Question about Boss Car Audio & Video

Open Question

I have a boss 870dbi radio in my car and it won't turn on.I installed a amp and a sub and my radio turned off and won't come back on. I've checked every fuse and all the wires and there still good

Posted by Anonymous on

6 Suggested Answers

6ya6ya
  • 2 Answers

SOURCE: I have freestanding Series 8 dishwasher. Lately during the filling cycle water hammer is occurring. How can this be resolved

Hi,
a 6ya expert can help you resolve that issue over the phone in a minute or two.
best thing about this new service is that you are never placed on hold and get to talk to real repairmen in the US.
the service is completely free and covers almost anything you can think of (from cars to computers, handyman, and even drones).
click here to download the app (for users in the US for now) and get all the help you need.
goodluck!

Posted on Jan 02, 2017

GARYDALE
  • 15 Answers

SOURCE: amlifer wont turn on

some amp has glass or plastic fuses along with a pic fuse a little green tear drop shape fuse on the board that plugs in like a fuse, see if yours has one of them if not then I'm sorry your unit is bad.

Posted on Nov 06, 2006

  • 4 Answers

SOURCE: wiring up amp/installing amp

Disconnect all the wires and make sure that their all connected to the right terminals. If not positively sure trace all wires back to source. If you ground and power is swapped it will automatically go over to protection mode.

Posted on Apr 05, 2008

pjstanley
  • 185 Answers

SOURCE: one of 2 subs stopped working.

ya the sub is blown or the amp channel is blown

Posted on Apr 10, 2008

  • 631 Answers

SOURCE: Protection light won't stop blinking/ Subs don't work

The amp probably has shorted output transistors to eliminate other possible causes, read through the following page. Let me know if you have any other questions.

Amp in Protect Mode - Troubleshooting

Posted on Oct 07, 2008

JustJeeps
  • 74 Answers

SOURCE: sub not working after installing the jensen vm9022 deck

reinstall the factory radio use a digital volt meter to see witch wire supplies voltage when radio is turned on and off, note placement on harness then verify this wire is hooked up on the output side aftermarket harness you may have to jump it to get the maps to turn on. tip you can carefully pull unused wire from harness example (dimmer wire orange white) and move it to the position needed to keep it a clean install .

Posted on Nov 21, 2008

Add Your Answer

Uploading: 0%

my-video-file.mp4

Complete. Click "Add" to insert your video. Add

×

Loading...
Loading...

Related Questions:

1 Answer

WHAT WIRING HARNESS FOR 2007 GMC SIERRA CLASSIC TO Boss Audio 870DBI


Depends on the options in the truck. Bose/non bose, on star, etc. Www.metraonline.com

Jul 25, 2014 | Metra Ibr-whty2 Wiring Harness For Most...

1 Answer

Radio on but no sound after installing after market subs


to create a spark you must have had power connected somewhere. Did you have your radio turned on when you connected? if yes you may have blown the amp in the radio. If no then you have other issues with wiring and possible damage.
It's one of those instances where I'd need to be there to diagnose it.
Start by double checking the stereo is working, check its wiring is correct try each speaker connection in turn. If the stereo works and all the outputs work then double check the amps wiring and try a normal speaker connected to it. You must get the picture by now, you need to identify the source of the fault. to help you better I'd need a wiring diagram.

Dec 20, 2011 | 2003 Toyota Camry

1 Answer

I have a 2005 Mitsubishi Eclipse with the Infinity high end stock radio installed, which has a 200 watt amp under the seats. The head unit does does not have direct speaker outputs. The head is connected...


I am going to refer you to the live help
at crutcfield.com audio

They can give you ideas on compatible equipment and designs that will achieve your desires without the OBVIOUS overlad/mismatch.

Your search for comparison returned these articles

Free factory (usa market) wiring diagrams
BBB Industries Premium Alternators Starters Power Steering Products

Mar 11, 2017 | Infinity BASSLINK Car Subwoofer

1 Answer

I have a boss rt645 2ch 1400 watt amp would this amp properly push a pair of 12 inch mtx terminators.


That all depends on the wattage of the subs. also the independance of the subs. If your amp is 1400 watt, maximum you want is 2 600watt subs. if your subs are higher you will blow your amp eventually as your amp isnt powerful enough to pump out to that level.You should never have your amp fully turned up to max, 80% is perfect and will not make your amp blow. Hense why you want your subs less than the max output of your amp.

Mar 04, 2011 | Boss AUDIO RT-645 2-Channel Riot Series...

1 Answer

I have a boss s120.5a 12" sub with 5 channel 3000


Check the power pack and the fuse to make sure the are working but if the are not okay then take the car audio amplifier to audio mechanic.

Jan 22, 2011 | Boss gt580 - GT580 1000W 2 Channel MOSFET...

1 Answer

Boss 2600 watt amp bumps untile i turn up past like 12


subs may not be abel to handel the amps out put or vicea versa . make sure subs and amps ohm specs are compatible (2 ohm subs ) 2 ohms stabel amp

Jan 03, 2010 | Car Audio & Video

1 Answer

I turned my car on and when the amp turns on one speaker pushes out and the other pushes in and stay like that and dont produce any sound. i checked the wires and fuses and everything is correct but i cant...


Hello mikhail_1994,

I'm assuming that the amp was installed and was working properly.

It sounds like the output is shorted. The CH450 may be operated as a 2-channel amp or both channels can be bridged for mono powering subs at an impedance of 4ohms or more.

I'd test the sub voice coils and then test each channel of the amp separately.

Hope this helps.

Jul 20, 2009 | Boss CHAOS CH450 Car Audio Amplifier

1 Answer

Sub not working after installing the jensen vm9022 deck


reinstall the factory radio use a digital volt meter to see witch wire supplies voltage when radio is turned on and off, note placement on harness then verify this wire is hooked up on the output side aftermarket harness you may have to jump it to get the maps to turn on. tip you can carefully pull unused wire from harness example (dimmer wire orange white) and move it to the position needed to keep it a clean install .

Nov 19, 2008 | Car Audio & Video

1 Answer

THUNDER 5601 WHEN VEHICLE TURNED ON, SUBS BOOM, THEN WORKS OK. ALSO WHEN RADIO TURNED OFF


If the amp produces no boom with no signal input cables connected, I'd suggest using an LOC.

Let me know if you have any other questions.

Sep 30, 2008 | MTX Thunder 3401 Car Audio Amplifier

1 Answer

I need help, amp OVER heating too much (i think)... Please help


i think your load is too low... each sub when wired in parallel can potentially be 2 ohm or 1 ohm depending on if each voice coil is 2 ohm to begin with,,,,this will cause a clipping situation as described and the over heating problem as described,,,,my email is troublerst@hotmail.com if you have a digital camera send me some pics including speaker model numbers...I await your information so I can help you... good luck

Nov 03, 2006 | JBL BP150.1 Car Audio Amplifier

Not finding what you are looking for?
Car Audio & Video Logo

Related Topics:

110 people viewed this question

Ask a Question

Usually answered in minutes!

Top Boss Car Audio & Video Experts

yadayada
yadayada

Level 3 Expert

74945 Answers

xxxxxx xxx

Level 3 Expert

4834 Answers

The Knight
The Knight

Level 3 Expert

73619 Answers

Are you a Boss Car Audio and Video Expert? Answer questions, earn points and help others

Answer questions

Manuals & User Guides

Loading...