will be a word cast into the black plastic area near all three ports you need to connect. One will say pump, another return and the last one waste.

Pipe the pump port to the pumps discharge. Pipe the return to a heater if one is present or back to the pool. Pipe the waste to an area where you can safely discharge water as you backwash the filter.


If this answer does not fix your problem, please comment with additional details prior to rating the answer. You may also contact me thru our website at www.arrowpools.net. Positive feedback is appreciated once your problem is solved!


John

Feb 04, 2011 | Hayward Pro Series Side Mount Sand Filter...

1 Answer

Where dothe hoses go


Suction from the pool goes into the front of the pump housing ... Discharge from the pump goes to the filter. If multi-port, there is a suction and a discharge port identified. If it is push/pull, Top port goes to waste, center is water in, bottom is water return to the pool.

Pool water is suppose to go into the top of the filter and out the bottom for return to the pool.

When manipulating the valfe (multi-port or push pull), ASSURE the pump is OFF! If multi-port valve, only turn the handle clock-wise.

May 16, 2010 | Hayward Sand Filter System & Tank 21" 1...

1 Answer

The outlet spout keeps popping out after a few days of working the outlet pushes the rubber bush out ejecting the waste water onto the toilet floor


I believe you are talking about the 90 degree rubber elbow on top of the pump where the waste discharges. There is a rubber hose sticking out the top of the pump casing about 1/4" you need to inset the check valve and press down as far as it goes, next step you have to push the rubber elbow on top and also press as far as it goes, then the last thing you put on is the clamp which will tighten the rubber elbow against the check valve and the rubber hose sticking out the top of the pump. This will stop the leak and will prevent the elbow from blowing out of the unit. But it must be done in the same sequence as i explained.

Mar 08, 2010 | Saniflo 002/005/007 Saniplus Toilet with...

Not finding what you are looking for?
Pool & Spa Logo

Related Topics:

23 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Pool & Spa Experts

Jay Finke
Jay Finke

Level 3 Expert

1343 Answers

Bill Jordan

Level 2 Expert

372 Answers

David Spradling
David Spradling

Level 3 Expert

5775 Answers

Are you a Pool and Spa Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...