Question about Vacuums

1 Answer

Is there a switch that isolates the hose from the brush assembly?

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Top Expert:

    An expert who has finished #1 on the weekly Top 10 Fixya Experts Leaderboard.

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

  • Vacuums Master
  • 75,797 Answers

No there is not.

Posted on Dec 31, 2016

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

My hoover only picks up when useing hose


The brush hose Assembly is blocked. Unplug and check the red of the brush were the hose connect the vacuum and you should find what's blocking it. Good luck

Apr 28, 2016 | Hoover Vacuums

1 Answer

Why are the brushes not spinning?


Hi Liz, if your brushes are still in good shape and do not need replacing then I would see if something else isn't broken or busted. You can always check for an obstruction in the brushes or remove the brush assembly & then reseat the brush assembly. Before doing so you should remove both Tanks from your Hoover. Then there are two buttons on top of the Nozzle Assembly that holds the brushes. You will need to release these two buttons on top, then tilt the handle of the unit backwards and this should let the brush assemble fall out of place. Inspect the brush assembly for any obstruction and even check to see if all the brushes still spin okay. If all looks good then align the post on top of the brush assembly with the hole on the bottom of the nozzle assembly and then snap the brush assembly back into place. I know this might sound crazy but did you first check to make sure that you did not have the switch set to "Wet\Dry Pickup." This will stop the brushes from turning as the switch needs to be in the other position to turn.

Aug 11, 2014 | Hoover Floormate H3000 Upright Wet/Dry...

1 Answer

Lately, my vacuum will only turn on when the accessory hose is hooked up. If I have the carpet brush attachment in place, the power will not turn on. I noticed that there are 2 switches that need to be...


It is most likely the switch. To be certain, hold the lower switch button on the front in with a small screwdriver and push the switch. BE SURE to push the button in first, and then the switch. If the motor doesn't start, you need a new switch assembly.

Feb 23, 2011 | Kirby Ultimate G Bagged Upright Vacuum

1 Answer

Was using kenmore whispertone stopped suddenly disconnected brush unit will not switch on ????


if you took the hose out of the wand assembly then it may not turn on as the hose handle has a power button on it and must be connected to turn on the unit.Also check the powerhead for a reset button (small red / or black button on the back of the head){back of head not the bottom}

Oct 05, 2010 | Kenmore 23313 Whispertone Bagged Canister...

2 Answers

Power nozzle shuts on and off


HI There, When a Kenmore power nozzle cuts on and off, this usually indicates that your electrical hose has gone bad and has a short circuit somewhere. You can try and troubleshoot the hose to find out where the short is by trying to determine what position the hose is in when it cuts on and off, and try to isolate the short circuit by spinning the hose on both the end that plugs into the canister, as well as the end that plugs into the wand. Sometimes the short is in the wands, or even the swivel neck assembly on the power nozzle where the wands connect. I would say 9 times out of 10 though on Kenmore canisters, the problem is in the hose. Kenmore is actually manufactured by Panasonic, and the two brands use a lot of the same identical parts, including the electrical hose (most cases). If your Kenmore has a two position switch, with a setting for floors and carpets, then here's a link to the corresponding Panasonic hose that you can buy. The Panasonic hoses are a little more expensive then Kenmore, but the huge benefit is that they come 100% completely assembled, where as the Kenmore hose has to be assembled (which is extremely difficult even for me to do). Panasonic 3 Wire Electrical Suction Hose To Fit Kenmore Canisters On just a handful of Kenmore models, an additional modification has to be done with the internal switch. Kenmore must have had the hose modified so you'd have to buy the genuine Kenmore part, but luckily simply switching two wires on the switch will allow the Panasonic hose to work. Try just plugging in the hose into the vacuum first, and if it still doesn't work properly, then you can modify the switch. If you find that the short is in the wand or swivel neck, just use the comment field on this repair page and let me know, I'll be happy to follow up and walk you through either of these repairs as well. If this was helpful to you, please be so kind and rate the repair, or leave some feedback for me. This is greatly appreciated. Chris Jones GoVacuum.com

Jun 15, 2010 | Kenmore 22612 Bagged Canister Vacuum

2 Answers

The brushes wont turn,but it has good suction for the hose


you have to remove the bottom cover to inspect the belt. Usually if the brush is jammed, you will smell an odor similar to burning rubber. In the absence of that smell, its likely the belt. Its easy to replace

Sep 20, 2009 | Dyson DC14 All floors Bagless Upright...

1 Answer

Dirt Devil Swivel Glide Platinum vacuum suction problem


Is the suction tubing in the head assembly clogged, is the belt broke? If the if the belt looks good the brush may be turned off and you may need to turn the brush switch on.

May 03, 2009 | Dirt Devil SwivelGlide Bagged Upright...

1 Answer

How do I attach my hose to the vacum to use the accessories


Make sure the height adjustment is all the way up on the highest setting.(This makes it easier to remove or replace the brush head or accesories.)Turn the belt lifter knob on the brush head all the way counter clockwise.Raise the headlight assembly to expose the brush head lock.Unlock the brush head and remove,then attach the hose to the machine,and lock it down.The hose is now ready to be used.
Note:When removing the brush head,make the belt lifter knob the fist thing you turn when removing it,and the last thing you turn taking it off.

Dec 10, 2008 | Kirby Vacuums

2 Answers

Bissell 9400 Carpet Cleaner


I assume you checked the belts to see if any cogs were stripped of of the belt. If ok, then I wuld suspect the brush roll motor, it is any inexpensive part and doesn't take much for it to fail. Undo the top so you can get to it and unhook the belt and see if it still shuts of, if it does, ten replace it, it it doesn't, then there is a problem with brush rolls or belts.

842ccde.jpg

May 13, 2008 | Bissell 9400 ProHeat Upright Wet/Dry...

2 Answers

I have a Hoover Fusion Plus. I rarely use it. Lately it does not have any suction HELP!!!


Sounds like you have a clog in the hose or down by the brush roll, the dirt inlet maybe clogged.

Mar 09, 2008 | Vacuums

Not finding what you are looking for?
Vacuums Logo

Related Topics:

25 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Vacuums Experts

AskDyson
AskDyson

Level 3 Expert

2572 Answers

Les Dickinson
Les Dickinson

Level 3 Expert

18390 Answers

D. Floyd Kolb
D. Floyd Kolb

Level 3 Expert

43501 Answers

Are you a Vacuum Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...