Question about Foxconn NF4K8AC-RS-1.0 Motherboard

3 Answers

No display sir, i have: foxconn nf4k8ac rs mobo amd athlon 3000+ ati x1600 sapphire graphics card. 512 hynix pci 3200 ddr ram. it was working fine earlier(for 3 years) but now it doesnot give me display(lcd monitor goes to power saving mode). have chkd monitor,graphics card, harddisk, ram on other system and they are absolutely fine. all the fans are working.led working fine.harddisk whirring. have not chkd the processor wid oder system.. Please help me out ....

Posted by on

3 Answers

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Expert
  • 358 Answers

After all your troubleshooting, I think this is likely to be as a result of your processor over-heating, maybe because of your environment, or because the fan is not cooling the processor properly again. Therefore my suggestion would be for you to unscrew your system (If you can do it by yourself), and try to clean, or better still replace your processor fan.
If you cant do it by yourself, you can easily get a technician to do it for you. This solution is actually if your processor is not yet burnt.
But if your processor is burnt, then you might have to change it to a new compatible one. but before changing it, try to test the motherboard with another working, compatible processor first, just to be more sure.
Then always make sure that your PC is in a well ventilated, cool environment and that the environment is free from dusts.
Hope this helps you out.
Goodluck!

Posted on Jul 15, 2009

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

  • Contributor
  • 1 Answer

Have tried even wid crt monitor even that gives no display.

theres no on board graphics on this motherboard

Posted on Jul 15, 2009

  • prasad_ashu Jul 16, 2009

    cleard the processor. removd the arctic silver(or whateva mateial). no signs of burnt processor. its well ventilated,


    there was no beep frm motherboard wen i tried to boot widout any ram sticks.

    still getting the same prob

    i guess all this leads to a faulty graphics cicuitry on my mobo


    more help please....

    thanx mr damilare and niceguy for your valuable inputs.

×

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

    Vice President:

    An expert whose answer got voted for 100 times.

  • Master
  • 742 Answers

Resolution issue.

If you have a CRT monitor, use it to connect to the CPU. Then let's see if it works, if it does, adjust your system display resolution to 1024x??? then save then shutdown. Use your LCD now with CPU and see if you will get a display.

Another issue would be, if you are having an EXTERNAL VIDEO card overriding your built video in the mobo. Please make sure that your LCD is connected to the external video card and not in your built-in video port.

Regards

Posted on Jul 15, 2009

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Sir! i have winfast NF4K8AC motherboard with Vga display card 128 MB DDR (ROHS Compliant Lead - Free). It was working 6 month smoothly but now I am having problem with display .I have checked the same Vga...


the drivers might not be installed correctly you might have to uninstall the graphics card restart your computer then reinstall the graphics card and its drivers

If your computer came with a motherboard disc the drivers could be on it
Click start control panel administrive tools computer management device manager scroll to display adapters + to expand you might see a yellow question mark ? or exclamation mark ! or a red x right click select reinstall drivers
hope this helps

Aug 16, 2011 | Foxconn NF4K8AC-RS-1.0 Motherboard

1 Answer

Will My ATI RADEON 9550 Video Card Work With GTA IV/4? the boz says: "ATI RADEON 9550 FUELED BY SAPPHIRE" "256MB DDR MEMORY" "WITH TRIXX OVERCLOCKERS UTILITY" This Is The Same As My Video Card:...


these are the specs you need!!
Minimum System Requirements
  • OS: Windows Vista - Service Pack 1 / XP - Service Pack 3
  • Processor: Intel Core 2 Duo 1.8Ghz, AMD Athlon X2 64 2.4Ghz
  • Memory: 1.5GB, 16GB Free Hard Drive Space
  • Video Card: 256MB NVIDIA 7900 / 256MB ATI X1900
Recommended System Requirements
  • OS: Windows Vista - Service Pack 1 / XP - Service Pack 3
  • Processor: Intel Core 2 Quad 2.4Ghz, AMD Phenom X3 2.1Ghz
  • Memory: 2 GB (Windows XP) 2.5 GB (Windows Vista)
  • 18 GB Free Hard Drive Space
  • Video Card: 512MB NVIDIA 8600 / 512MB ATI 3870

Jun 15, 2010 | ATI RADEON 9550 Graphic Card

1 Answer

Problem with my sapphire x1650 bootup


Whenever you install, add or remove hardwares from your computer, always clear the CMOS or reset the BIOS Settings. Try these methods:

http://pcsupport.about.com/od/fixtheproblem/tp/clearcmos.htm

Mar 01, 2010 | ATI RADEON X1650 Xt, (256 MB) Graphic...

1 Answer

Abit NF7-s - hynix ram support problem


The problem probably is you mixing fsb speed, all the cards should
be pc3200 or all of them should be pc2700.

You don't mix.

Feb 13, 2010 | Computers & Internet

1 Answer

Graphic card stopped working normally


Uninstall the current display drivers from the Control Panel > Remove Programs.

Then, go to Windows Update to download their version of the driver. It will work.

Aug 06, 2009 | Pine Technology XFX GeForce 9400 GT, PCI...

1 Answer

No display on monitor


this lead to cpu overheating problem
clean your cpu fan and put some thermal grease between the fan and cpu

Jul 17, 2009 | Foxconn NF4K8AC-RS-1.0 Motherboard

2 Answers

Still lagging in WoW!


Answered originally by TimIsHectic:

Assuming you mean a bad framerate and not actual 'lag', the problem would appear to exist in your processor, as it is old and outdated. and only just fits the minimum requirements to RUN THE GAME, not run the game well.

Answer: You should upgrade your CPU to a Pentium Dual-core at least.

WoW System Requirements


Processor:
Minimum: Intel Pentium 4 1.3 GHz or AMD Athlon XP 1500+
Recommended: Dual-core processor, such as the Intel Pentium D or AMD Athlon 64 X2
Memory: Minimum: 512 MB RAM (1GB for Vista users)
Recommended: 1 GB RAM (2 GB for Vista users) Video: Minimum: 3D graphics processor with Hardware Transform and Lighting with 32 MB VRAM Such as an ATI Radeon 7200 or NVIDIA GeForce 2 class card or better
Recommended: 3D graphics processor with Vertex and Pixel Shader capability with 128 MB VRAM Such as an ATI Radeon X1600 or NVIDIA GeForce 7600 GT class card or better

May 03, 2009 | Blizzard Entertainment World of Warcraft...

2 Answers

Old Geforce 7300 works fine on Windows XP, when I insert Ati x1600, the motherboard fan turns for two seconds, then stops, the system will not boot. I have a 400W power supply, even though the ATI X1600...


1-go into safe mood and verify that the card is recognized
2-if you cant enter safe mood for some reason use ati flash just type atiflash -i
3-if you cant boot at all then try using a pci card and check for the cards status

either your power supply is faulty or something in the bios maybe wrong......you should give more info

Apr 01, 2009 | ATI RADEON X1600 Pro 512MB AGP Graphic...

2 Answers

AGP texture acceleration not avalable :(


Well your card is still an ATI & things have changed a bit. You don't just need the drivers but you need ATI's Catalyst Control Center. Through the Catalyst Control Center you have a ton of control that you just don't get with drivers alone. Suggest you update windows first. You'll need .Net framework 2.0 min. Do not skip lower versions of .Net framework & only install one at a time. Install DirectX 9.0c from Microsoft here: http://www.microsoft.com/downloads/Browse.aspx?displaylang=en&categoryid=2
Than download ATI's Catalyst Software Suite File size 46.6MB:
http://ati.amd.com/support/drivers/xp/radeon-prer300-xp.html
Uninstall any other versions currently installed on your system.
If for what ever reason the uninstall fails download and run ATI's uninstaller "cat-uninstaller.exe" to clean your system from here:
http://searchna.ati.com/promosearch/?site=us-en&la=en&qt=cat-uninstaller&selectsite=ATI&sp_a=sp10039240&sp_p=all&sp-x-1=col&sp_f=ISO-8859-1&sp_q=cat-uninstaller&Search.x=9&Search.y=8

Don't forget to vote!

Dec 06, 2007 | Sapphire RADEON 7000, AGP Graphic Card

1 Answer

Compatible Processors


Can only support Processor: Socket 939 for AMD Athlon™ 64 and 64 FX processors

Please don't rate me Inappropriate if you don't like my solution or rate me SOLVED if you accept the reality. Thanks

Nov 22, 2007 | Foxconn NF4K8AC-RS-1.0 Motherboard

Not finding what you are looking for?
Foxconn NF4K8AC-RS-1.0 Motherboard Logo

151 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Foxconn Computers & Internet Experts

David
David

Level 3 Expert

778 Answers

Gareth Cockram
Gareth Cockram

Level 3 Expert

661 Answers

Doctor PC
Doctor PC

Level 3 Expert

7733 Answers

Are you a Foxconn Computer and Internet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...