Question about Hifonics Car Audio & Video

1 Answer

I have a hifonics brutus 1606d 1600 watt amp it gets power green light is on lit up across the top but i cant get any sound

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Top Expert:

    An expert who has finished #1 on the weekly Top 10 Fixya Experts Leaderboard.

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

  • Hifonics Master
  • 34,711 Answers

Your amplifier may have experienced circuit failure other than a dead short that still allows power to be applied

Posted on Dec 05, 2016

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Internal fuse


Amps getting power that's good it seems as though either you have a cross in your bridge or you fried your amp

Apr 02, 2014 | Hifonics Car Audio & Video

1 Answer

I have 2 12 inch jl audio w7's with a kicker crossover and a powerbass equalizer 5 bands. i wanted to know if add a hifonics brutus 2100 d class amp to my subs at 1 ohm would it over power my subs. please...


Short answer: NOPE!

The Hifonics Brutus 2100 is stated to produce 2100 watts RMS @ 1ohm load. Most amplifier manufacturers overstate their claims. The 2100 watt output is most likely at 14.4 volts and not the 12.6 volts your car will actually be providing the amp.

But, even if the actual output was 2100 watts that would be 1050 watts to each 12w7. The 12w7's are rated at 1000watts RMS and 2000watts peak. As a MECP certified installer, any system I have done using 12w7's have had a MINIMUM of 1000 watts being provided to each speaker. My personal preference is to run 1500 watts each and keep the gains adjusted lower on the amp. Thus allowing the amp to run cooler and allow the additional headroom for those "show-off" moments!

Dec 22, 2010 | Hifonics Car Audio & Video

1 Answer

Amp not working


sounds like the amp is going into protection mode. maybe a sub is shorted (blown). Or, the only other possibility is the mosfet transistors on the inside of the amp are blown.

Feb 01, 2010 | Hifonics Brutus BX 1205D Car Audio...

1 Answer

I have a 2000 watt hifonics brutus amp ...it worked fine but 1 day it just stopped working..the power light doest light up but the hifonics led lights are still on...whats the problem?


there is a step up converter inside the amp that likes to come loose from the board. This may be your problem. Otherwise Check all the chips for burns or disconnect

Nov 13, 2009 | Hifonics Brutus BX 2005D Car Audio...

2 Answers

Hifonics brutus bxi 2008 amp. no power output


MAKE SURE SUBWOOFER OUTPUT ON YOUR RADIO IS ON IF NOT THAT COULD BE BAD INPUTS ON YOUR AMP

Aug 07, 2009 | Hifonics BXI2008D Car Amp

1 Answer

Hifonics bxi 1606d


you could just take some out of some other electronics because all they do is reproduce sound so there is litteraly no power going through

Jul 04, 2009 | Hifonics Brutus BXi 1206D Car Audio...

1 Answer

Bxi 1606d amp it turns on power up but no sound


Well i sounds like your amp is shot. Or you have the subs wired incorrectly to the amp. Each amp is different in stability with ohm loads and each amp performs differently at each load. Sounds like it was wired at the wrong ohm load in the past or it came defective from factory. Definately send it back if u just got it.

Jun 09, 2009 | Hifonics BXI 1606D Car Audio Amplifier

4 Answers

No sound in my Hifonics Brutus BXi 1206D amp


Have you confirmed that you have a good signal feeding the amp?

Have you confirmed that the speakers are in good working order and don't have any breaks in the wiring?

Jan 01, 2008 | Hifonics Brutus BXi 1206D Car Audio...

1 Answer

Problem!


you have a foulty amp i wtake it bk and change it

Dec 27, 2007 | Hifonics Brutus BX 1505D Car Audio...

Not finding what you are looking for?
Car Audio & Video Logo

Related Topics:

75 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Hifonics Car Audio & Video Experts

Professor_V
Professor_V

Level 2 Expert

92 Answers

Matthew Spark
Matthew Spark

Level 3 Expert

1066 Answers

Radames Pagan
Radames Pagan

Level 3 Expert

196 Answers

Are you a Hifonics Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...