Question about Alpine Era-g320 Eq Power Plug 6 Pin Male " "

Open Question

I have an Alpine Era G320 EQ that stopped going on although the radio head unit goes on; thus no sound. I checked the fuse coming off the battery terminal.

Posted by on

3 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

  • 11 Answers

SOURCE: No sound from my 9855 alpine

There is an option in the unit itself to turn off the internal amplifier. If you push the 'menu' button, then go to the setup/settings menu, and then i believe it was under the 'general settings' tab. there's a option called INT IC or something. Make sure that is turned on.

Posted on Jun 01, 2009

  • 21 Answers

SOURCE: can an equalizer cause hissing

The more ground the better,or check the RCA cables.or to see if the power wire is running any cables that power the inter.

Posted on Oct 27, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

JL Amp isn't powering subs and speakers


silly as it sounds, you may want to check your EQ settings on your headunit. Things like sub volume, SLA, loudness and balance. When they replaced your battery, those old settings were lost.

Mar 26, 2010 | Jl Audio 500/1 Car Audio Amplifier

1 Answer

I have my cd changer (alpine) plugged into the input port via ai net cable and I have the output going to the alpine radio (cda 9886) via ai net cable. When I hit the source button everything comes up but...


One thing to verify is that the Ai-Net switch at the bottom of the radio is set to Norm and not the EQ position. And also gray Ai-Net connectors are for audio input and the black Ai-Net connectors are for audio output. It sounds like you have everything connected correctly and at least the Sirius is coming up. And I assume that the CD changer works when connected directly to the reciever so you know that it is working. I would suspect that there might be a problem with the Sirius reciever not allowing the communication signal to connect to the Alpine deck and in that case you would need to get a new reciever. You could check the Alpine radio settings and see if there is something that needs to be changed in order to allow the CD changer to work. If you disconnected the battery connection to the radio then it might have reset the settings to factory default. Otherwise it sounds to me like the problem is with the Sirius reciever.

Jan 09, 2010 | Sirius Satellite Radio Sirius SIR-ALP1...

1 Answer

Can an equalizer cause hissing


The more ground the better,or check the RCA cables.or to see if the power wire is running any cables that power the inter.

Oct 26, 2009 | Alpine Type-R SPR-17LP Coaxial Car Speaker

1 Answer

No radio sound from my IVA-D310E


neither of those units use fibre optic cables! but it sounds like you puled out the antenna wire behind the head unit. if you try and search radio stations without the manual tune on and it keeps changing frequency on it and never stops then its the antenna plug.

Nov 13, 2008 | Alpine MRA-F350 Car Audio Amplifier

1 Answer

Alpine Sound Field Processor


check the setting menu and u will see how to

Aug 27, 2008 | Car Audio & Video

1 Answer

Alpine CDA-7873 (Same as CDA-7876 basically)


the blue line from the radio harness does not have power when the cd or aux are being used and the amp is not turning on-wire the remote line from the amp to the red line and your amp will stay on and you will get sound

Mar 27, 2008 | Alpine CDA-7876RB CD Player

3 Answers

Cannot Set the Treble & Bass


I have an Alpine 9887 you have a different eq than just trebel and bass the only way to get you bass an trebel setings are to install the imprint stoftware now if thats the route you go it tunes your radio to what it thinks it should sound like it's for sound quality not for alot of bass been there done that I have the software but you need to take it to a good alpine dealer to have it installed good luck

Jan 05, 2008 | Alpine CDA-9887 CD Player

1 Answer

Alpine


If this occurs with the head unit plugged directly into the amp (no signal processors inline, you probably have open shields on the head unit.

To check the shield ground, disconnect all RCA cables from the head unit and measure the resistance between the RCA shield on the head unit and the case of the head unit. It should read ~0 ohms.

Dec 03, 2007 | Car Audio & Video

Not finding what you are looking for?
Alpine Era-g320 Eq Power Plug 6 Pin Male " " Logo

Related Topics:

427 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Alpine Car Audio & Video Experts

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4844 Answers

Tygh Duval
Tygh Duval

Level 2 Expert

300 Answers

Jaime Hernandez

Level 3 Expert

2318 Answers

Are you an Alpine Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...