Question about Car Audio & Video

1 Answer

I have two alpine 12" type s they work on real low volumewhen turned up they quit,whats my problem, thanks donniec

Posted by on

  • dkcole1 Jul 19, 2009

    when i put them seperatethey shut off ,, i was messing with it yesterday and bridged them one at a a time and come to a conclusion that its just one of them giving me problems,,when i hooked the seperate one works fine and when both is hooked up it shuts both down,, i think one might be fried

  • Joel Friedenberg May 11, 2010

    How are these alpines amped?

×

Ad

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

    Governor:

    An expert whose answer got voted for 20 times.

  • Contributor
  • 164 Answers

You have a crossed wire or you dont have enough pull to kepp them on at a higher volume.

Posted on Jul 19, 2009

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of.(from cars to computers, handyman, and even drones)
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Good Morning, I have a alpine stereo in the car that i puchased used. The problem that i'm having is we can't turn it off. We had to take the face plate off to get it to stop playing the power...


You might want to check to see if the face and the chassis are the same model. If not, that is probably your problem. Very few alpine faces and chassis' are cross compatible.

May 10, 2011 | Alpine Car Audio & Video

1 Answer

My subwoofer is cutting off. I replaced to fuse on the main power, and it works when I have the source on a very low volume level but when I turn the volume up, it cuts off. I have 1 alpine type R12 and a...


You are probably running the ohms too low for the amp and its drawing too much current. Consult your amp manual for proper load level capacity and you can wire it accordingly. More then likely its only 4ohm stable bridged and your running it at 2 or less depending on if your subs have single or dual voice coils. Try connecting one pos speaker terminal to the other speaker neg then run the left ofer pos on one speaker and the the left over neg directly to the amp (series) I will raise the ohms (amp makes less power) but should not cut off unless the subs ohm are still to low, if this is the case you need a sub with a higher ohm rating or an amp wiht a lower rating...

Nov 13, 2009 | Alpine SWR-1222D 12" Type-R Series...

2 Answers

I have a set of Alpine Type R 12 inch subs... I have a 1500 watt amp powering them but when I turn the music up, the bass cuts out. Where should I start looking for the problem?


ground is loose(most likely amp), battery running low, subs might be damaged? feel free to keep me in touch if problem occurs more after checking grounds and power source and subs. Also might need to re-tune your head unit and amp?

Jul 03, 2009 | Alpine Type-R SWR-1042D Car Subwoofer

1 Answer

Subwoofer stopped working


Put another known working speaker in there to see if it works. If it does then the issue is with your speaker. If it also does not work your amp is to blame.

Sep 16, 2017 | Alpine SWR-1222D 12" Type-R Series...

1 Answer

Alpine MRP-M500


You need to check the Fuse on the Power Wire and check the ground wire to see if has loosened up. Also check Power Wire as well.

Hope you see what you are your looking for! Good Luck!
If you have any more problems let me know.

Thank you for using Fix Ya!

Don't forget to rate the overall satisfaction of this answer!

Jan 10, 2009 | Alpine MRP-M500 Car Audio Amplifier

1 Answer

Help!!!!


I would say any decent pair of 12" or 15" (single 4 ohm voice coil) subs that can handle at least 500W rms would work. The rest is going to be based on cost, type of box, type of music, etc.

Feb 20, 2008 | Alpine MRD-M1005 500W x 1 mono subwoofer...

2 Answers

Power issue


Hello highs31 Ok this is a common problem and the fix is quite easy. even though you may not want to hear it. Here it goes: Your amplifier is drawing more current then your alternator can put out and more then your voltage regulator can control. This means that you must and I repeat must add another battery, alternator, and voltage regulator for your sound system. adding these components will eliminate your problems. That is the long and the short of it. I hope this helps, Thank you, Shuttle83

Oct 09, 2007 | Jl Audio 1000/1 Car Audio Amplifier

1 Answer

My amp light turns on but thares no sound


problem in sound output section,please replace output I.C. or transistor.

Mar 27, 2007 | Alpine MRD-M300 Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Car Audio & Video Logo

Related Topics:

50 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4874 Answers

Donald DCruz
Donald DCruz

Level 3 Expert

17130 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

76846 Answers

Are you a Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...