Question about Computers & Internet

1 Answer

Onboard realtek sound problem no sound just garble popping and static through speakers

Onboard realtek sound need drivers to make work HD Audio audio

Posted by on

Ad

1 Answer

  • Level 3:

    An expert who has achieved level 3 by getting 1000 points

    Superstar:

    An expert that got 20 achievements.

    All-Star:

    An expert that got 10 achievements.

    MVP:

    An expert that got 5 achievements.

  • Master
  • 3,320 Answers

Try reinstalling the drivers. http://www.realtek.com.tw/downloads

Posted on Apr 24, 2015

Ad

6 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

Ad
chiplevel
  • 656 Answers

SOURCE: ASUS P5B-MX MoBo Very low sound output.

inthe realteck sound system there u need to adjust the settings in the software set the settings to 2 channel

Posted on Nov 30, 2007

eng_ebrahim
  • 9 Answers

SOURCE: asus M2V Audio problem

put your hand on chip of your sound card on board if its hot so sure you need to disable and buy sound card or replace this chip also check audio jumper on board and try to install windows again and install the driver if u see on task bar sound volume icon check by tested headphone if there is out sound or no i wish i helped u

Posted on Jan 03, 2009

ChipcircuiT
  • 157 Answers

SOURCE: install failure for audio driver realtek HD 51.81

maybe you have some driver conflict from version or maybe some hardware issue..you must check this both.

Posted on Jan 08, 2009

the_fire
  • 432 Answers

SOURCE: asus M2V Audio problem

in the bios because you set HD audio to audio it may be that you need to download the HD Audio driver from microsoft

Posted on Apr 14, 2009

blubaustin
  • 242 Answers

SOURCE: Realtek HD Audio Driver Installation

It has a autodetection for when jacks are plugged into the audio port. Maybe the connection isn't just perfect, or there is corrosion/debree on it causing it not to make perfect contact. If that isn't it it may be the wrong driver.

Posted on Jul 28, 2009

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

Realtek audio not install


If you are having problems with you sound
if your computer came with a motherboard disc the sound drivers could be on it
click start control panel administrive tools computer management device manager scroll to sound,video and game controllers you might see a yellow question mark? Right click to reinstall drivers or uninstall
click start control panel sounds and audio,volume,advanced,speakers make sure you have selected the
(((appropriate speakers))) also audio you will find 3 drop down lists make sure you have the correct settings there
also
click start control panel sounds and audio devices select advanced there might be a tick in the mute box untick it
click start control panel sounds and audio devices you can adjust the volume there also select speaker volume you can change your settings there you can also tick in the box place icon in taskbar
if his does not fix the problem

click start control panel sounds and audio,volume,advanced,speakers select the appropriate speakers from the drop down list or navigate to the device manager scroll to system devices + to expand,system speaker right click properties then select use this device (enable) also you might check
the speakers plug/outlet is usually at the back of the computer you will have to open up the computer to check the lead attached to the rear of the input plug make sure the connection is good
try cleaning your computer of dust using a fine air blower from a compressor making VERY sure that there is no MOISTURE in the air line specifically around the sound card and the CPU central processing unit dust causes static to build up in a computer
hope this helps

http://download.cnet.com/Realtek-AC-97-Driver-Windows-98-Me-2000-XP-2003/3000-2120_4-10238712.html
Realtek AC'97 Drivers & Applications. The package includes: Driver/Application Setup Program; RtlRack for Win98/Me/2000/XP and AvRack for Win95/NT4; Realtek Sound Effect Manager. DirectX 8 is required to enable advanced features.

http://download.cnet.com/Realtek-AC-97-Driver-Windows-Vista-Windows-7/3000-2120_4-10962344.html

http://download.cnet.com/Realtek-High-Definition-Audio-Codec-Windows-Vista-Windows-7-32-bit/3000-2120_4-10788600.html free sound drivers

Realtek HD audio driver package. The package includes: driver setup program, drivers for Vista 32-bitedition.
hope this helps

Jun 18, 2011 | Computers & Internet

1 Answer

Have installed video codecs still no sounds


Hello there!

You need to install sound drivers in order to make your pc play sounds, and you also need to plug your speakers on to pc output (green hole). I suggest you trying of Realtek hd audio drivers , they should be working for your onboard sound card.


Sincerely
Aleksandar Adzic

Apr 17, 2010 | Microsoft Windows XP Professional

2 Answers

The ECS A770M-A onboard REALtek audio problem


if everything is up to date, softwares, and other related issues you had mentioned...seems like the audio amplifier in your pc is not functioning or it had been damamged...alc880 high definition audio driver, try to uininstall it, and if you had tried any other related alc drivers to install..remove it from the system and re-install it..if it works..no problem, if it dosnt..try to play your media player, if you are able to see graphics moving...then your audio amp is damaged..check out

Oct 14, 2009 | EliteGroup MB ECS A770M-A 770 SB600 AM2+...

1 Answer

Speakers doesnt play


check the motherboard manual and see if it requires a jumper to enable the audio onboard ( if so get the jumper from your motherboard box and seat it on the correct jumpers in the correct position to enable onboard audio ( assuming its onboard audio that you are using ) If not then ensure your sound card is seated firmly and install the correct drivers ( for either the onboard audio or the dedicated sound card ) and then ensure that the speaker cables are connected to the correct connectors on the sound card ( whether onboard or not ) and make sure windows audio is not muted for any of the auxilary lines ie wave etc and if its realtek ensure that you have 2 speakers selected in the HD Control panel and not head phones.

May 08, 2009 | Intel PENTIUM-4 865GV CHIP MOTHER BOARD...

1 Answer

Asus M2V Audio problem


in the bios because you set HD audio to audio it may be that you need to download the HD Audio driver from microsoft

Apr 14, 2009 | ASUS SiS Chipset TUSI-M Motherboard

4 Answers

Can hear sounds but no voices and Music garbled


I had this same problem and resolved it by unchecking the "karaoke" icon on my RealTek HD Audio Manager that I guess I accidentally checked the night before. To make sure that you don't have the karaoke turned on, double-click on the RealTek HD Audio Manager icon locationg in the bottom right corner. There is a karaoke icon on the top right of the window that pops up - make sure there is no "X" on the icon. If there is, click on the icon to get rid of it.

That did the trick for me, hope this helps.

Cheers

Jan 12, 2009 | Zoltrix Zling U2 MP3 Player

1 Answer

Asus M2V Audio problem


put your hand on chip of your sound card on board if its hot so sure you need to disable and buy sound card or replace this chip also check audio jumper on board and try to install windows again and install the driver if u see on task bar sound volume icon check by tested headphone if there is out sound or no i wish i helped u

Jan 02, 2009 | ASUS M2V Motherboard

2 Answers

No Sound


ATI is the graphics card developer. Your motherboard has onboard audio that appears to be Realtek. You should not have an ATI sound driver... as they don't exist.

I'm assuming you're using WinXP to make thing simple. If you're using Vista, try to do the equivalent.

Since your graphics card is capable of HDMI, the problem could be that the card expects to output audio through your graphics card rather than the sound card. Check start -> Control Panel -> Sounds and audio. -> Sounds and Audio Devices /or/ Adjust Speaker Settings -- go to the Audio tab and make sure it says Realtek for output. If it shows more than one output device, set it to realtek. If it doesn't show realtek, follow the below instructions, and then double check at the end that the Output device is set to Realtek.

1>Please go to HP's site and download their Audio drivers.
2>Go to Device manager -> Sound, Video, and game controllers.
2.1> Does it have an entry saying "Realtek blah blah Audio" there? If not, what entries does it have for audio? Ignore Audio Codecs and Legacy Audio Drivers.
2.2>If there's nothing there, you need to install the drivers you downloaded. If there is something there, please continue to #3.
2.3>After installing the driver, restart computer.
2.4>Once computer is restarted, go start -> Control Panel -> Sounds and audio. -> Sounds and Audio Devices /or/ Adjust Speaker Settings. Hit the button labeled Advanced and adjust the speaker setup to whatever you have - surround sound, 5.1, quad, stereo, whatever.
2.5> Go to #5
3> If there is anything that says Realtek/Azalia Audi, right click it and Uninstall.
3.1> Restart computer.
4>Install audio driver you downloaded, and perform #2.4.
5>Find the driver icon (there's probably on in the task tray) or find it under start -> Control Panel -> Sounds and audio. Set your speaker settings there as well. Audio I/O should specify what ports go to what speakers What you set in windows should match the Realtek audio manager's speaker setup.

If problem persists, please report this.

Dec 14, 2008 | Computers & Internet

4 Answers

Failure of realtek audio driver installation


I had the same problem while installing a GeForce 7050M-M motherboard w/AMD quad core processor. I kept getting the message "install Realtek HD Audio driver failure!!" message. After many hours of futility, and reading possible solutions on the internet, I got it working this way: First, go into your cmos setup and disable your onboard audio. Then after you boot up, go into 'control panel' and then 'add/remove programs' and remove any program associated with high definition audio. The Realtek programs that I had tried to install were in mine, so I deleted them. Then I clicked on 'start' and then 'search', and put this in the search window: 'hdaud' for high definition audio. Several files came up, and I deleted them, which put them all in the recycling bin. I didn't empty the bin, in case I screwed up something and had to restore the files later. I then rebooted, and being probably overcautious, let the computer come up and then went back into 'add/delete programs' to make sure there were no HD audio programs in there, and then double checked for any files by going back into 'search' and searching for 'hdaud' files like before. A file somehow had appeared there associated with Realtek, so I deleted it. Then I rebooted, and at reboot went into cmos setup and enabled my onboard audio. When the computer came up, the 'found new hardware' message popped up. When you see this DO NOT let the computer look for the driver. Hit 'cancel', and load your Realtek audio drivers from your setup disc or from whatever location you have them in. You may see the additional message about the driver not loading and your sound not working right, but ignore it, it's because you clicked on 'cancel'. Just let it finish it's install from your setup disc. When mine finished successfully for the first time now, and it prompted me to reboot because of the new drivers just installed, I actually got the 'shutdown' sound out my speakers-the first peep I heard out of them since I started this adventure early yesterday. When the computer came up, lo and behold I had sound. I was about ready to give up and go out and buy a sound card, but stubborness prevailed. So in short review:

1. Disable your onboard audio in CMOS
2. Go into 'add/remove programs' and delete any and all HD audio programs
3. Go into 'search' and type in 'hdaud' and delete those files that come up.
4. Reboot and double check 2 and 3 above.
5. Reboot and go into CMOS and enable your onboard audio.
6. Load your audio drivers from your setup disc-DO NOT LET THE COMPUTER LOOK FOR A DRIVER THRU THE 'FOUND NEW HARDWARE' PROMPT-PRESS CANCEL.
7. Reboot and hopefully, enjoy the sound.

Oct 07, 2008 | Microsoft Windows XP Professional With...

1 Answer

ASUS P5B-MX MoBo Very low sound output.


inthe realteck sound system there u need to adjust the settings in the software set the settings to 2 channel

Oct 24, 2007 | Gigabyte GA-945GM-S2 Motherboard

Not finding what you are looking for?
Computers & Internet Logo

Related Topics:

81 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Computers & Internet Experts

Doctor PC
Doctor PC

Level 3 Expert

7733 Answers

kakima

Level 3 Expert

102366 Answers

David Payne
David Payne

Level 3 Expert

14161 Answers

Are you a Computer and Internet Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...