Question about Mercury P4VM800M7 Motherboard

1 Answer

Starting problem hi sir iam using this motherbord but pc starts very slow it takes 3 minites for operating system booting so please suggest me

Posted by on

1 Answer

  • Level 2:

    An expert who has achieved level 2 by getting 100 points


    An expert that got 10 achievements.


    An expert that got 5 achievements.


    An expert that has over 500 points.

  • Expert
  • 274 Answers
Re: starting problem

Go to this site:

Go to drivers, and down load the manual. you can also download the newest drivers.

You probably have a "jumper" in the wrong location.

Posted on Dec 16, 2007

Add Your Answer

0 characters

Uploading: 0%


Complete. Click "Add" to insert your video. Add


3 Points

Related Questions:

1 Answer

I have lenova g560 the problem is it is working very slow i has purchase it on 18/8/2011 model no p/n 59069251 G560 39 cm

Hi brother
I will suggest you some way to increase your speed of the PC assuming that your system is booting up normally and after loading OS only it is showing slowness
1) Please START then RUN then type msconfig and press ENTER. Click on the Startup tab and uncheck any program that you do not need to start when the system starts. See if that helping you.
2) If that is not working check with Task Manager see how much of the installed memory is being used (PF Usage). You will probably see it higher . In the process tabs with no Applications running your system idle process should me around 98%. If it is not, I would suggest that you run your antivirus and spyware programs (besure they are up to date).
3) Open my Computer>right click on the C: drive>Tools tab. Run both test in this window. (scandisk and disk defragment)
other wise check with service center for any comparability issues
please support me brother Take care!

Sep 15, 2011 | Motherboards

2 Answers

My computer keeps going off during system boot. I think its due to virus attach. How do I solve this problem?

If you think it is a virus, boot into safe mode (F8 in windows). Choose safe mode with network support so you can access internet if you need to. Then run your anti-virus program. I suggest's excellent

If you can't boot into safe mode and your 'puter still shuts down, well, it's something else.


Nov 03, 2009 | Intel Motherboard

1 Answer


Try booting into safe mode. If it's a driver problem, safe mode will allow you to start Windows with only the bare minimum of hardware and drivers being engaged. To get to safe mode, press the F8 button on your keyboard during the Windows boot process until it takes you to a screen to let you select Normal, Safe Mode, Safe Mode with networking, etc. I would suggest not using anything other than just Safe Mode. From there, uninstall any software or new drivers that you recently installed. Alternatively, you can use the System Restore feature to rollback to a previous restore point.

Aug 10, 2009 | HP Motherboards

1 Answer

Could not detect ethernet card or device

hi there what you can do is 1 of 2 things first you can shut down the computer and remove the card and then turn on the pc and let it fully boot then normally turn off the pc then reinsert the card and see if the new hardware found comes up on restart and installs the drivers for you. or you can go to device manager and do a right click on your network adapter and select scan for hardware change and see if it can find it that way ok i hope this helps please try to keep me posted
regards mike

Feb 14, 2009 | EliteGroup RS480-M (RS480MV10) Motherboard

2 Answers

How install new bios

After updated your bios, did you check the boot sequence?
it might have been changed. Go in to the bios again and check so the boot setting is pointed that your pc starts from your HDD.
If you trying to reinstall the OS you should change tye boot to start from you cd-drive.

Good luck to you

If you find my answer helpfull, dont forget to vote

Dec 12, 2008 | Intel Motherboard

4 Answers

My Computer does not boot

please check whre u have connected ur monitor comm cable, is it in agp card or on borad display card

Apr 21, 2008 | ASUS M2N-MX Motherboard

1 Answer

P4i45gv asrock motherboard problem

it sounds as though your cmos chip is damaged; if you are unable to get as far as the bios when pressing F2 or Del on boot up, then you may need to replace the motherboard. Also reseat your memory as that is another cause and check the Cr2032 cmos disc shaped battery as this may be flat and the original cause of constant reboot cycle. Lastly this also happens if you have changed any hardwre in your pc as windows will not boot if there have been major changes to hardware and windows will have to be repaired using your XPcdrom.

Aug 22, 2007 | Asrock P4I45GV R5 Motherboard

7 Answers

My pc is running very slow

Please would you like to be more specific. What is the size of your Hdd and the RAM? What about the processor?

May 23, 2007 | EliteGroup P4M800PRO-M Motherboard

Not finding what you are looking for?
Mercury P4VM800M7 Motherboard Logo

Related Topics:

53 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Mercury Motherboards Experts

Brian Sullivan
Brian Sullivan

Level 3 Expert

27725 Answers

Mark Taylor
Mark Taylor

Level 3 Expert

728 Answers

Roshan Rijal
Roshan Rijal

Level 2 Expert

361 Answers

Are you a Mercury Motherboard Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides