Question about Hayward H Series

1 Answer

Pump is working ok, water not circulating,pressure dial on top of filter is on 0

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Hot-Shot:

    An expert who has answered 20 questions.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 2 times.

  • Contributor
  • 27 Answers

The pump may be working but not fully primed suction fittings may have air leaks

Posted on Jul 20, 2009

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Aeg oko favorit 50500w water not coming in through spray arms


There are several reasons if spray arms doesn't spray water. First you need to check efficiency of circulation pump. If it works, then should check the turbine of circulation pump. Sometimes turbine blades can be broken and the pump does not produce enough pressure to turn the spray arms. Be sure to check that the filter is not clogged which can also causes same problem. Finally, check that the nozzles of spray arms are not clogged.
So, could be:
- motor circulation pump
- circulation pump
- filter
- spray arms
- electronic or power board

Dado

Jul 12, 2014 | AEG Dishwashers

1 Answer

Why has the circulation flow decreased


Your pump pushes "Unfiltered" water thru the Filter. Your filter then "Cleans / Filters" all of the microscopic particles of dirt out of the water. This will eventually clog your filter as the pressure will then obviously climb. Basically, doing the job it was intended to do! As this occurs the water flow will be reduced and at times, dramatically! The fix: clean the cartridges, backwash your sand or D.E. Filter.

Another possibility is the flow is restricted due to another type of clog: Plugged pump impeller, clogged & dirty skimmer or pump baskets, etc.

Or low water level. Sucking air with water.

Jun 10, 2014 | Hayward Pool & Spa

1 Answer

My inground pool filter guage is fairly new and registering 0 even though pool seems to be running fine


if you are sure water is circulating (check to see if water is being sucked into the skimmer suction port or you can open your air relief valve on top of your filter and water squirts out,) then you will know that all works, but if pressure gauge is "0", then replace your pressure gauge.

May 24, 2014 | Hayward SAND FILTER, PRO SERIES

1 Answer

Sta Rite Pool Pump


Probably need new pump if the impeller broke.
If impeller broke, then motor will run, but no water circulates
Call pool company.
Motor resources:
http://waterheatertimer.org/Color-codewire.html#motor

Apr 18, 2013 | Sta Rite Pool & Spa

1 Answer

We are overhaulin a 4hf1 engine. There seems to be no oil circulation. The oil light is not going off too. We have purchased a new replacement oil pump but no change.


Oil pressure switch is on the opposite side of engine to oil filter so the oil has to have pressure through the crank to go off.
To trace:
1. Remove sump/oil pan and remove oil pump.
2. Check oil pump turning it by hand.
3. Is the oil outlet pipe going to filter connected? There is s rubber O ring at the top too. Check.
4. Remove oil filter and check gallery pump to filter using compressed air.
5 If ok check oil filter to engine gallery as above. You might have to loosen the main bearings so that the oil gallery is not restricted by the bearings.
6. Remove oil pressure switch and blow jouna from tha end as well.
7. All that done and with oil OK down there chech if you are getting oil on the rockers after starting engine. If OK then you are done. If not check head gasket installation.

Sep 01, 2011 | 1995 Isuzu Pickup

1 Answer

Can get the pump to prime but not get to full suction water circulates but doesn't develop any head pressure


make sure intake union tight or leak on intake if ok check impeller for debris or pump top seal

Jun 18, 2011 | Sta Rite 1 HP Sta-Rite Pump: 1.5" in/out,...

1 Answer

I am working on a portable hand wash system. It contains roughly 2 gallons of water. The water comes out of a faucet to wash a person hands. The water is then circulated through filters to remove dirt etc....


You are going to need a piston type pump and a pressure relief valve
installed on the discharge of the pump. Once your filter gets clogged
you will need to relieve the pressure, a piston pump is a positive displacement
pump and will pump up high pressure.

I hope I have helped.

Oct 21, 2010 | Plumbing

1 Answer

Filter pressure is 0


I'm assuming the pump runs, and the water is circulating from the skimmer back to the pool. Do have the pump running when checking pressure? Second be sure "filter" is selected on multi-port valve. Third, remove gauge with pump off and test gauge with compressed air and be sure gauge is working (don't overpressure gauge depending on gauge scale) If gauge is defective replace. If you still have no pressure on gauge, you might be "bypassing" the filter media (sand) due to a broken pipe from the bottome of the multi-port valve. You sould still see some pressure though as your pump should have some back pressure to the pool.

Jul 04, 2010 | Hayward SAND FILTER, PRO SERIES

2 Answers

OVERHEATING..THERMOSTAT OR WATER PUMP? M REG ESCORT.1600


dear friend:i think we should start with pressure testing the system for water leaks,if there is leaks you will loose pressure,if you reach working temp feel the top and bottom radiator hose,they should be the same temp,if not then the thermostat is faulty,if you got poor circulation then it can be the waterpump or the radiator is blocked,check airflow threw the radiator,check radiatorcap pressure,

Sep 19, 2009 | 1998 Ford Escort

2 Answers

The fan works and i changed the sensor


you need to first check that the water is circulating if not could be a water pump or thermostat problem also check for signs of oil in the water this could indicate a head gasket problem if your unsure this can be checked out using a special fluid

Aug 06, 2009 | 1987 Honda Accord

Not finding what you are looking for?
Hayward H Series Logo

Related Topics:

95 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Hayward Pool & Spa Experts

Jay Finke
Jay Finke

Level 3 Expert

1340 Answers

Bill Jordan

Level 2 Expert

372 Answers

john h

Level 3 Expert

12173 Answers

Are you a Hayward Pool and Spa Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...