Question about Crafts & Hobbies

Open Question

I have a Premier MTH Delaware & Hudson #7315 GP38-2 Diesel Engine with Proto-Sound 2.0 item #20-2256-1 It is dead and does not react when power is applied.

It would not move and stay in the neutral position. I charged the battery in neutral for over an hour and then the engine worked in forward and reverse. After a while I could not get any reaction to the engine. It is dead. Can it be reprogramed? The battery tested as good. What can the problem be?

Posted by on

Ad

6 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of.(from cars to computers, handyman, and even drones)
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad
  • 47 Answers

SOURCE: 1996 nissan no reverse or neutral

Unfortunately the only thing to do in this case is to open the gearbox and see the real status of the cylinders, it's very possible the cylinders do not make contact anymore.

Posted on Jan 12, 2009

Ad
  • 55 Answers

SOURCE: Neutral with a dead battery

u can get someone to hook up there car to jump it or at least get power to put in neutral.

Posted on Apr 24, 2009

  • 26 Answers

SOURCE: my troy bilt won't go in neutral

The Junior tiller does not have a neutral selection. In order to free wheel the tiller you have to remove the pins that go thru the wheel rim hubs and then it will roll without starting it. Hopefully the rims are not rusted to the wheel shaft.

Frank

Posted on Oct 06, 2010

cansmo
  • 2431 Answers

SOURCE: Good battery, good alternator, but not charging!

You have a open connection even a open fuse start with the fuse there is a 120 amp that is for the charging system and there is a 30 amp fuse.If bothe fuses are good go to the alternator and make sure of your connection just because there on doesnt mean there good The choice tool for this is a voltmeter2_26_2012_3_16_28_am.gif

Posted on Feb 26, 2012

Testimonial: "Had alternator rebuilt, turns out the brushings were worn out. Thanks for all your help!"

  • 1 Answer

SOURCE: 1991 Caprice No reverse. Moves in neutral. All forward gears OK.

This is Ron out of Vero Beach Florida. I have been doing trannys for years. The problem you described is caused (more than likely) by a seized clutch pack. Depending on the trans, and your car should be RWD with a 700r4 tranny, there are several sets of clutch packs and at least one band. Automatic transmissions rely on fluid pressure to "engage" the correct set of clutch discs, at the right time , to engage and change gears. I have seen in the past, where a customer parks his car for the evening and the next morning, no move. What happened?? More than likely, a clutch pack was on it\'s way out but cause the car was hot the plates were free, but after cooling, they can weld themselves together and actually "lock-up". In the morning you know the end result. Your tip on "moves in Nuetral" is the give away. Ron

Posted on Jan 18, 2013

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

2 Answers

Where is the wifi switch on aspire 7315


According to the manual it is at the right side of the Power button.


http://www.manualslib.com/manual/269259/Acer-Aspire-7315.html?page=4#manual



pages 3 and 4

Dec 18, 2012 | Sony VAIO VGN-AR150G Notebook

1 Answer

I am using a standard 80 watt transformer (not command control), but the rail sounds do not work on this unit at all. I have checked the on/off switch and played with the volume, but still no sounds. At...


Many of the MTH Protosounds 1 and 2 and Trainmaster will not work with the Lionel CW-80 electronic power source. The output waveform is so non-like sinusoidal. The electronic sound systems will not usually respond to this waveform and when they do, the sound will be garbled. Use another power source.

Sep 01, 2011 | Rio Grande Lionel 34500 Ft Diesel...

1 Answer

Have a Toshiba 500GB external hard drive, model: HDDR500E03X and I've been using it for some time on a few of my computers, but lately it hasnt been displaying. I dont know much about Ubuntu to begin...


Sounds like some kind of bad wire, you hope. It could be a power issue as you have stated, I would try it out on several diffrent computers, and you were not wrong in trying the y cable. But if that still doesnt work then not all is lost. I would recomend opening up the caseing and removing the hard drive. Even external drives simply use standard laptop SATA drives. If you have a desktop you can simply plug in the drive while your computer is off, if you do not have xtra spots to plug it up you could temp unpulg your dvd drive to test it. If you have a laptop than you can buy several devices to use a sata drive though usb. http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817153071&cm_re=usb_sata_docking_station-_-17-153-071-_-Product

This is the one I use the most.
Good luck , if you have any questions let me know
Prodigz2

Mar 12, 2011 | Toshiba HDDR500E04XL 500 GB USB Hard Drive

1 Answer

I have 2 sony xplod 4ohm subs rated 350w rms and 1200w max, i have them in really shallow boxes because i drive a single cab toyota, i know these subs **** but i do also know that they can hit alot harder...


the premier amp is better since it has a better rms rating (360w total or 160w each sub) than the eclipse (280w if you bridge all 4 channels which isn't possible but 140w for each speaker bridging 2 channels per speaker). Neither are going to push your subs but if you get another amp wiring kit and use one amp per sub they will sound a lot better and you could just hook both power wire and ground wires from the bridged channels to the power and ground terminals for the sub. That would be my suggestion since the subs are rated at 350w and each amp is 280w and 320w which will push but not blow the subs.

Aug 17, 2010 | Sony Car Audio & Video

1 Answer

White bubbles & dead pixel on my tv


This seems to be an issue with your DMD board, that's why you're seeing thosed bubbles and pixels

Jul 30, 2009 | Samsung Televison & Video

1 Answer

Premier sub used to work great ... now nothing


Did you check to make sure that you didn't blow a channel in the amp? Another thing to check would be the connection on the inside of your box, maybe there is just a wire loose.

Dec 19, 2008 | Pioneer TS-W3004SPL Premier 12" SPL...

1 Answer

Tannoy proto j plus. . .


Don't know but I've a pair of Proto-J's for 5+ yrs as my main spkrs and they are the best I've ever had / heard (for anywhere near the $200/pr. price I paid) - you won't be sorry - I'm sure the pluses are great - But I know the Proto-J's are killer....the dave

Jul 29, 2008 | Tannoy Proto-J Plus Main / Stereo Speaker

Not finding what you are looking for?
Crafts & Hobbies Logo

Related Topics:

425 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Crafts & Hobbies Experts

R.A. Ellis
R.A. Ellis

Level 3 Expert

9991 Answers

Debbie

Level 3 Expert

1860 Answers

kakima

Level 3 Expert

102366 Answers

Are you a Craft and Hobby Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...