Question about Pool & Spa

Open Question

My prompt set spa is not working - as soon as I plug in the RCD and hit reset the fan/bubbles/filter all come on together and the buttons do not turn off any of the features

Also of note is that the 3 LEDs of the unit for bubbles, heating and filtration are also lit as well as every segment of the temperature display so it reads 8.8.8. Thanks

Posted by on

6 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

  • 49 Answers

SOURCE: suk92mfx5 main oven problem?

the fan element would have blown. it is not uncommon for an element to trip an rcd when it blows. you are on the right track, if you replace the element all your problems should go away

Posted on Feb 19, 2008

  • 37 Answers

SOURCE: fan running constantly in the house

Check t-stat and make sure fan is set to "Auto", that might be why fan is running all the time, or it could be a fan relay that is stuck closed. It sounds like you A/C is over charged or you have a bad high pressure switch, this was a common problem with this manufacture especially in the heat mode.

Posted on Apr 25, 2009

  • 534 Answers

SOURCE: My 94 Tracer temperature gauge reads between 3/4

Yes, it is possible the temp. sender is faulty, but I would do a cross check of the actual coolant temperature vs gauge reading using a cooking thermometer in the top of the radiator.
Take care not to get scalded - check it at about 180 to 200 deg.

Posted on Aug 02, 2009

  • 2976 Answers

SOURCE: Spa / hot tub does not heat

Your temperature control is way out of calibration or, it's wired wrong. Remove it and check it in a glass of water. Use an ohm meter across the heater wires. As you add hot wwater, the heater contacts should open.

Posted on Aug 11, 2009

  • 1 Answer

SOURCE: Frigidaire Model FAZ12HR2A Digital control pad

coils freezing

Posted on Sep 21, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Intex purespa displays current water temp but will not turn on or start filter/bubbles. Bought 1 mo ago: just set it up a week ago. Was working fine for 1 week. TrI'd unplug and reset. Any ideas??


is displayed temp less than 2 degrees than setpoint temperature ? its possible this situation will disallow the pump to go to high speed and the air infusers to work till spa heats back up , or can be a heater fault as well

Aug 15, 2015 | Intex Pool & Spa

1 Answer

What errors does Intex E96 code cover


make sure pump is primed

Sep 14, 2014 | Pool & Spa

1 Answer

Hayward Tiger SharkVac cuts on cuts right off Help


I'd get on Hayward Pool Products website and contact them to find your nearest authorized repair site. The unit should certainly still be under warrantee. Don't try to fix it yourself, that voids the warrantee (true for almost all pool equipment)

Jun 17, 2013 | Aqua Vac Tiger Shark

1 Answer

Layz spa keeps going off says on readout 6cf.heater is fine pump everything else is ok cheers kevin


You have a problem with the RCD (residual-current device). This is the part of the plug that you have to push reset on before a current will flow. You can repair this by buying a new RCD plug and rewiring it or if you already have an RCD socket adaptor for another appliance, you can just cut of the plug on the pod/ pump and rewire it into a rubber plug and then plug this into the RCD adaptor and the lay z spa should no longer cut out. The RCD is important because you do not want to blow the unit inside.
I hope this helps, If you need more assistance, please ask.

Sep 30, 2009 | Pool & Spa

1 Answer

Both Temp and Lamp lights blink red


All you should need to do is go to the menu on the projector, and find the Filter Timer. Hit the right arrow to select the filter time, and then hold the rest button on the projector until you are prompted to confirm the reset. Hit menu to confirm and it should now reset the filter timer. Now cut the projector off and back on and the lights should stop blinking. I hope this helps.



May 23, 2008 | ViewSonic PJ551 Multimedia Projector

2 Answers

Suk92mfx5 main oven problem?


the fan element would have blown. it is not uncommon for an element to trip an rcd when it blows. you are on the right track, if you replace the element all your problems should go away

Feb 17, 2008 | Smeg SUK92MFX5 Dual Fuel (Electric and...

Not finding what you are looking for?
Pool & Spa Logo

Related Topics:

36 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Pool & Spa Experts

Jay Finke
Jay Finke

Level 3 Expert

1338 Answers

Bill Jordan

Level 2 Expert

372 Answers

David Spradling
David Spradling

Level 3 Expert

3543 Answers

Are you a Pool and Spa Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...