Question about Boss CHAOS CH450 Car Audio Amplifier

1 Answer

I turned my car on and when the amp turns on one speaker pushes out and the other pushes in and stay like that and dont produce any sound. i checked the wires and fuses and everything is correct but i cant figure it out. wat happened

Posted by on

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Master
  • 655 Answers

Hello mikhail_1994,

I'm assuming that the amp was installed and was working properly.

It sounds like the output is shorted. The CH450 may be operated as a 2-channel amp or both channels can be bridged for mono powering subs at an impedance of 4ohms or more.

I'd test the sub voice coils and then test each channel of the amp separately.

Hope this helps.

Posted on Jul 20, 2009

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I dont have any sound on my p50xha10us


Just check this set connected to any external audio devices, such as an amplifier. Use TVs'audio out connections to the audio in connections of the amp, and see whether the amp produces sound. If yes, the fault will be either to the inside speaker of your set, or its audio output card. If there is no sound produced by the amp too, the digital processor section of the TV's main board is faulty. The main board has to be replaced.

Sep 27, 2012 | Fujitsu P50XHA10 50 in. Plasma Television

1 Answer

Dont know how should the wires be wired on the sub


You have polarity problems there. Try swapping the wires and see if the cones goes up or down... You got the right polarity if the speaker produces sounds when you connect it to your subs.

^_^

Jun 07, 2010 | Kicker 01C8VR4 Car Subwoofer

1 Answer

My jvc kd-g820 will not produce any sound and not accept cd


try to find the reset a little indent on the face or hole when you remove the face and push in for 2 to 3 secs with a pen or paper clip. Then try your cd again. Still dont work check to see if you have another cd jammed inside and your trying to put two cds at once.

Ok for your no sound problem. a bad speaker, short speaker (one 1 speaker shorts out all will not work cause the radio is in a protective mode), factory amp needs to be turned on, bose system or amplified system in car needs to be rewired to bypass factory amp), buy special car harness to make factory amp compatible with aftermarket radio, late ford models the back speakers are crisscrossed.

Next time please give car info and type of system you got in it so I could narrow down the possible problems a little bit easier.

Apr 08, 2010 | JVC KD-G820 CD Player

1 Answer

I have a kenwood kac-8452 4 channel amp that makes the speakers pulse after the volume gets turned up to 10. I also have a kenwood amp doing the same thing with my subs. any ideas?


Its not pulsing, its called clipping. The sound is being clipped due the amp being pushed past is power capacity and distorting the signal. This will damage your speakers very quickly. No amp should be turned more then 3/4 up. If its not loud enough you need to purchase a larger amp or be comfortable with the wattage it produces at 3/4 volume. You may also have speaker wires touching/crossed causing th issue.

Sep 10, 2009 | Kenwood KAC-8452 Car Audio Amplifier

2 Answers

Amp is on but no sound.....also amp stays on when car is turned off


sound is more like a speaker conection problem. than your amp. check your speaker connections first. to make sure they are plugged in all the way. and fit tight on the speaker. it they are . and it is still cutting out. you may need to trace the speaker wires. and see if they are getting pinched in the door jam. that is a usual culprit for speakers cutting out.

Aug 03, 2009 | Car Audio & Video

1 Answer

Won't stay on, turns off by itself


With a 1.5 Volt Dry Cell (AA Size), connect two pices of wire with the Cell. Momentarily touch the wires with speaker several times. It should produce click sound when wires are touched. If not then speakers are defective and need repair. Do not touch the wires for more than a second, touching the wires for a long time may damage the speakers.

Jul 06, 2009 | Kenwood KAC-X501F Car Audio Amplifier

1 Answer

Power problem amp


Sounds like its going into protect mode-try disconnecting the speakers from the amp entirely and turn the system on if it stays lit up- then ya know its the speakers (one of them at least) thats making your amp shut itself down. If thats the case look into replacing the speaker thats causing the problem.Also make sure that you have sufficient wiring to your amp - at least 8 gauge if you can. check all terminals /power/ground make sure everythings connected tight and not grounding out anywhere

Mar 29, 2009 | Kenwood KAC-9152D Car Audio Amplifier

1 Answer

NO SOUND!!!


On the Back of the DVD Player there are probably two blue wires. One is for the amp turn on and the other is the power antenna wire. Whats happening is when you turn the radio on the blue used for the power antenna is trigger and puts out a 12vlt signal to push the power antenna up.. So when you look at your factor car harness..be sure the wires are correct..on one wire is gonna be for the amp turn on and the power antenna. use the amp turn on the to a different wire that is connected to the factory amp. You can get a diagram from your dealership. With the correct wires in the right positon, you will get sound out of your vehicles speakers.

Oct 25, 2008 | Car Audio & Video

1 Answer

Sony amp 1000w


Check the wiring of the speakers (both inside the box and between the box and the amp). It sounds like one speaker is wired incorrectly at one connection point.

Sep 09, 2008 | Sony Xplod XM-1652Z Car Audio Amplifier

1 Answer

Amp guard


Other sites I've read about this problem suggest that first you try checking the wiring to the speakers for a fault to ground OR you have speakers with too low impedance. If those check out ok, the unit needs to go back for service.

Apr 14, 2008 | Clarion DXZ645MP CD Player

Not finding what you are looking for?
Boss CHAOS CH450 Car Audio Amplifier Logo

124 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Boss Car Audio & Video Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

75117 Answers

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4836 Answers

The Knight
The Knight

Level 3 Expert

73698 Answers

Are you a Boss Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...