Question about Boating

Open Question

How to change a water impellor for 150 hp Mercury Saltwater EFI motor

Posted by on

Ad

6 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of.(from cars to computers, handyman, and even drones)
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad
captainjeffq
  • 52 Answers

SOURCE: I have a 2000 Mercury efi saltwater engine 250hp

Sounds like a problem with your injector or injector sensors. One of the nice things about the EFI`s are the ability to hook up a diagnostic unit to the motor and then a tech at a merc dealership would be able to tell you exactly which sensor or injector is the problem

Posted on Apr 14, 2009

Ad
  • 1 Answer

SOURCE: 1996 Mercury 150 Nitro EFI

Dont have the manual in front of me...recollect that there's two types of warnings. The pulsating warning is oil (starts with 30 minutes of oil left) or the fuel filter (or sperator, something like that) may have water in it. Running outboard with cover off, is a little black box that would have a red light lit if that's the case. If oil full & no red light, may be oil injection system...would also check to make sure lines aren't pinched, etc. Mine has been specific to oil the two times its gone off.

The full non-pulsating is engine overheat. Not sure beyond that.

Not much, but hopefully gets you going.

Posted on Jun 23, 2009

muffteck
  • 202 Answers

SOURCE: changed the ignition switch on 150 EFI mercury Outboard

just take the old one off and put the new one on just like you took the old one off

Posted on Mar 27, 2010

  • 1 Answer

SOURCE: 4 beep alarm - Mercury 150 efi outboard

hi,
when the engine is running there is a repeated 4 beep alarm every 5 to 10 min. i have talked to several repair shops and they are unsure of the problem. what is the proper solution to fixing this alarm?

Posted on Apr 29, 2010

goldbill
  • 184 Answers

SOURCE: I have a mercury 9.8 outboard that I have changed

The constant ticking sound may be a bad piston from the last time it got hot. This is not good. Check the compression to test for piston damage. If you have a bad piston, you will find the bad water flow while solving the piston problem. You may have a piece of old impeller stuck in one of the little channels some where.

Posted on Aug 05, 2012

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I have a 1995 Mercury 150 hp EFI outboard. Coming in on last fishing trip the alarm and flashing light came on for high heat/low oil.


sounds like perhaps the oil injection pump failed . last one of these we just added oil to the gas and continued using it .

Aug 22, 2015 | Mercury Cars & Trucks

1 Answer

What indicates bad reed valves?


check the impellor ! which outboard motor do you have ?

Sep 14, 2014 | Seloc Mercury Outboard Engine Repair...

1 Answer

Why won't my mercury marine engine not restart after running for 30 or 40 min.


is it cooling ok ? run on hose and check engine block and exhaust plate cool ! water inlets clear and impellor good condition ? compressions all over 100psi ? carbs clean ?

Jul 23, 2014 | Clymer Mercury/Mariner 75-225 HP 4-Stroke...

1 Answer

Water pump


The water pump is a flexible impellor located in the top of the bottom section of the leg of the outboard. It is driven by the drive shaft to the prop that is spinning all the time the motor is running. You will find it behind or near the water inlet slots at the bottom of the leg

May 14, 2013 | Seloc Mercury Outboard Engine Repair...

1 Answer

Mercuryoutboardmotor oil leeking from vent


if you mean the water intake on gearbox then the oil seal bellow the impellor housing has failed and needs replacing b4 the gearbox siezes due to water gettin in and not enough oil in it !

Dec 22, 2012 | Seloc Mercury Outboard Engine Repair...

1 Answer

89 150 HP mercury has no spark


Hello Wendy,
Check The Kill Switch Is In on The Control Box,

Apr 19, 2012 | Light Outboard Motor Boat Bass Fishing...

1 Answer

Hi,I am looking for an online manual for an 85 hp mercury outboard engine,I need to replace the water pump


i have service manual for MERCURY IN LINE 75-150 HP-it covers all however my scanner printer down at present so unable to scan to lappy to be able to email at prez-hopefully this week-waiting on my computer man!

Oct 03, 2009 | Light Outboard Motor Boat Bass Fishing...

1 Answer

I have a 2000 Mercury efi saltwater engine 250hp that is using well over a gallon of gas per mile-have changed all filters,high end fuel pump,strator and plugs-it seems to surge some at low speed and tops...


Sounds like a problem with your injector or injector sensors. One of the nice things about the EFI`s are the ability to hook up a diagnostic unit to the motor and then a tech at a merc dealership would be able to tell you exactly which sensor or injector is the problem

Mar 09, 2009 | Boating

Not finding what you are looking for?
Boating Logo

Related Topics:

54 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Boating Experts

Steve
Steve

Level 3 Expert

694 Answers

ray gallant

Level 3 Expert

46272 Answers

Fabrice Wolters

Level 2 Expert

321 Answers

Are you a Boating Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...