Question about Alpine MRP-M500 Car Audio Amplifier

1 Answer

Okay I've had the the alpine mrp-m500 amp for a little over a year and yesterday my subwoofers stopped working for no reason, i parked turned car off and back on worked for about 5 seconds and they shut off again... the light is still blue on the amp and it is getting power... any ideas?

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points

    MVP:

    An expert that gotĀ 5 achievements.

    Governor:

    An expert whose answer gotĀ voted for 20 times.

    Scholar:

    An expert who has written 20 answers of more than 400 characters.

  • Expert
  • 105 Answers

The Subs are probably blown . Take them to a shop to have them tested .

Posted on Jul 13, 2009

Ad

1 Suggested Answer

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi there,
Save hours of searching online or wasting money on unnecessary repairs by talking to a 6YA Expert who can help you resolve this issue over the phone in a minute or two.

Best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.

Here's a link to this great service

Good luck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

What is the best amp for one 15" alpine type r?


sub spec 250watts per coil you should be just fine I have 2 typr 15s on orion hcca 2500 1 and it kicks a$$ thats 1000 watts over the rated limits of the subs only shut the amp down once these subs can take a lot more power than they say just use your common sence with the volume and gain levels

Jan 31, 2012 | Alpine Type-R SWR-1242D Car Subwoofer

1 Answer

Amp is only driving the subwoofer when in low volume. If i raise the volume amp shuts down and only works again if i turn power completely off.


Hi, please do the checks at the following post and let me know if you have questions; http://www.fixya.com/support/r9389300-stereo_says_protect_or_clicks_off_when

Jun 04, 2011 | Alpine MRP-M500 Car Audio Amplifier

3 Answers

I have an alpine MRP-500 amp that used to work great with my 2 10" Type-R subwoofers. Out of nowhere the sound just stopped working and still will not. I had the amp and subs tested and the guy said it was...


  • make sure the subwoofer level is up on the head unit.
  • Make sure the RCA cables are good.
  • Make sure the remote wire is connected and has 12v+ when the head unit is on.
If the remote wire is not turning on the amp, its not going to work. To hot wire it to see if thats the problem, just run 12v+ to the remote jack. That will turn on the amp.

Nov 22, 2009 | Alpine MRP-M500 Car Audio Amplifier

1 Answer

Brand New MRP-M500 light is on but there is no sound


Try making sure your sound input to the amp is good (could be a bad output from the radio or RCA cable), could also be a bad input from the amp, bad outputs from the amp or even a bad sub. You have to check each of these and eliminate the problem. I would make sure you have a good audio signal to the amp first.

Sep 05, 2009 | Alpine MRP-M500 Car Audio Amplifier

1 Answer

Amp light on , but subwoofers stop working after 5 seconds


check sloder conection in amp. if your amp is in trunk it copuld have over heayed and mealted the metal.

Jul 12, 2009 | Alpine MRP-M500 Car Audio Amplifier

1 Answer

Equipment not turning on!???


Have you tried checking the remote wire yet? Because it could very possibly be that. Without a remote wire hooked up, you cannot get any power. Try that and see if it works.

Apr 29, 2009 | Alpine MRP-M500 Car Audio Amplifier

1 Answer

Alpine mrd-m500


Hi SPDGOD,

 

Could not find exact, but close manual.  It is the MRP-M450 mono block amp from alpine.

 

Go to this url and view in Adobe. Print it if you need to

http://vault.alpine-usa.com/products/documents/OM_MRP-M450.PDF

Oct 19, 2007 | Alpine MRD-M1005 500W x 1 mono subwoofer...

Not finding what you are looking for?
Alpine MRP-M500 Car Audio Amplifier Logo

Related Topics:

365 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Alpine Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4981 Answers

hoyzee1

Level 2 Expert

150 Answers

Jaime Hernandez

Level 3 Expert

2336 Answers

Are you an Alpine Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...