Question about Car Audio & Video

1 Answer

It's me again, 2007 ford expedition. I tried just connecting the one plug in (the bigger one) it didn't even power up my aftermarket stereo. Don't know what's going on. Please help.

Posted by on

  • bongdot23 Jul 16, 2009

    Thank you so much for the help guys!!! Hopefully it's just the fuse or it's just something I'm doing wrong. You guys are awesome. Thank you again.

×

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    President:

    An expert whose answer got voted for 500 times.

  • Master
  • 2,777 Answers

Sounds like there is a short in the relay, either that or the fuse has blown that controls the radio unit. Check your fuses, if they are all fine then you will need to have it checked out by a Ford person unless you feel comfortable pulling apart the entire dash.

Sorry about that, hopefully it's just a fuse!

Thanks
Tim

Posted on Jul 16, 2009

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

I have a 98 ford expedition with a mach stereo I installed a aftermarket one and now I have no sound


May have a factory amp, if it does power the amp with the antenna lead from the radio.

Feb 02, 2015 | 1998 Ford Expedition

1 Answer

Ticking in a 1997 Expedition


May be the timing chains have worn guides

Big job,I wouldn't go there

Have a shop diagnose for a fee you can
agree on.

No disasembly though or you committed to
something you didn't authorize

Spark Plugs are preventative maintenance

I like to do at around 3 years 30 to 40,000 mile
They don't fix anything
New plugs take stress off ignition coils or modules

Sep 30, 2012 | 1997 Ford Expedition

1 Answer

My aftermarket radio is plugged in but i get now power


then you don't have the wires connected properly

Jul 20, 2012 | 1998 Ford Expedition

1 Answer

After market stereo in 1997 eddie bower ford expodition provides no sound


You should be using line out from your aftermarket stereo if using the vehicle's existing amp. Then again, you may choose to bypass it, depending on the power being put out by your new stereo.
In both the Expedition and Excursion, the sound systems are different than smaller Fords. The Eddie Bauer typically had the Premium sound system, and the wiring can get tricky with those. You want to make sure it's done right so you don't short out and damage the amp circuit in your new stereo.
If all you're using is the existing speakers, then go ahead and bypass.

Feb 14, 2012 | Jensen Cars & Trucks

1 Answer

I installed an mki9200 into a 2007 ford expedition but it seems to not get any power at all I am using a plug and play harness i don't know why it's not getting power


Not all vehicles have a ignition supply at the radio as they use the canbus system to turn things off and on. You will need a multi meter to check if there is power on the correct wires and you my need to pick up the ignition from the fuse box. Parrot web site has details of the accredited engineers in your area.

Jan 01, 2012 | Parrot SA Parrot MKi9200 Advanced Color...

1 Answer

Good evening, my cd player just stopped working in my expedition. It keeps saying cd error. Even when i try to eject the cd it says the same thing or when i swith cd's. Its a factory 6 cd changer...


I had this happen in my old dodge stratus. My trick to remove cd's was when you stopped or parked the car turn vehicle off and hit the eject button and it will usually eject the disc. remove all discs and then install them again when car is parked and not moving as vibration and bumps while driving can sometimes miss align the disc in the player. Sometimes when the stereo didn't work at all I disconnected the battery and it would reset and work. If this doesn't work it may be broken. Good Luck.

Jul 05, 2011 | 2003 Ford Expedition

1 Answer

Im trying to install a new radio into 1997 Ford Expedition w/premium sound. However I cannot get any sound. I have the wriring harness.


Hello... I am sorry to hear you are having a problem I am assuming that you are using a wire harness adapter to interface between your factory harness and the aftermarket radios harness. If the aftermarket stereo has a blue/white wire, you need to connect it to the blue and the blue/white wires in the adapter harness. This will turn on the amplifiers. If your aftermarket stereo only has a blue wire, then use it as the connection with the blue and blue/white on your aftermarket harness adapter. Hope this helps. If you need any further assistance, let me know!

20 year car audio/video installer
Bay manager

Mar 19, 2011 | Car Audio & Video

1 Answer

My 2007 expendition died while driving , change fuel pump put in new fuel pump from dealer truck wont trun over when key is trun,security system light flash when key is on fast , call lock smith they put...


I had the same problem with my 2007 Ford Expedition EL Limited. The dealership suspected the heater control module on the center console is malfunctioning/tripping. They reset this by unplugging the it then re-plug after about 3 minutes.
You can do this yourself, too.
To do this, take off the bottom-most center console cover, then lift up the whole stereo cover to expose the wiring behind it. You will see the back of the heater control module with two (2) plugs (black and blue). Unplug the blue one then wait for a couple of minutes before plugging in again.
turn on the ignition and you should see the display on the dash back to normal, then start.

Feb 04, 2011 | 2007 Ford Expedition Eddie Bauer EL

1 Answer

2002 Ford Expedition OEM Radio is Dead


Yes there is a fuse connected to the wire on the back of the stereo. Pull the face plate off and pull the stereo out. If that's not the problem, check to see if the stereo is still grounded to the firewall.

Jan 09, 2009 | 2002 Ford Expedition

Not finding what you are looking for?
Car Audio & Video Logo

Related Topics:

24 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4848 Answers

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

75807 Answers

The Knight
The Knight

Level 3 Expert

74106 Answers

Are you a Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...