Question about Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier

1 Answer

My 600w power amp XM-554ZR wont turn on.Its an Xplod 4/3 channel, and it was working fine...until yesterday that i checked it. the green light was off.

Posted by on

1 Answer

  • Level 1:

    An expert who has achieved level 1.

    Corporal:

    An expert that hasĀ over 10 points.

    Problem Solver:

    An expert who has answered 5 questions.

  • Contributor
  • 5 Answers

Open it n there is a red wire look at the end of it n u would see a black celinder with a with a white strip on it change that part if it is burn

Posted on Jul 14, 2009

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier: powr/protect light comes on red not green...


Hi, disconnect all speakers from unit and try again - if red light still shows then your amp has died.
If the light goes green, then start testing for shorted speaker/wiring. This includes speaker wiring to vehicle shorts - there should be an o/c reading on your meter

May 05, 2010 | Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier

1 Answer

I have a Xplod XM-554ZR Car Amp and the green light is blinking it worked just befor and now i have no sound


The amp is in protection. Disconnect any speaker from it, then turn it back on, if it's not flashing, check your speakers with a meter and check speaker wires for shorts. If it's still flashing, you've blown the protection circuit and it needs to be replaced or repaired. Hope this helps

Jun 11, 2009 | Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier

1 Answer

Xplod amp will not get off of power protection mode


if the protect light stays on the amp is blown or has flawed components and is only repairable by expirenced sony tech

May 18, 2009 | Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier

1 Answer

Power Protection Light Will Not Switch Back to Green


Disconnect all speakers, then turn the amp on. If there is no internal problem with the amp, it will go green. If it does go green, reconnect your speakers one at a time with the amp off then turn it on. when you connect the speaker that's causing the problem, the amp will go into protection. At this point, it's one of two things, a bad speaker wire (screw thru it or touching another terminal) or a bad speaker(burnt voice coil) to test that wire, disconnect the wire at the speaker and turn on the amp, if it's still green, all's well in the wire department. Meter the speaker with a multimeter on resistance, if it's blown the meter will read 1.... If you don't have a meter, connect the speaker that's having the problem to the other channel and test again, if it goes into protection, you've got your answer. Bad speaker. Hope this helps

Apr 14, 2009 | Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier

1 Answer

Hi i have a 600 watt sony xplod amp model xm-554zr and it recently stopped working. when i turn my car on the amp turns on but only for a sec then the protection light comes on, on the amp and it wont...


sounds like maybe a speaker short, try unhooking your speakers and then powering up your amp, if it then powers up with the speakers unhooked try hooking up each speaker one by one untill the amp goes back into protection and then you have your bad speaker.

Mar 08, 2009 | Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier

1 Answer

Cant get amp to work


there are two nobs on the back of the amp they have to be turned inorder to ajust the woffer vol. make sher its not in power safe mode that will be a red light insted of a green one

Sep 16, 2008 | Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier

1 Answer

Sony xplod xm-554zr amp


try disconecting ur battary for 2 min and try it again

Jan 18, 2008 | Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier

1 Answer

My amp works on tuner but switches off when i change it to cd


The remote turn-on wire from your amplifier is connected to a blue wire behind the head unit. That's a power antenna activation wire, so the amp only turns on when the tuner is on. Switch it to a blue/white wire from the head unit instead; that should be the amp remote turn-on output.

Jun 16, 2007 | Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Sony Xplod XM-554ZR Car Audio Amplifier Logo

Related Topics:

432 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Sony Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4848 Answers

Larry Stiles
Larry Stiles

Level 2 Expert

287 Answers

Philip Rowney
Philip Rowney

Level 2 Expert

94 Answers

Are you a Sony Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...