Question about Infinity BASSLINK Car Subwoofer

2 Answers

Basslink works in 'on' but not when the engine is running

Very strange. Works about 95% of the time when I turn the ignition from acc to on, but when I start the car, the basslink usually (about 90% of the time) doesn't come back on after the brief power interruption associated with engine start.
Sometimes it will inexplicably work while I'm driving, only to cut out 10 minutes or so later--then back on after random amount of time with no sound.
I've checked the connections--they look good. I'm splicing into the rear speaker lines, into a 'hot when on' line in the ignition bundle, and using a remote volume knob.

Posted by on

  • cummings74 Jul 19, 2009

    It is a Basslink II, by the way.

  • cummings74 Jul 19, 2009

    I tried disconnecting the remote lead, starting the car, then reconnecting the lead--still no basslink. Could there be a current difference in the yellow line in the 'on, engine off' and 'on, engine running' configurations? How much power does the remote lead need? Won't any 12v source work?

×

Ad

2 Answers

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 1 Answer

Did you have any luck solving your issue? I'm having the exact same problem, but in my case the Basslink ii has been working fine for the last 4.5 years.

The sub works fine when the ignition is on ACC or On, but as soon as I start the engine there is no sound 100% of the time. The blue light stays on, meaning it's getting power and signal. I've double checked all wires, and the ground is secured firmly.

It's only when the engine is on, when I turn the ignition to start without the clutch depressed, the power cuts out for a few moments but the sub will come back on ok.

Posted on Aug 04, 2010

  • hyy5s Aug 04, 2010

    Doh, I didn't know how to comment instead of posting a solution, sorry about that.

×

Ad
  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

    Sergeant:

    An expert that has over 500 points.

  • Expert
  • 273 Answers

Check your amps ground wire i had similar prob the vibration from engine caused the wire to move interupting the current

Posted on Jul 23, 2009

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Windshield washer pump works when the key is in acc and don't work when the engine is running,, grand am 2005.. is the ignition switch the problem? ,, thanks,,


Check for voltage at the wiper fuse, engine running. Use a testlite to for voltage. If the fuse circuit is hot, it's not the ignition switch.
That fuse circuit goes hot in acc or run.
I just glanced at the wiring diagram.

Dec 10, 2015 | Cars & Trucks

3 Answers

THE BATTERIES WERE DEAD IN REMOTE FOR KEYLESS-ENTRY


This works on the older troopers min is a 95 giv it try
A-Open the driver’s door.
B-Insert key into ignition.
C-Turn the ignition switch to the ACC position and then to the LOCK position three times. (This step must be completed within 3 seconds – go as fast as you can, or the system will not enter the programming mode.)
D- Within 10 seconds, close and open the door two times.
E-Turn the ignition switch to the ACC position and then to the LOCK position three times (again, do this within 3 seconds.)
F-Within 10 seconds, close and open the door. Verify that the power door locks cycle once to confirm that the system is in programming mode.
G-Within 20 seconds, press the LOCK button on the transmitter you are programming. Verify that the door locks cycle once.
H-Within 20 seconds, press the UNLOCK button on the transmitter. Verify that the door locks cycle once to confirm that the system has accepted the transmitter’s code.
I-Repeat steps 7 and 8 for each transmitter to be added. Remove key from ignition.

Oct 16, 2009 | 2001 Isuzu Trooper

2 Answers

1984 911 Carerra - Ignition switch, Locks, ACC


Just replace the electrical part of the ignition,that is the first step
proporsche

Oct 03, 2009 | 1984 Porsche 911

1 Answer

Turn key on Acc. can't turn on radio Radio only works when key


no your ignition switch is out of adjustment!!!

Sep 04, 2009 | 1993 Chevrolet K1500

1 Answer

Acc positions on ignition switch will not work on 95 Chevy Astro


ignition switch not lock cylinder may need to be addjusted it's on top side of steering column under dash

Jul 10, 2009 | 1995 Chevrolet Astro

1 Answer

DehP6700 mp restet everytime keys is turned on.


first red is ignition or acc (turns off and on with the key) yellow is constant power (always hot keeps memory) orange is illumination (lights up radio) if vehicle doesnt have a seperate illumination wire connect it to the ignition wire. now process of elimination your ground is correct because it worked with all wires to acc your acc works because u had all them connected to it and it worked your problem is in your yellow or constant/memory i suggest u test it again take piece of wire any old thing long enough will do and run the wire directly from the battery under the hood and just run it outside the car through the window and connect it directly to the yellow wire make sure u have a good connection at the battery on the positive side if u have test light or volt meter test the wire before connecting it to the radio if it works then u know there is a problem with the wire from the vehicle (fuse wrong wire bad wire ) if it doesnt work make sure ground is connected tight and that paint is cleaned of the surface where ground connects and that the yellow wire to the radio is tight in the back of the radio.

Nov 13, 2008 | Car Audio & Video

1 Answer

Basslink keeps cutting off into protection!!


From what i have heard, If you have a speaker level input connection. this sympton does occur. You buy a scosche LOC and try giving the input to Basslink, it should work fine

Jun 24, 2008 | Infinity BassLink II Car Subwoofer

1 Answer

Basslink II problem running off speaker input


Definately a wiring issue. Go to this site and backtrack to see where you went wrong. hope it helps.

http://www.ehow.com/how_5829_wire-car-stereo.html

Dec 12, 2007 | Infinity BassLink II Car Subwoofer

1 Answer

Light is always on!


yes the problem is in the installation.the power supply usually has 2 to 3 positives one positive which is usually red go directly to battery. the other,either yellow,orange,or blue go to car stereo(not to battery or ignition) this supply,turn off the amp when u turn of the stereo. hope this help u....

May 09, 2007 | Infinity BassLink II Car Subwoofer

Not finding what you are looking for?

Open Questions:

See all Infinity BASSLINK Car Subwoofer Questions

Infinity BASSLINK Car Subwoofer Logo

395 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Infinity Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4861 Answers

Tygh Duval
Tygh Duval

Level 2 Expert

300 Answers

Colin Stickland
Colin Stickland

Level 3 Expert

22156 Answers

Are you an Infinity Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...