Question about Polaris 380 In Ground Pool Cleaner

1 Answer

I installed a booster pump. Attached a one ince

I installed a booster pump. Attached a one ince hose. The water is going through and the tail is moving. The wheels are not moving

Posted by on

  • epoolshopcom May 11, 2010

    What model cleaner do you have? How many wheels total are on the cleaner?

  • poolyoda May 11, 2010

    What model sweep is it?

×

Ad

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Mayor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 2 times.

    Problem Solver:

    An expert who has answered 5 questions.

  • Contributor
  • 16 Answers

1. debris in the water management system (hoses inside the cleaner)
2. black gears in cleaner need replacing (360/380)
3. belt kit (polaris 360/380) or drive shaft need replacing (180/280)
4. teeth on inside of wheels are worn out (polaris 180/280 only)

Posted on Jan 16, 2010

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
New users get 2 Free calls (no credit card required) and instant help on almost anything you can think of (from cars to computers, appliances, handyman, and even pets).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
Goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Polaris tail not sweeping. I believe the impeller on the booster is clogged restricting water flow


If unit is operating satisfactorily otherwise, the check end of sweep tail for missing orifice tip. Without it tail won/t sweep. Also check adjusting screw. Out - more tail flow In - less.

Dec 01, 2012 | Polaris Pb4 - 60 Booster Pump

1 Answer

My pool is losing water when a Polaris 380 is running off a booser pump


plug both sides of Polaris hoses one at wall and one at Polaris if stops leak in Polaris line

Jun 08, 2012 | Polaris 380 In Ground Pool Cleaner

1 Answer

I hooked up a new Polaris 280 pool cleaner to replace my Arneson Navigator and it doesn't move.


I would first take it out of the water and check for proper wheel RPM. If it is less than 28 RPM or you are getting no movement at all, it is going to be a problem with the power source. It is likely going to be that your booster pump is missing, malfunctioning, or is not installed properly on the pool cleaner. There are a few other things to check. Clean the skimmer, filter and pump basket, clearing any debris that restricts water flow. Check the hoses, connections and swivels for leaks. Try removing the blue restrictor disk from the UWF or if an adjustable gate valve is installed on the booster pump or cleaner line, open it completely so water can flow freely.

Jul 20, 2011 | Polaris VacSweep 280 Pool Cleaner with...

1 Answer

What would cause the 3900 to run but the tail does not move?


Make sure that the feed hose floats are properly attached and spaced. Make sure that the opening at the end of the sweep hose is not blocked. You might also need to adjust the power to the pool cleaners sweep hose. To adjust the motion, turn off the booster pump and turn the sweep jet clockwise to increase motion.

Jun 24, 2011 | Polaris 3900 Sport Pool Cleaner ()

1 Answer

Unit does not go under water


Have you adjusted your setting? If the cleaner is set to "top" or "automatic", try switching it to "bottom" only so that it will dive to the bottom of the cleaner. In addition, check the pool cleaners hose weights to make sure that they are spaced correctly and that you don't have too many hose floats attached.

Jul 13, 2010 | Hayward Phantom Pool Cleaner Complete with...

1 Answer

APC Legend II "tail doesn't move"


. lay the unit on its side on the deck and then turn on the booster pump there may be a hole in the side of the hose where water is shooting out and you may be able to cut the hose a little shorter then re attach it soo the hose is no longer losing pressure from the worn out portion on hose cause by wear and tear. if hardly any water is comming out of the end of the tail whip and there are no leaks on sides of hose. check to see if the adjustment screw needs to be adjusted also look inside the hole of the end of the hose fitting itself preferably while unit is on and pressure is going thru it stick a salfety pin or water pick into the hole there maybe a piece of dirt or plastic chip blocking the hole you may need to remove the hose and force water backwards thru the hose to get the piece that is blocking the water out

Apr 20, 2010 | Pentair White/Gray Legend Platinum...

3 Answers

My polaris runs but there is no suction. Any recommendation?


Inside the part where the bag clicks onto the large circle outlet on the top are two little valves. Sometimes these get clogged by algae. Use a thin wooden skewer to poke the algae through then replace your line hose onto the pool return. Everything should work now.

Apr 16, 2010 | Polaris 280 In - Ground Pool Cleaner with...

2 Answers

Pump seems to running but the water pressure going to polaris does not change when you turn Pump on or off. Polaris is not performing as usual. Is there a way to check if pump is actually pumping the...


Disconnect the hose from the wall and with your hand fell how much pressure you have. It's possible you have an air lock. With the hose off the top fitting of the booster pump and the hose pointing away from you and electrical turn pump on and see what kind of pressure. This will also clear the air.

Jul 14, 2009 | Polaris Pb4 - 60 Booster Pump

2 Answers

1993 saturn sl engine dies


I just had this problem with my 97 sc1. I found that the driver's rear tail lights were staying on dim when ever the car was running. In my situation, the cluster of wires that ties to the rear tail light is also the wires that tie to the fuel pump. Every time you hit the brake, it shorted out and cut the power to the fuel pump. Test for this problem by pulling one of your tail light bulbs, if the car shuts off or wont start without it, this could be your problem.

Aug 17, 2008 | 1993 Saturn SL1

Not finding what you are looking for?
Polaris 380 In Ground Pool Cleaner Logo

Related Topics:

586 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Polaris Pool & Spa Experts

Jay Finke
Jay Finke

Level 3 Expert

1343 Answers

David Spradling
David Spradling

Level 3 Expert

5743 Answers

Michael Vincent Cruz

Level 3 Expert

868 Answers

Are you a Polaris Pool and Spa Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...